کد خبر: ۱۹۴۹۹۷
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۸
معاون سازمان مالیاتی:

بساز و بفروش‌ها هم باید مالیات بدهند

معاون سازمان امور مالیاتی گفت: براساس قانون مالیات‌های امسال از بساز و بفروش‌هایی که مجوز ساخت آن‌ها سال 95 است، مالیات اخذ می‌شود.

محمد مسیحی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، یکی از رویکردهای سازمان مالیاتی را مربوط به اجرای ماده ۷۷ قانون مالیات‌های مستقیم اعلام کرد و افزود: این ماده مربوط به مالیات بساز و بفروش‌هایی است که از تاریخ یکم فروردین ۹۵ جواز ساخت گرفته و ساختمان را ساخته و به فروش رسانده اند. این افراد باید اظهارنامه ‌مالیاتی بدهند چرا که اطلاعات آن‌ها را دریافت خواهیم کرد. علاقه‌مندیم که خودشان در نظام مالیاتی ثبت نام و اظهارنامه مالیاتی بدهند در غیر این صورت اگر ما مطالبه کنیم بخشی از جرایم، به خصوص جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی غیرقابل بخشودگی خواهد بود. وی با تاکید بر اینکه به طور جدی پیگیر این موضوع هستیم، یادآور شد: طبق مفاد ماده ۱۶۹ مکرر از سازمان ثبت اسناد و املاک و شهرداری‌ها اطلاعات دریافت خواهد شد. البته اخذ مالیات بساز بفروشی موضوع شامل مجوزهای ساخت قبل از سال ۹۵ نمی‌شود.  معاون سازمان امور مالیاتی درباره درآمد مالیاتی خانه‌های خالی نیز گفت: سیاست بر این است که سوداگری کاهش یافته و تنظیم‌گری در عرضه و تقاضا ایجاد شود. صرفاً دنبال درآمد نیستیم و با ابزار مالیات به دنبال تحریک عرضه خانه‌های خالی در جامعه هستیم. اگر این قانون اثرگذار باشد، مالیات حداقلی وصول می‌شود.
مسیحی درباره افزایش درآمد مالیاتی کشور اعلام کرد: درآمدهای مالیاتی چهار ماهه امسال حدود ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ رشد داشته است. عمده این رشد هم از محل مالیات‌های مستقیم است. وی یکی از رویکردهای سازمان امور مالیاتی را تمرکز بر معوقات و مطالبات دانست و افزود: همچنین از ظرفیت بخشودگی جرایم نیز استفاده شد. روی پرونده های مهم انرژی گذاشتیم و فرآیند دادرسی برخی پرونده‌ها از جمله پرونده‌های مهم تسریع شد. از طرفی وقتی برای یک میلیون و ۴۰۰ هزار مودی مالیات مقطوع تعیین می شود، بهره‌وری و کارآمد سازمان افزایش می‌یابد و بر مودیان پرریسک و فراریان مالیاتی متمرکز می‌شود. وی با اشاره به اینکه رصد تراکنش‌های مالی بانکی باعث شده رفتار فعالان اقتصادی تغییر کند و مودیان سعی می‌کنند مالیات را با درجه‌ای از تمکین بهتری پرداخت کنند، گفت: مجموع این‌ها اتفاقاتی است که سازمان مالیاتی دنبال می‌کند.