مصر و ترکیه در آستانه رویارویی بحران لیبی عمیقتر شد
روند تحولات در لیبی به گونهای است که از آن بوی رویارویی و جنگ میان ترکیه و مصر به مشام میرسد.
روند تحولات در جنوب دریای مدیترانه به گونهای است که از آن بوی رویارویی و جنگ به مشام میرسد و به نظر میرسد که این نبرد در سرزمین لیبی میان ترکیه و مصر رخ خواهد داد؛ زیرا هیچیک از طرفین حاضر به کوتاه آمدن از مواضع خود نیستند.
به گزارش مهر، «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر، اخیراً طی سخنانی خطاب به نظامیان مصری اعلام کرد که ارتش این کشور باید در آمادگی کامل رزمی بوده و برای هر گونه مأموریت درون یا بیرون از خاک مصر آماده باشد. این سخنان که در ادامه موضعگیری مقامات مصری درخصوص خط قرمز بودن پیشروی نیروهای رقیب به سوی شهر «سرت» و پایگاه «الجفره» بیان شد، نشان میدهد در صورتی که ترکیه و نیروهای دولت وفاق ملی لیبی قصد ادامه پیشروی به سمت شرق لیبی را داشته باشند، با واکنش نظامی قاهره مواجه خواهند شد.
السیسی قبلا نیز حامی ژنرال «خلیفه حفتر» شناخته میشد، اما این نخستین بار است که به صراحت از آمادگی برای دخالت «مستقیم» در لیبی سخن میگوید. مصر بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک
با لیبی دارد.
چراغ سبز طبرق به قاهره
پارلمان «طبرق» وابسته به ژنرال حفتر، به تازگی با طرحی موافقت کرد که به کشور مصر اجازه میدهد در صورت لزوم، جهت مقابله با ترکیه، به طور مستقیم در لیبی مداخله نظامی کند. طبق طرح پارلمان طبرق نیروهای مسلح مصر چنانچه خطری قریبالوقوع را علیه هر دو کشور مصر و لیبی مشاهده کنند، اجازه مییابند برای حراست از امنیت ملی دو کشور مداخله کنند.
در حال حاضر خطوط نبرد در نزدیکی شهر «سرت» یکپارچه شده است؛ شهری ساحلی و مرکزی که به مثابه دروازهای برای پایانههای صادرات نفت لیبی است. برخی شواهد از عملیات نظامی قریبالوقوع نیروهای دولت وفاق ملی لیبی برای بازپسگیری شهر سرت از نیروهای حفتر حکایت دارد
دخالت نظامی مصر این بار به نظر میرسد که حمایت اروپایی را هم به همراه دارد؛ «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه، چند بار تلفنی با همتای مصری خود طی روزهای گذشته گفت وگو کرده است و علاوه بر آن، هماهنگی مداومی میان دستگاههای اطلاعاتی دو کشور وجود دارد، که به دقت تحرکات ترکیه را زیر نظر دارند.