کد خبر: ۱۸۹۶۸۲
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۲
رئیس‌سازمان جنگل‌ها:

جنگل‌ها امسال 145 بار آتش گرفته‌اند

رئیس ‌سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: جنگل‌ها و مراتع کشور امسال تاکنون ۱۴۵ مرتبه دستخوش آتش‌سوزی شده‌اند که پنج مورد در روزهای اخیر بوده است.




به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها، مسعود منصور درباره آتش‌سوزی در جنگل‌ها تصریح کرد: در مدت سپری شده از سال جاری(73 روز) تاکنون ۱۴۵ مورد حریق در جنگل‌های کشور گزارش شده که از این رقم، پنج مورد در چند روز اخیر به وقوع پیوسته است.
وی ادامه داد: با تقویت پوشش حفاظتی باید از وقوع دوباره چنین حوادثی جلوگیری کرد. بهره‌گیری از ظرفیت نیرو‌های محلی و تجهیز نیرو‌های محلی به لوازم اطفاء حریق از راهکار‌های جلوگیری از حریق و حوادث از این دست است.
گفتنی است آتش سوزی در منطقه حفاظت شده خائیز در کهگیلویه و بویراحمد از ساعت ۱۹ روز پنجشنبه آغاز و تاکنون ادامه دارد. با وجود همه تلاش‌ها به دلیل شرایط خاص منطقه و وزش باد، مهار آتش در خائیز هنوز هم موفق نبوده است.
در این راستا حسین کلانتری؛ استاندار کهگیلویه و بویراحمد از آغاز عملیات اطفای حریق جنگل‌های خائیز با کمک بالگردهای آبپاش خبر داد و افزود: عملیات بالگردهای شرکت نفت، سپاه، ارتش و هلال احمر در چندین جبهه برای مهار آتش‌سوزی ادامه دارد و بیش از ۳۰۰ نیروی مردمی، دستگاهی، فعالان زیست محیطی و تشکل‌های مردم نهاد هم در بالای ارتفاعات به نبرد با شعله‌های آتش می‌پردازند.
اسدالله هاشمی؛ مدیر کل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: منطقه حفاظت شده خائیز در ۱۵ کیلومتری دهدشت قرار دارد. این منطقه یکی از مهمترین زیستگاه‌های کل و بز در کشور است و گونه‌های نادری از حیات وحش همچون پلنگ، کاراکال، جغد شاخدار و جغد ماهی‌خوار در این منطقه زیست می‌کنند.
غلامحسین حکمتیان؛ مدیر کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد نیز تصریح کرد: بر اساس ارزیابی‌های اولیه ۲۵۰ هکتار از جنگل‌ها و مراتع در این منطقه طعمه حریق شده است. منطقه حفاظت شده خائیز مساحتی بیش از ۳۳ هزار هکتار دارد.
همچنین بهزاد ولیان؛ فرمانده انتظامی ملکشاهی در استان ایلام گفت: دو هکتار از مزارع کشاورزی تحت کشت جو این شهرستان در آتش سوخت.