کد خبر: ۱۹۵۶۵۳
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۰

محکومیت بزرگ‌ترین معدن‌خوار مازندران با تلاش نیروهای اطلاعات سپاه

بزرگ‌ترین معدن‌خواری نیم قرن گذشته مازندران در منطقه «شاه‌زید» آمل با تلاش نیروهای سازمان اطلاعات سپاه کربلای مازندران محکوم شد.



به گزارش خبرگزاری فارس در مازندران، یک منبع آگاه با بیان اینکه سال ۹۴ بزرگ‌ترین معدن‌خواری نیم قرن گذشته مازندران در منطقه «شاه‌زید» آمل صورت گرفت، اظهار کرد: به دنبال آن، اداره منابع طبیعی شهرستان آمل از حسن جهانبخش مدیر شرکت آمل ماسه به دلیل تصرف در مال‌غیر و برداشت‌های بی‌رویه ماسه که سبب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی شده بود، شکایت کرد.
وی با بیان اینکه در این پرونده از ۸۰ هکتاری که به این شرکت برای استخراج ماسه مجوز داده شد افزود: اما مدیر متخلف آمل ماسه، با پشت پا زدن به قانون و بی‌اعتنایی به مجوز صادره پا را فراتر از محدوده قانونی گذاشت و در وسعت ۵۰ هکتار با برداشت‌های بی‌رویه و استخراج ماسه، سبب ریزش‌های متعدد کوه شده بود که اگر همین رویه ادامه داشت، فاجعه‌ای اسفناک در مازندران به وجود می‌آمد که خسارت آن جبران‌ناپذیر بود
وی تصریح کرد: مدیر این شرکت در این چند سال با لابی‌های فراوان توانست ثروت هنگفتی از معدن منطقه شاه زید آمل (‌چیزی قریب به ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان) به جیب بزند.
این منبع آگاه خاطرنشان کرد: این شرکت از سال ۹۴ تا ۹۸ بیش از ۱۵ میلیون تن شن و ماسه از دل کوه استخراج کرده است که این حجم استخراج، اعتراضات مدیران نظارتی را در پی داشت، چرا که طبق قانون این شرکت مجوز استخراج ۱۵۰ تن ماسه از دل کوه را در هر سال داشت، اما مدیر این شرکت در این چهار سال برابر ۱۰ سال شن و ماسه غیرمجاز از دل کوه استخراج کرد.
این منبع آگاه بیان کرد: کارشناسان فنی سازمان اطلاعات سپاه کربلا توانستند پرونده بسته شده این شرکت را باز کرده و با کمک دستگاه قضایی و کار کارشناسی مستمر و ارائه اسناد متقن تخلفات، حکم قضایی حسن جهانبخش مدیر متخلف شرکت آمل ماسه را بگیرند.
وی اظهار کرد: در مرحله اولیه با صدور حکم بازداشت موقت وی توسط دادیار آمل، جلوی بزرگترین معدن‌خواری استان در ۵۰ سال گذشته گرفته شد و دادگاه، حسن جهانبخش مدیر شرکت آمل ماسه را به پرداخت ۱۰۳ میلیارد تومان جریمه نقدی،۷۴  ضربه شلاق، منع اشتغال به هرگونه فعالیت مرتبط با معدن به مدت ۲ سال و انتشار حکم محکومیت قضایی به عنوان مجازات تکمیلی محکوم کرد.