kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۳۵۲
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۰
عضو اتاق بازرگانی تهران:

روند تجارت کشور به حالت عادی بازگشته است

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه از یک ماه گذشته تجارت خارجی در حال بازگشت به روال عادی خود شده گفت: پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال نیز به اهداف صادراتی سال 99 دست پیدا کنیم.

محمد لاهوتی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم درخصوص روند صادرات در این روزها گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در دنیا، صادرات جهانی تحت تأثیر قرار گرفت و در سه ماهه ابتدایی سال، می‌توان گفت مرزها تقریبا  بسته بود، و پس از آن نیز که مرزها باز شد، کشورهای دیگر تحت تأثیر این ویروس واردات خود را کاهش داده بودند.
وی ادامه داد: از یک ماه گذشته تجارت خارجی در حال بازگشت به روال عادی خود شده و پیش‌بینی می‌کنیم در نیمه دوم سال، بتوانیم جبران شرایط صادراتی نیمه نخست سال را انجام دهیم و تا پایان سال نیز به اهداف صادراتی سال 99 دست پیدا کنیم که البته این مهم بدون همکاری دستگاه‌های اجرایی در تسهیل قوانین و رفع موانع میسر نخواهد بود.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درخصوص بازگشت ارزش افزوده صادرکنندگان اظهار داشت: درخصوص ارزش افزوده صادرات، چند مشکل وجود دارد که که بر اساس گزارش‌هایی که از سوی صادرکنندگان اعلام کردند، ارزش افزوده سه ماهه زمستان سال 98 هنوز در سامانه سازمان امور مالیاتی بارگذاری نشده است.
لاهوتی ادامه داد: البته بانک مرکزی قرار بوده  رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان تا سه ماهه اول سال 99  لیستی را به سازمان امور مالیاتی ارسال  کند. اما بر اساس اطلاعاتی که  صادرکنندگان به ما اعلام کرده‌اند تنها این اطلاعات  تا قبل از زمستان سال98 توسط سازمان امور مالیاتی بارگذاری شده و اطلاعات سه ماهه آخر سال 98 تا 3 ماهه اول سال 99 یعنی حدود شش ماه هنوز ثبت نشده است.
وی ادامه داد: مالیات برارزش افزوده صادر‌کنندگان طبق قانون می‌بایست یکماه پس از رفع تعهد ارزی پرداخت شود ولی متأسفانه صادرکنندگانی هستند، که علی رغم رفع تعهد ارزی در سال 97 نتوانسته‌اند مالیات خود را دریافت کنند. این  در شرایطی است که تولیدکنندگان کشور  به دلیل افزایش نرخ ارز و کاهش قدرت خرید به شدت با  کمبود منابع مواجه هستند.
لاهوتی اضافه کرد: انتظار از سازمان‌های ذی‌ربط عمل به قانون است و با ایجاد مکانیزم لازم  ارزش افزوده  صادرکنندگان را حداکثر یکماه پس از رفع تعهد ارزی پرداخت نمایند. این مشکلات برای صادرکنندگان متعهدی که به موقع رفع تعهد ارزی خود را انجام داده‌اند و توسط بانک مرکزی تایید شده‌اند کماکان وجود دارد.
به گفته وی، در این شرایط لازم است اطلاعات رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان توسط بانک مرکزی  به روز و به محض انجام، سازمان امور مالیاتی  با دسترسی به اطلاعات بانک مرکزی بتواند اطلاعات را در سامانه خود ثبت کند. باید ابزارهای «سیستم اریس» سازمان امور مالیاتی زمانی انجام شود که زیرساخت‌های لازم برای تسهیل و تسریع کار فراهم شده باشد نه اینکه به دلیل عدم هماهنگی، صادرکنندگان معطل بمانند.