کد خبر: ۱۹۶۲۹۴
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۲
شناسایی 2385 ابتلای جدید، فوت 168 بیمار دیگر

آمار بهبود یافتگان کرونا در کشور از ۳۰۰ هزار نفر فراتر رفت

سخنگوی وزارت بهداشت با‌ اشاره به اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۴۷ هزار و ۸۳۵ نفر رسید، گفت: آمار بهبود یافتگان کرونا در کشور از ۳۰۰ هزار نفر فراتر رفت.



به گزارش وبدا، سیما سادات لاری دیروز درباره آخرین آمار کرونا در کشور اظهار داشت: از 27 تا ۲۸ مردادماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۸۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۶۶ نفر از آنها بستری شدند.
لاری با‌ اشاره به اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۴۷ هزار و ۸۳۵ نفر رسید، افزود: متأسفانه در طول مدت اخیر، ۱۶۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۹ هزار و ۹۷۲ نفر رسید.
وی با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون ۳۰۰ هزار و ۸۸۱ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستان‌ها ‌ترخیص شده‌اند، ادامه داد: سه هزار و ۸۸۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، تاکنون دو میلیون و ۹۱۴ هزار و ۴۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری گفت: استان‌های مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز و استان‌های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
نشانه‌های جدید و افزایش 3 تا 9 برابری
 سرعت انتقال ویروس کرونا
یک فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی درباره آخرین تغییرات ویروس کرونا، اظهار داشت: از یکی دو ماه پیش جهشی در کروموزم ویروس کرونا ایجاد شده، به‌طوری که قدرت انتقال این ویروس 3 تا 9 برابر افزایش داشته است.
مسعود مردانی با اشاره به اینکه در چهار هفته گذشته موارد ابتلای بیماری زیاد شد اما خوشبختانه اکنون با استفاده همگانی مردم از ماسک از روند رو به تزاید بیماری کم شده است، به خبرگزاری فارس گفت: البته این جهش خوشبختانه جهشی نیست که ماهیت کلی ویروس را تغییر دهد اما توانسته است قدرت انتقال آن را افزایش دهد؛ البته نقطه جالب این است که در افزایش میزان مرگ و میر تأثیر زیادی نداشته است.
مردانی در پاسخ به این پرسش که «اکنون کرونا با چه علائم جدیدی خود را نشان می‌دهد؟»، بیان داشت: علائم تنفسی مانند سرفه، تب، تنگی نفس و خلط نشانه‌های ابتلای ریوی به کروناست. همچنین در تابستان مواردی که از بیماری دیده می‌شود و شایع شده و به صورت عمده در کودکان و جوانان دیده می‌شود ممکن است با علائم بی‌اشتهایی، اسهال، استفراغ، درد شکم و تهوع افراد مراجعه کنند که این موارد علائم ابتلا به فرم گوارشی کروناست.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا استفاده از آب نمک و آدامس تأثیری در جلوگیری از ابتلا دارد؟»، خاطرنشان کرد: وقتی دهان شما مرطوب شود، خود به خود باعث می‌شود ویروس به راحتی انتقال پیدا نکند و برای همین نیز توصیه می‌شود افراد از آب نمک معمولی و غرغره کردن آن استفاده کنند؛ همچنین استفاده از آدامس ممکن است بتواند این کار را انجام دهد.
این فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی تأکید کرد: البته باید گفت این دلیلی نمی‌شود تا افراد از شستن دست‌ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی خودداری کنند و بگویند مثلا روزی 10 عدد آدامس می‌خوریم و به این ویروس مبتلا نمی‌شویم؛ آدامس جویدن تأثیر ناچیزی دارد.
مردانی در پاسخ به این پرسش که «در محیط‌های سربسته قدرت انتقال ویروس چگونه است؟»، گفت: این موضوع بستگی به این دارد که حجم فضای دربسته چقدر است. برای نمونه اگر در اتاق 12 متر مربعی 20 نفر باشند امکان ابتلا بسیار زیاد است اما اگر این فضا بیشتر باشد و همین تعداد افراد حضور داشته باشند، امکان ابتلا به حداقل می‌رسد. همچنین اگر محل سربسته راه تهویه به بیرون از فضا داشته باشد، امکان انتقال بسیار کم می‌شود و در غیر این صورت احتمال انتقال بیشتر خواهد شد. همچنین اگر افرادی که دارای علائم هستند وارد این فضا نشوند احتمال انتقال به حداقل می‌رسد اما اگر فردی دارای علائم وارد این محیط شود می‌تواند محیط را آلوده کند.