اخبار ویژه
گاردین: محاسبه ترامپ درباره مردم ایران اشتباه بود
یک روزنامه انگلیسی تأکید کرد دولت آمریکا درباره ملت ایران اشتباه میکند و محاسباتش در این باره اشتباه است.
گاردین نوشت: دولت آمریکا در محاسبات خود درباره ایران و مردم آن برای تغییر رژیم دچار محاسبه اشتباه شده و تلاشاش در این زمینه بیهوده است.
فشار بر ایران، نتیجه مورد نظر آمریکا را تحقق نمیبخشد و بیفایده است. با وجود تمام فشارهای وارده، ایران نه سیاستهای خود را در عراق، سوریه و لبنان تغییر داده و نه برنامه موشکی و هستهای خود را تحت تأثیر این فشارها متوقف کرده است.
هدف نهایی فشار حداکثری این است که زندگی برای مردم تا حدی سخت شود که یا حکومت ایران مجبور به مذاکره و سازش با آمریکا شود و یا آنکه در ایران آشوب شکل بگیرد.
اما تلاش آمریکا برای اعمال فشار و تغییر نظام در ایران تلاشی کاملاً بینتیجه و بیفایده است؛ چرا که مردم ایران حمایت زیادی از کشور و حاکمیت نشان دادهاند. آمریکا در محاسبات خود در مورد مردم ایران اشتباه فکر میکند.
«شعسا» از پای بست ویران است...
یک سایت اصلاحطلب در واکنش به فضاسازی برخی روزنامههای وابسته به این طیف نوشت گرفتاری و مسئله اصلاحطلبان، انتخاب جایگزین برای عارف در شورای عالی سیاستگذاری (شعسا) نیست.
روزنامه شرق دیروز درباره احتمال جایگزینی عارف با بهزاد نبوی یا عبدالله نوری نوشته بود:
استعفای محمدرضا عارف از شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان هنوز در ابهام است که نام های جدیدی برای جایگزینی او به گوش می رسد؛ از بهزاد نبوی، محسن هاشمی و مجید انصاری تا عبدالله نوری. استعفای عارف در حالی اعلام شد که گویا این استعفا پیش از سال نو و حتی پیش از استعفای موسوی لاری، نایب رئیس سابق شورای عالی، نوشته شده بود و از زمان نگارش تا اعلام آن، یعنی به مدت چند ماه هیچ کس از این استعفا باخبر نبود.
حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، در گفت وگو با روزنامه متبوع حزبی خود «سازندگی»، درباره اینکه چه کسی میتواند رئیس آینده شورای عالی باشد، گفته است: «سه خصوصیت از نظر من برای ریاست آینده شورا مهم است؛ اول اینکه طیفهای مختلف این جبهه، اعم از طیف های ارزشی تا میانه رو و رادیکال، باید او را قبول داشته باشند. دوم اینکه به لحاظ سیاسی باید نقش جبهه اصلاحات و انتخابات آینده را باور داشته باشد. سوم هم اینکه پیام انتخاب این فرد به نظام باید پیام همراهی و همکاری باشد. نباید شکاف بین نظام جمهوری اسلامی و اصلاح طلبان را که سال هاست وجود دارد، این فرد بیشتر کند و باید در جهت ترمیم روابط بین اصلاح طلبان و نظام سیاسی حرکت کند». «آقای نوری گذشته از اینکه خودش هم این مسئولیت را نخواهد پذیرفت، ویژگی سوم را هم به اعتقاد من ندارد و پیام همراهی و همکاری با نظام از این طریق منتقل نخواهد شد؛ اما بهزاد نبوی میتواند انتخاب خوبی باشد».
به گزارش شرق، این سخن مرعشی در حالی است که کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران، در تیر سال ۹۷ درباره ریاست پارلمان اصلاحات به «باشگاه خبرنگاران جوان» گفته بود: «اگر این طرح به صورت کامل تایید شود و مجموع گروههای اصلاح طلب از آن حمایت کنند، ریاست آن به صورت انتخابی از سوی اعضای این تشکل تعیین خواهد شد و انتخاب عبدالله نوری یا شخص دیگری برای سکان داری ریاست پارلمان اصلاحات از سوی اعضا به صورت دموکراتیک تصمیمگیری می شود. سوابق نوری با محمدرضا عارف متفاوت است و کارکردهای سیاسی آنها در جریان اصلاحات قابل قیاس نیست؛ بنابراین نمیتوان پیش بینی کرد کدام یک از آنها صندلی ریاست پارلمان اصلاحات را از آن خود میکند. عبدالله نوری شخصیتی قابل احترام، توانا در حل مسائل سیاسی، صالح و با سوابق مثبت است که میتواند گزینه مناسبی برای جایگزینی عارف باشد؛ اما دراین باره باید اعضای پارلمان نظر بدهند».
شرق در عین حال از قول جواد امام مدیر عامل بنیاد باران و محمدی دبیر انجمن اسلامی معلمان، عبداله نوری را گزینهای مناسب معرفی کرد.
اما سایت اصلاحطلب، نواندیش در واکنش به گمانهزنیها در این زمینه نوشت: آیا مسئله اصلاحطلبان، انتخاب رئیس جدید شورای سیاستگذاری است!
با توجه به سازوكارهاى شوراى عالى به نظر مىرسد در حال حاضر مساله اصلى نه انتخاب رييس بلكه تعيين تكليف ماهيت و ماموريت اين شوراست.
در تاييد اين مدعا مىتوان به اختلاف نظر ميان دو حزب اتحاد ملت و كارگزاران بر سر اصل ماهيت و ماموريت شورای عالی اشاره كرد. در حالى كه اولى ماموريت شورا را تعيين سياستهاى كلى جريان اصلاحات و تقسيم كار احزاب بر اين مبنا مىداند، گروه دوم قائل به هماهنگ سازى اقدامات مشترك احزاب اصلاحطلب به ويژه در زمان انتخابات است.
چه کسانی روحانی را به ملاقات مدیر متخلف ارزی بردند؟
اطرافیان رئیسجمهور چگونه او را به ملاقات متهم تخلف و ارتشا در پرونده تخلفات ارزی بردند؟
روزنامه جوان ضمن طرح این پرسش نوشت: شنبه 21 تیرماه اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات برخی از مدیران سابق بانک مرکزی متهم ردیف هشتم این پرونده، سید رسول سجاد است که پیش از این، مدیر اداره بینالملل بانک مرکزی بوده است. دریافت رشوه شامل 700 عدد سکه تمامبهار آزادی از متهم اسدبیگی، دو قطعه شمش طلای 100 گرمی از متهم سیفی، دریافت سکه بهار آزادی از متهمان آلعلی، فرجام، حسینزاده و تیمور عامری و دریافت یک دستگاه آپارتمان به ارزش 700 هزار دلار از متهم محمدرضا قائدی در قبال واگذاری قرارداد کارگزاری از سوی بانک مرکزی از موارد اتهامی سید رسول سجاد است. وی همچنین 30 هزار دلار در قالب مسترکارت و ویزاکارت از متهم محمدرضا قائدی دریافت کرده است. اما نکتهای که در جستوجوی سابقه این فرد قابل تامل است، حضور رئیسجمهور حسن روحانی در منزل او در تاریخ 30 بهمن 98 است. این دیدار در زمانی انجام شده که در فاصله بین آزادی رسول سجاد از بازداشت با قرار وثیقه تا زمان برپایی دادگاه او بوده است، یعنی حسن روحانی به دیدار یک متهم به فساد اقتصادی که در انتظار برگزاری دادگاه بوده، رفته است.
بدیهی است که هماهنگی این دیدارها نه برعهده شخص رئیسجمهور، بلکه توسط دفتر او انجام میشود و باید دید چگونه نام یک متهم اقتصادی در نوبت لیست دیدارهای رئيسجمهور قرار گرفته است.
نتوانستیم با روحانی ملاقات کنیم اما دیدار رئیسی با سهولت انجام شد
عضو فراکسیون امید در مجلس دهم میگوید: پنج بار درخواست ملاقات با رئیسجمهور به جایی نرسید ولی دیدار با رئيس قوه قضائیه به سهولت انجام شد.
به گزارش جهاننیوز، طیبه سیاوشی نماینده اصلاحطلب مجلس دهم درباره عدم تحقق وعدههای دولت تدبیر و امید درخصوص زنان و ناامید کردن آنها از اصلاحطلبان گفت: در حوزه سیاست، مرسوم است که تلاش میشود از پایگاه رای گروههایی مانند زنان و کارگران استفاده شود. دولت دوازدهم برای به دست آوردن قدرت، از رای زنان استفاده کرد، اما در عین حال برای اینکه بتواند آن موانعی را که در راه کسب قدرت برای زنان وجود دارد کاهش دهد تلاشی نکرد.
عضو فراکسیون امید مجلس دهم در ادامه گفت: ما بیش از 5 بار درخواست دیدار با رئیسجمهور را دادیم و به اشکال مختلف این خواسته خود را پیگیری کردیم، اما نتوانستیم با ایشان دیدار کنیم در حالی که ملاقات با آقای رئیسی به سهولت دنبال شد و دستاوردهای خوبی داشت.
«امضای کری تضمین است» تضمین خروج آمریکا از برجام بود
مدیر روزنامه بزککننده برجام ادعا کرد به عقل جن هم نمیرسید آمریکا از برجام خارج شود.
مهدی رحمانیان مدیر روزنامه شرق به روزنامه فرهیختگان گفت: ما آن مسیر مذاکرات را که به برجام ختم شد، یک پیروزی برای کشور میدانستیم، آن هم یک پیروزی که بدون جنگ حاصل شده و محصول گفتوگو و مذاکره بود و همچنان آن را یک پیروزی میدانیم و حتی در اجلاس اخیر سازمان ملل که از محصولات برجام بود، تحریمهای تسلیحاتی ایران محدودیتی داشت و دوره آن تمام میشود، آمریکاییها دنبال این بودند که این را دائمی یا حتی اگر نتوانستند طولانیمدت کنند، اما برجام باعث شد روسیه، چین و حتی کشورهای اروپایی منتقد آمریکا باشند و اجازه ندهند آمریکا به این هدف دست یابد.
بنابراین همین الان که گفتوگو میکنیم همچنان برجام عایداتی برای کشور دارد، اما منتقدان و مخالفان داخلی عقیده دیگری دارند.
وی در پاسخ این سوال که آیا فکر میکردید آمریکا از برجام خارج شود؟، گفت: من فکر میکنم به عقل جن هم نمیرسید که آمریکا از برجام خارج شود یا اگر کسی این را پیشبینی میکرد، دیگر کسی فکرش را نمیکرد او از سازمان بهداشت جهانی یا از اجلاس پاریس خارج شود. آنقدر رفتار ترامپ غیرحرفهای است که در اجلاس گروه 7 امضا کرد و بعد امضای خود را پسگرفت. این فرد غیراستاندارد و نامتعادل است که بر راس یک کشور قدرتمند نشسته و رفتارهای اینچنینی نشان میدهد، قطعا کسی مسئول رفتارهای او نیست.
رحمانیان افزود: شاهد بودید که آمریکاییها چه رفتاری کردند و نامناسبترین رفتار هم مربوط به خود ترامپ بود که از برجام خارج شد، ضمن اینکه او اخیرا از سازمان بهداشت جهانی هم خارج شده است. این ربطی به ما ندارد، یعنی انسان یا شبهانسانی که خارج از هر مدل حرفهای رفتار میکند، رئیسجمهور یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان شده و هر رفتار نامربوطی میکند و این به برجام و غیربرجام و ظریف و روحانی هم کار ندارد.
وی میگوید: داستان پرت شدن خودکار را در خاطرات جان کری میخوانیم که میگفت روی میز زدم و خودکار پرت شد و به سینه عراقچی خورد و در اوج عصبانیت دیدم کار بدی بود و عذرخواهی کردم و آنها هم پذیرفتند. از سوی دیگر ظریف خیلی بلند صحبت میکرد.
میخواهم بگویم جلسات آنها سخت، پیچیده و پردعوا بود. جلسات گل و بلبلی نبوده و نهایتا روی تکتک کلمات ساعتها کارشناسها بحث میکردند و حاصل آن برجام شد. من همچنان معتقدم برجام یکی از پرافتخارترین کارهای دیپلماتهای ما در طول تاریخ کشور بوده است.
استناد رحمانیان به موضوع لغو تحریمهای تسلیحاتی و احتمال تمدید آن، در حالی است که هدف از برجام طبق تیترهای پیاپی روزنامه شرق و همطیفانش، برداشته شدن تحریمهای اقتصادی بود چنانکه این روزنامه از خسارت روزانه چند ده میلیون دلاری به خاطر تاخیر در اجرای برجام خبر میداد و پس از اعلام توافق تیتر «اینک بدون تحریم» را در تمام صفحه اول خود جای داد. این روزنامه همچنین تیترهای «امضای کری تضمین است» و «موگرینی: اروپا پای برجام ایستاده است» را به یادگار گذاشته که همگی جزو طنزهای تلخ به یادگار مانده برای تاریخ است.
مدیر روزنامه شرق در حالی میگوید «به عقل جن هم نمیرسید آمریکا از برجام خارج شود»، که پیش از این در مقابل استدلالهای دقیق حقوقدانان و متخصصان مسائل دیپلماتیک و هستهای و حقوق بینالملل، سرگرم بزک مطلق اعتماد به آمریکا بود. او بعدها در مصاحبه با حسین دهباشی اعتراف کرد که روزنامهاش برای جا انداختن توافق، مجبور به اغراق و بزک و دروغ شده است!
این نکته هم گفتنی است که اعتماد به آمریکا در مذاکرات و نگارش یک متن نامتوازن و فاقد ضمانت، طبیعتا با پرتاب کردن خودکار و گلایه و بلند کردن صدا جبران نمیشود؛ همچنان که اصرار بر توافق به هر قیمت و حفظ و اجرای آن به هر قیمت، آمریکا را تشویق به زیر پا گذاشتن همه وعدهها و تعهداتش کرد.
خبر آنلاین: سیاست دولت در بخش مسکن تورمزا بود
یک سایت دولتی میگوید دولت در به هم ریختگی قیمتها در بازار مسکن سهیم است.
خبرآنلاین در گزارشی با عنوان «چرا خرید مسکن به رویا تبدیل شد؟» نوشت: «سال گذشته افزایش قیمت حدود 100 درصدی در بخش خرید و فروش مسکن دیده شد و امسال این تورم خود را بر بخش اجاره متمرکز کرده است. این مسئله سبب شده تا دولت از دادستانی بخواهد در بخش اجاره مسکن وارد شود. این در حالی است که در 6 سال نخست دولت روحانی این دولت به شدت از مسکنسازی دولتی انتقاد میکرد ولی حالا وعده داده در یک سال آخر دولت خود 600 هزار واحد مسکونی جدید بسازد تا از ادامه روند افزایش قیمت مسکن جلوگیری کند.»
مهدی سلطانمحمدی، کارشناس مسکن، در رابطه با چرایی افزایش قیمت مسکن به خبرآنلاین گفت: در اینکه روند فعلی نهتنها دهکهای پایین درآمدی بلکه اقشار میانی را هم از نفس انداخته شکی نیست ولی مسئله این است که افزایش قیمت مسکن همواره تابعی از نرخ تورم عمومی بوده است. بررسیها نشان میدهد ۸۰ درصد تورم مسکن از تورم عمومی نشأت میگیرد.
وی تصریح کرد: راهحل این است که دولت سیاستهای مالی و پولی خود را به نحوی تنظیم کند که تورم عمومی کشور کنترل شود. برای این امر باید سیاستهای پولی بهبود یابد و کسری بودجه با کمک روشهای سالم مانند اوراق بدهی و مالیات تامین شود. از سوی دیگر مادامی که دولت برای کسری بودجه به استقراض از بانکها دست بزند به افزایش نقدینگی و متعاقب آن افزایش نرخ تورم دامن زده است.
سلطانمحمدی با تاکید بر وظیفه دولت در کاهش نرخ تورم خاطرنشان ساخت: در جهان امروز نرخ میانگین تورم چهار درصد است و تنها کشورهای معدودی تورم دو رقمی را تجربه میکنند. برای کاهش نرخ تورم نیاز به کارهای عجیب و غریب نیست و میتوان از تجربه کشورهای متعددی استفاده کرد. به همین دلیل باید دولت برای انجام این وظیفه حاکمیتی خود، اراده کافی را داشته باشند. تنها با کنترل نرخ تورمی عمومی میتوانیم نرخ تورم بخش مسکن را حل کنیم.
این کارشناس مسکن تصریح کرد: مداخلات قیمتی اگر در کوتاه مدت هم جوابگو باشد برای بلندمدت کمکی به کشور نمیکند. به همین اعتبار باید به روشهای علمی دست زد. روشهای دستوری نه در بخش مسکن و نه در دیگر بخشها نتوانسته به یاری کشور بیانجامد و به همین دلیل جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته خود گامی به پیش محسوب میشود.