کد خبر: ۱۹۰۶۲۵
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۰
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران:

سوار کردن 4 مسافر در تاکسی‌ها غیرقانونی است

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران از آغاز مرحله جدید نظارت بر اجرای طرح فاصله‌گذای اجتماعی در تاکسی‌های پایتخت خبر داد.




 علیرضا قنادان درباره اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در تاکسی‌های پایتخت به فارس گفت: از روز گذشته مرحله جدید نظارت بر اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در تاکسی‌های تهران آغاز شد و عوامل نظارت تاکسیرانی در سطح شهر و پایانه‌ها علاوه‌بر اینکه به موضوع فاصله‌گذاری در تاکسی‌ها توجه دارند، استفاده از ماسک توسط رانندگان تاکسی را نیز ارزیابی می‌کنند.
قنادان افزود: اگرچه استفاده از ماسک در تاکسی الزامی نیست اما علاوه‌بر رانندگان تاکسی از مسافران نیز درخواست داریم هنگام استفاده از تاکسی حتما از ماسک استفاده کنند. امکان تهیه ماسک علاوه‌بر پایانه‌های اتوبوسرانی و ایستگاه‌های مترو در پایانه‌های تاکسیرانی نیز وجود دارد و شهروندان می‌توانند ماسک را به نرخ دولتی از این پایانه‌ها تهیه کنند.
وی تأکید کرد: سوار کردن چهار مسافر توسط رانندگان تاکسی به هیچ وجه قانونی نیست و رانندگان تنها مجاز هستند حداکثر سه مسافر را در تاکسی سوار کنند.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران در پاسخ به این پرسش که چرا علیرغم غیرقانونی بودن سوار کردن چهار مسافر در تاکسی‌ها در برچسب‌گذاری دو مدل نرخ  بر اساس تعداد مسافران در نظر گرفته شده است،‌ گفت: از آنجایی که توزیع این برچسب‌ها معمولا یک بار در سال انجام می‌شود و زمان‌بر است همچنین هزینه به همراه دارد، اعلام دو مدل نرخ کرایه یکی بر اساس ظرفیت چهار مسافر و دیگری بر اساس سه مسافر در نظر گرفته شده که کرایه بر اساس چهار مسافر مربوط به دوران پس از کرونا است.
قنادان ادامه داد: در حال حاضر رانندگان مجاز هستند حداکثر سه مسافر سوار کنند و تا اطلاع ثانوی اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی در تاکسی‌ها اجباری است. نرخ کرایه نیز باید بر اساس ظرفیت فاصله‌گذاری اجتماعی یعنی سه مسافر از شهروندان دریافت شود.
وی اظهارداشت: ما از شهروندان نیز تقاضا می‌کنیم که در نظارت بر طرح به ما کمک کنند اولا اینکه چنانچه یک تاکسی قصد سوار کردن بیش از ظرفیت سه نفر داشت مردم خودشان سوار نشوند و ثانیا شهروندان در صورتی که با تخلفات رانندگان تاکسی در این زمینه مواجه شدند می‌توانند از طریق تماس با شماره تلفن 1888، سازمان تاکسیرانی را در جریان تخلف تاکسیران قرار دهند تا ما نیز با متخلفان احتمالی برخورد کنیم.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران گفت: این تخلف رانندگان با اولویت توسط سازمان تاکسیرانی پیگیری می‌شود و بلافاصله از طریق سامانه مرکز کنترل نظارت با راننده تماس خواهیم گرفت و به راننده تذکر می‌دهیم.
قنادان با‌اشاره به اینکه البته تخلفات رانندگان در این زمینه زیاد نبوده است، افزود: علیرغم اینکه تعداد مسافران نسبت به سال پیش کاهش یافته ولی اکثر رانندگان اجرای فاصله‌گذاری را در تاکسی‌ها رعایت می‌کنند.
وی ادامه داد: در صورتی که رانندگان متخلف به تذکر سازمان تاکسیرانی در مورد دریافت کرایه غیرقانونی توجه نکنند به هیئت انضباطی احضار خواهند شد و بر اساس آئین‌نامه انضباطی مصوبه شورای شهر با آنها برخورد
می‌شود.