16 سال زندان برای تفنگدار آمریکایی که در روسیه جاسوسی میکرد
دادگاه شهر مسکو تفنگدار دریایی سابق آمریکا را به جرم جاسوسی به 16 سال زندان محکوم کرد. سفیر آمریکا در روسیه به این حکم واکنش تندی نشان داده است.
به نوشته وبگاه «مسکو تایمز»، دادگاه شهر مسکو، «پال ولان»، را به دلیل دریافت اطلاعات طبقهبندی شده مجرم شناخته است. این حکم دیروز و درحالی صادر شد که او در محوطه نردهکشی شدهای در این دادگاه نشانهای با عنوان «محاکمه جعلی!» را به دست داشت. مسکو تایمز نوشته، «پال ولان» از ترامپ خواسته در این امر دخالت کند. این وبگاه خبری همچنین نوشته، دادگاه پشت درهای بسته برگزار شد زیرا پال ولان متهم است که به دنبال به دست آوردن اسرار دولتی بوده است. دادستانهای روسیه پنجم خرداد از دادگاه خواسته بودند ولان را که متهم به جاسوسی برای آمریکاست به ۱۸ سال حبس محکوم کند. به نوشته رویترز، ولان که تابعیت آمریکا، انگلیس، کانادا و ایرلند را دارد، یک سال پیش به اتهام جاسوسی در روسیه بازداشت شده بود.
دولت و رسانههای آمریکا اتهامات مطرحشده علیه این فرد را ساختگی توصیف کردهاند، اما روسیه با تأکید بر اینکه این فرد در حال جاسوسی از این کشور بوده، از «جنگ رسانهای» غرب برای فشار به مسکو در این پرونده، انتقاد کرده است.در سالهای گذشته آمریکا تعداد زیادی از اتباع روسیه را به اتهام مشابه بازداشت کرده و یک مجتمع ساختمانی متعلق به روسیه را نیز با ادعای انجام فعالیت جاسوسی از این مرکز، تعطیل کرده است. سفیر واشنگتن در مسکو نیز بعد از صدور حکم دادگاه مسکو، این حکم را «تمسخر عدالت» خواند.