ورود رادیو به عرصه تاریخ شفاهی دفاع مقدس(اخبار ادبی و هنری)
معاون صدای جمهوری اسلامی از ورود رادیو به عرصه تولید کتاب گویا و تاریخ شفاهی دفاع مقدس خبر داد.
حمید شاهآبادی در نشست فعالان عرصه نشر فرهنگ ایثار و شهادت تاکید کرد: ما باید در حوزه مکتوب مطالبی به یادگار بگذاریم تا دیگران بتوانند از آن مطالب برداشت کنند و به خلق آثار هنری بپردازند. بر همین اساس لزوم نگاشتن کتاب، خاطرات و وقایع دفاع مقدس به ازای هر شهید، عملیات، حادثه و رخداد برای آیندگان بسیار ضروری است و اگر ما نتوانستیم به درستی روایتگر آنچه رخ داده باشیم حداقل نسل آینده بتوانند به یک سند مرجع مراجعه کنند. هرچند ما در حوزه بیان تاریخ شفاهی و مکتوب جلوتر از حوزه فیلم و تولیدات هنری هستیم.
شاهآبادی در پایان اظهار کرد: رادیو در این زمینه تلاش کرده فاصله بین نشر مکتوب و یک اثر هنری سمعی بصری را با تولید کتاب گویا پر کند و در این میان کتاب گویا یک نقش کلیدی، میانی و تسهیلکننده دارد.
در این نشست امیر سرتیپ «شاهین تقیخانی» معاون فرهنگی و روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش نیز گفت: در ارتش جمهوری اسلامی ایران مراکز متعددی برای انتشار کتاب وجود دارد که در این راستا حرکت میکنند. معاونت صدا و هنرمندان رسانه ملی نیز برای تولید کتاب صوتی میتوانند کتابهای شاخص را انتخاب و منتشر کنند.
در ادامه نشست امیر محمدرضا فولادی رئیس سازمان حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش هم گفت: نقش زنان به خصوص همسران رزمندگان ارتش و همه مجموعه نیروهای مسلح غیر قابل انکار است و باید به آن پرداخته شود و از این رهگذر جامعه روی ناخوشی به خود نخواهد دید چرا که انتشار این آثار روح امید را در جامعه زنده میکند.
«مریم مجتهدزاده» رئیس سازمان حفظ و نشر ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس نیز اظهار داشت: مادران شهدا با روحیه ایثار و جهاد از کیان خانه صیانت کردند تا مردانشان با اطمینان خاطر به جبهه بروند. این الگوها باید معرفی شوند و مطمئنا اقدام هنرمندان درخصوص انتشار کتابهای گویا در واقع جهادی است که امروز در معاونت صدا انجام میشود.