کد خبر: ۱۹۰۷۲۲
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۰
برگزاری سومین جلسه رسیدگی به پرونده «اکبر طبری» و متهمان مرتبط

نماینده دادستان: دستمزد ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیونی با کدام قرارداد کار اقتصادی به دست می‌آید؟

سومین جلسه رسیدگی به اتهامات اکبر طبری معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضائیه و متهمان دیگر این پرونده روز گذشته در شعبه ۵ دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی بابایی برگزار شد.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، در ابتدای این جلسه، متهم طبری با حضور در جایگاه به بیان ادامه دفاعیات خود پرداخت.
متهم طبری اتهام پولشویی از طریق پرداخت۴۲ میلیارد ریال به مشایخ را رد کرد که قاضی بابایی پاسخ داد: این ادعای شماست، چرا که صندوق امانات که اسناد داخل آن بوده باز و صورتجلسه شده و در پرونده موجود است.
متهم طبری مدعی شد: طی ۱۰ سال گذشته وجوهی بین من و مشایخ تبادل شده که مربوط به کار‌های ساخت و ساز است.
قاضی بابایی با‌اشاره به مبالغ ردوبدل شده میان متهمان گفت: مبلغ ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از مشایخ گرفتید که ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان را طی دو فقره چک به او برگرداندید. همچنین تعداد سهامی که خریداری شده ۴۲ میلیون و ۳۸ هزار و ۷۱۶ سهم بوده که مبلغ آن با مبلغی که به مشایخ دادید، مطابقت دارد.
بابایی با‌اشاره به اظهارات متهم مشایخ افزود: مشایخ در اظهاراتش گفته زمانی که طبری متوجه شد سازمان بازرسی از ارتباطات من و طبری و حسن (نجفی) پیرامون اراضی کلاک آگاه شده، وجوه استردادی را سهام خریدم و زمانی که طبری متوجه شد، درخواست وکالت نمود و به طبری وکالت دادم.
وی ادامه داد: همچنین برابر گزارش سازمان اطلاعات سپاه درخصوص بررسی حساب‌های مشایخ، واریز‌کننده مبالغ به حساب شما حسن نجفی از مرتبطین اراضی کلاک بوده است.
متهم طبری در پاسخ مدعی شد: پولی که مشایخ به من داده بر اساس فعالیتی بود که در کار ساختمانی با یکدیگر انجام می‌دادیم و برای همین هم قراردادی را منعقد کردیم. دستخطی که من به او گفتم پول را به شما بر می‌گردانم موجود است در همان صندوقی که در اختیار ضابطین پرونده است.
در ادامه قاضی به وی گفت: این ادعای شماست که قراردادتان فی ما بین شما و آقای مشایخ در صندوق وجود داشته است و در زمان بازکردن صندوق، آنچه که شما اکنون ادعا دارید موجود نیست.
متهم پاسخ داد: من در زمین کلاک هیچ نقشی نداشتم و قراردادم با آقای مشایخ موجود است.
در ادامه نماینده دادستان به فرآیندی از پرونده‌اشاره کرد و گفت: سؤالم این است قرارداد کدام کار اقتصادی است که دستمزد یک کارمند قوه که باید در محل کار خود هم حاضر می‌شده در سال ۸۳ تا ۸۶ مبلغ ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان می‌شود؟ اگر با سود متعارف بانکی هم حساب کنید این رقم بسیار نجومی می‌شود.
قهرمانی یادآور شد: دومین رشوه شما از نجفی برای ملک کریم خان بوده است و سومین رشوه واحد اداری تجاری سانا بوده که در حال حاضر هر متر آن ۵۰ میلیون تومان است. همچنین زمین مشجر لواسان در حال حاضر ۲۰ میلیارد تومان است. کدام قرارداد است که این همه به شما سود رسانده است؟
وی افزود: طبری مدعی است ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان گرفته‌ است در حالی که در سند دست نویس آمده است ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از مشایخ گرفته‌ که البته در ابتدا قبول نمی‌کرد و مدعی بود تنها ۴ میلیارد تومان گرفته‌ است؛ اما وقتی این دست نوشته در منزل مشایخ پیدا شد آن را قبول کرد. قرارداد مشاوره و کارشناسی شما محفلی برای پولشویی بوده است.
نماینده دادستان در ادامه با بیان اینکه زمانی که مبلغ ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از سوی مشایخ به حساب طبری ریخته شده اتفاقات لواسان رقم خورد، گفت: شهردار وقت لواسان بازداشت شده است. قاضی لواسانات نیز که از قوه قضائیه اخراج شد بازداشت شده است. شما اقدامات غیر قانونی زیادی در لواسان رقم زده‌اید و آقای منصوری را وارد موضوع کرده‌اید.
قهرمانی با‌اشاره به موضوع قرارداد زمین لواسان ادامه داد: این ملک برای خواهران نجفی بوده که به مشایخ داده بودند. در اظهارات مشایخ عنوان شده نجفی با او تماس گرفته و گفته‌ ملک را به نام طبری بزن؛ اما امروز طبری مدعی است در این زمینه قرارداد دارند. هیچ اقتصاددانی نمی‌تواند اینگونه سود کند. شما در پرونده نجفی۲۰۰ میلیارد تومان سود کردید.
وی اظهار داشت: طبری در دست نویس‌اش اعلام می‌کند مبلغ ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از مشایخ دریافت کرده‌ام. سازمان بازرسی در سال ۹۰ که به طبری مظنون شد، وی ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون برای خرید سهام به مشایخ می‌دهد و اعلام کرده با ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دیگر در برج روما برای مشایخ واحد خریده است، اما در عمل آنچه اتفاق افتاده آن است که طبری با ملک کریم‌خان در برج روما واحد خریده و با آن ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دیگر هزینه ساخت ملک کریم‌خان را پرداخت کرده است.
نماینده دادستان بیان داشت: نجفی از متهمان کلان اقتصادی است. وی می‌خواست یک تخلف بزرگ و خطرآفرین برای محیط زیست تهران انجام دهد و آن این بود که ملک خارج از حریم لواسان را با توافق غیر قانونی که با شهرداری و کمیسیون ماده ۵ انجام داده بود در داخل حریم لواسان آورد و به ارزش این ملک ده‌ها برابر اضافه کرد و این چنین در عرض یک شب صاحب درآمد نجومی شدند.
قهرمانی در ادامه با‌اشاره به سایر تخلفات و اقدامات غیر قانونی نجفی گفت: نجفی با همین پول‌ها پتروشیمی باختر را در فرآیند واگذاری خریداری می‌کند و پرونده‌ای در دادسرای اقتصادی در همین رابطه برای نجفی تشکیل که در این پرونده به دو موضوع پرداخته می‌شود، یکی اصل خرید پتروشیمی باختر و دیگری سوءاستفاده‌ای که در خارج کردن سایر سهامداران در این پرونده انجام گرفته است. در این رابطه حضور مستمر ترکمان که مأمور نفوذ طبری در برخی پرونده‌ها بود نیز قابل توجه است.
وی در ارتباط با اراضی کلاک نیز اظهار داشت: طبری در قرارداد کلاک قرارداد کارشناسی با مشایخ منعقد می‌کند که قراردادی غیر متعارف است؛ در فاصله سال‌های ۸۴ تا ۸۶ اگر طبری هر روز هم برای مشایخ کار کارشناسی انجام می‌داد، نهایتاً باید ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان دریافتی داشت، اما ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان گرفته است. طبری در سال ۸۲ وفق بند ۱۸۷ قانون ۵ ساله توسعه مدرک کارشناسی خود را در رشته لوازم خانگی و اداری اخذ می‌کند، اما طی یک نامه تقاضا می‌کند مدرک کارشناسی‌اش از لوازم خانگی به راه و ساختمان تغییر کند.
نماینده دادستان همچنین درباره سابقه تحصیلی این متهم گفت: طبری مدرک کارشناسی ارشدی که ارائه کرده است در رشته مدیریت دولتی بوده نه راه و ساختمان، همچنین این مدرک را از دانشگاه نگرفته بود بلکه آن را از سازمان استخدامی اخذ کرده بود، بنابراین مدرک او صرفاً ارزش استخدامی داشت، حال آنکه برای اخذ مدرک کارشناسی رسمی دادگستری باید مدرک ارائه شده از جانب فرد دارای ارزش علمی باشد.
از خدمت 24 ساعته در قوه تا
سوله سازی طبری در بعد از ظهرها
قهرمانی اظهارداشت: طبری می‌گوید ۲۴ ساعته در خدمت قوه قضائیه بوده است؛ بعد می‌پرسیم پول‌ها را از کجا آورده‌اید که جواب می‌دهد بعد از ظهر‌ها در ابهر و سایر جاده‌ها سوله سازی می‌کردم. خب قبول کردیم که کار اقتصادی می‌کردید، بفرمایید کدام کار اقتصادی بوده که این همه سود برای شما داشته است؟
در ادامه متهم طبری توضیحات خود را در مورد مطالب مطرح شده از سوی نماینده دادستان ارائه کرد. وکیل مدافع این متهم نیز با حضور در جایگاه به دفاع از موکل خود پرداخت.
متهم مشایخ: رابط مالی میان طبری و نجفی بودم
در ادامه از متهم فرهاد مشایخ در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از خود در موضوع اراضی کلاک پرداخت.
این متهم با‌اشاره به اینکه نقشی در این موضوع ندارد، اظهار داشت: طبری دوستی دیرینه‌ای با نجفی داشت. نجفی زمینی در لواسان داشت که با مشکلاتی مواجه بود، لذا در سال 85 به بنده گفت با طبری صحبت کرده‌ و باید بنده با طبری قراردادی ببندم. بر اساس آن 300 متر زمین را به نام او کردم و آن زمان 8 میلیارد و 400 میلیون تومان هم از حساب شخصی خودم برای طبری واریز کردم. در مقابل طبری کارهای مربوط به کمیسیون ماده 5 و استانداری را تلفنی پیگیری می‌کرد.
در ادامه قاضی از متهم پرسید: 8 میلیارد و 400 میلیون تومان را از کجا آوردید و چرا به طبری پرداخت کردید؟
این متهم گفت: این مبالغ از سوی نجفی به بنده پرداخت می‌شد و من هم برای طبری واریز می‌کردم که از بابت قراردادهای انجام شده پیرامون زمین کلاک و کمیسیون ماده 5 صورت می‌گرفت.
مشایخ ادامه داد: سال 89، طبری 4 میلیارد و 200 میلیون تومان به بنده داد تا برای او سهام بگیرم و سپس در سال 93 به بنده گفت سهام را به نامم بزن. از ابتدا قرار نبود سهام به نام او باشد اما در سال 93 به بنده گفت سهام را به نامش کنم.
وی درباره زمین کریم خان نیز گفت: سال ۸۵ نجفی ۳۰۰ متر زمین به نام من کرد و گفت آن را به نام طبری بزنم. من اصلا در جریان نبودم و نمی‌دانستم این زمین در کجا واقع شده است.
متهم مشایخ درباره دخالت طبری در کمیسیون ماده ۵ و شهرداری افزود: او تلفنی کار می‌کرد و مشکلات را پیگیری می‌نمود و اگر سؤالی داشتیم از وی می‌پرسیدیم.
غلامرضا منصوری را طبری به نجفی معرفی کرد
وی درباره جلسات مشترک میان نجفی و منصوری گفت: یکبار منصوری را در دفتر طبری دیدم و بعد از آن اگر با او کاری داشتیم وی را در دفترش می‌دیدم.
متهم مشایخ ادامه داد: دو روز قبل از دستگیری منصوری، او با من تماس گرفت و گفت که شما در جلسه دادگاه بگو پول را خودم به عنوان قرض به منصوری پرداخت کردم؛ اما من پاسخ دادم که چرا باید این حرف را
بزنم؟
قاضی از متهم مشایخ پرسید: مگر نجفی شماره حساب طبری را نداشت که مستقیماً پول را برای او واریز کند.
متهم مشایخ در پاسخ سؤال رئیس‌دادگاه که در ازای اقدامات و خدمات متهم منصوری چه مبالغی به او پرداخت شد، گفت: نجفی اظهارداشت که منصوری مزاحم وی شده است و از من پول و ملک می‌خواهد که در پنج نوبت پنج بسته که جمعاً ۵۰۰ هزار یورو بود به او دادیم، اما باز هم قانع نشد.
قاضی بابایی با اعلام ختم جلسه دادگاه بیان کرد: جلسه بعدی متعاقبا اعلام می‌شود.