یک کارشناس:
فشار اقتصادی کنونی ناشی از بیتوجهی به ظرفیتهای داخلی است
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به معضلات اقتصاد دولتی، رانتهای اقتصادی، فساد اداری و... گفت: فشار اقتصادی بر پیکره جامعه نتیجه اهتمام ناکافی مسئولان در توجه به ظرفیت داخل است.
ابراهیم احمدی، در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: اهتمام ناکافی برخی مسئولان ذیربط کشور برای اقدام جهادی جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و مقابله با تهدیدات و تحریمهای اقتصادی دشمنان، ضمن توجه ویژه به ظرفیتهای متنوع و عظیم داخلی، موجب اجازه به دشمن ناامید برای ورود از معبر جبهه اقتصادی شده است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود اشاره فرمودند هر یک از مسئولان و مدیران نظام در صورت حرکت جهادی میتوانند با تمرکز بر تهیه قوانین و مقررات و تدوین نقشه راه برای عرصههای مختلف، در زمانبندی مشخص، زمینه و فرصت مناسب برای نقشآفرینی مردم و همه فعالان اقتصادی را در این جهاد مقدس فراهم آورند.
این کارشناس اقتصاد مقاومتی با اشاره به راهکارهای موجود گفت: توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاری جمعی در قالب یک برنامه و نقشه راه جامع با زمانبندی مشخص میتواند به عنوان یک راهکار تلقی شود.
احمدی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در حرم رضوی در یکم فروردین 90 میفرمایند: «مشارکت مستقیم مردم در امر اقتصاد، لازم است، این نیازمند توانمند شدن است» یا در دیدار رئیسجمهوری و اعضای هیئت دولت وقت در دوم شهریور 91 میفرمایند: «از هر طریقی که لازم است کاری کنید که بخش خصوصی، بخش مردمی، فعال شود.»
در همین زمینه، جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در تشریح دلایل تورم فزاینده فعلی و رشد جهشی قیمتها، اظهار داشت: به تبعیت از افزایش قیمت ارز، تولید ما نیز در هزینه تمام شده افزایش قیمت پیدا میکند و این منجر به افزایش نرخ تورم میشود.
وی افزود: منشاء دیگر تورم، تورم ناشی از افزایش نقدینگی است یعنی در واقع درآمدهای ریالی بودجه، وابسته به درآمدهای نفتی است و درآمدهای نفتی هم وقتی کاهش مییابد دولت با کسری بودجه مواجه میشود و این کسری بودجه از طریق استقراض از بانک مرکزی انجام میشود که افزایش پایه پولی نتیجه آن است.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سؤال که چگونه میتوان این تورم را مهار کرد؟ گفت: تنها راه این است که به سرعت به سمت راهاندازی و رونق تولید حرکت کنیم، اگر جهش تولید و رشد تولید داشته باشیم هم قیمتهای داخلی کاهش مییابد و هم ارزآوری کشور افزایش پیدا میکند.