kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۳۶۴
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۳

پنتاگون: امروز بزرگ‌ترین نیروی دریایی جهان متعلق به چین است

وزارت دفاع آمریکا در گزارش سالانه خود درباره امور نظامی چین اعلام کرده که این کشور امروز بزرگترین نیروی دریایی جهان را با 350 کشتی جنگی و زیردریایی در اختیار دارد. وزیر خارجه آمریکا نیز اعلام کرده، پکن توان اتمی خود را طی ده سال آینده به دو برابر توان فعلی ارتقاء خواهد داد.

   
   سرویس خارجی-

رویارویی گسترده واشنگتن-پکن 2 سالی است که یکی از اخبار مهم و پربسامدِ رسانه‌های جهان است. آمریکا و چین گرچه تاکنون به روی هم آتش نگشوده‌اند، اما قطعاً در یک «جنگ اقتصادی، سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی» هستند و طبیعی است که دو کشوری که تا این حد تقابل دارند، فعالیت‌های یکدیگر را دقیق زیر نظر داشته باشند، و باز طبیعی است که نقطه محوریِ این نظارت‌ها فعالیت‌های نظامی یکدیگر باشد.
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، در گزارش سالانه خود در مورد قدرت نظامی چین به کنگره این کشور عنوان کرده: «جمهوری خلق چین بزرگترین نیروی دریایی در جهان را با یک نیروی رزمی مجموعا متشکل از حدود ۳۵۰ کشتی و زیردریایی از جمله ۱۳۰ کشتی جنگی سطحی بزرگ دارد.» پنتاگون در ادامه این گزارش خود اعلام کرده که در مقام مقایسه قوای رزمی در نیروی دریایی آمریکا شامل حدود ۲۹۳ کشتی تا اوایل ۲۰۲۰ بوده است.
هر چند که نیروی دریایی چین نسبت به نیروی دریایی آمریکا کشتی‌های جنگی بیشتری دارد، اما ناوگان آمریکا می‌گوید کشتی‌های جنگی بزرگتری از جمله ۱۱ ناو هواپیمابر داشته و به لحاظ وزن تُناژ جلوتر از چین است. در این گزارش حتی تصریح شده، نیروی دریایی چین یک نیروی مدرن است که متمرکز بر جایگزین کردن نسل‌های قبلی تجهیزاتش که دارای قابلیت‌های محدود بودند با تسلیحات بزرگتر مدرن و چند منظوره است.
پنتاگون درمورد زرادخانه‌های هسته‌ای چین نیز گزارشی منتشر کرده که می‌تواند برای آمریکایی‌ها نگران‌کننده باشد. به گزارش ایسنا، پنتاگون اعلام کرده، انتظار دارد چین در طی یک دهه آینده تعداد کلاهک‌های هسته‌ای خود را که طبق برآورد این نهاد هم اکنون کمی بالای ۲۰۰ عدد است دست کم دو برابر کرده و در حال نزدیک شدن به قابلیت دست زدن به حملات هسته‌ای از زمین، هوا و دریا مشهور به سه گانه تسلیحات هسته‌ای است. البته «هوآ چونیینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز چهارشنبه این گزارش را تکذیب کرد و آن را «سرشار از سوگیری» دانست.
گفتنی است، رویارویی واشنگتن-پکن به باورِ بسیاری از کارشناسان، آغاز یک «جنگ سرد» است. وزیر خارجه آمریکا با تشبیه روابط کشورش با چین به دوران «جنگ سرد»، حتی گفته در دورانی «خطرناک‌تر از جنگ سرد» با چین قرار داریم. اگر بپذیریم که «جنگ سرد» یا «خطرناک‌تر از جنگ سرد» در جریان است، اما نمی‌توانیم مطمئن باشیم که این بار این «جنگِ خطرناک‌تر از جنگ سرد» با فروپاشیِ بلوکِ مقابلِ آمریکا تمام خواهد شد؛ چه می‌دانیم شاید این بار، قرعه به نام آمریکا بخورد!