به دعوت مسکو
نمایندگان 18 کشور اروپایی از مناطق مرزی روسیه- اوکراین بازدید میکنند
مسکو وابستههای نظامی 18 کشور اروپایی را برای بازدید از شرایط حاکم بر مناطق مرزی اوکراین دعوت کرد.
پس از اینکه نظامیان ارتش اوکراین در چندین نوبت خاک روسیه را هدف تیراندازی و شلیک خمپاره قرار دادند، وزارت خارجه روسیه از وابستگان 18 کشور اروپایی خواست برای دیدن حقایق در این مناطق حضور یابند.
معاون وزیر دفاع روسیه گفته وابستههای نظامی آمریکا، آلمان، فرانسه، هلند، بلژیک، اوکراین، چین و ژاپن از جمله کشورهایی هستند که از آنها دعوت به عمل آمده است.
پیش از این کمیته تحقیق روسیه مسئولیت حملاتی که از این مناطق مرزی به خاک روسیه صورت گرفته بود را برعهده نظامیان اوکراینی، اعضای گارد ملی و سازمان ملیگرای «پراوی سکتور» (یک گروه تندرو و راستگرا در اوکراین) انداخته است که در کنار یکدیگر در حال جنگ با استقلالطلبان هستند.
همزمان دفتر ریاست جمهوری اوکراین نیز اعلام کرد، «پترو پروشنکو»، رئیسجمهور این کشور با «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان تلفنی گفتوگو کرده است.
بررسی ایده «مشارکت نمایندگان سازمان امنیت و همکاری اروپا در نظارت بر اوضاع مرزهای اوکراین» موضوع این گفتوگوی تلفنی عنوان شده است.
در این گفتوگوها طرفین راجع به انجام مذاکرات آتشبس با رهبران استقلالطلب اوکراین نیز صحبت کردهاند.
گزارش شده پروشنکو و تنی چند از رهبران استقلالطلب اوکراینی دیروز از طریق ویدئوکنفرانس درباره آتشبس مذاکره کردهاند. از نتایج این مذاکرات خبری منتشر نشده است.
«بازگشت نظامیان روسیه به مناطق مرزی اوکراین» خبر دیگری است که ناتو از آن خبر داده است.
به گزارش رویترز، ناتو میگوید روسیه با بازگرداندن شماری از نیروهای خود به مناطق مرزی اوکراین شمار نیروهایش در این مناطق را به 10 تا 12 هزار نفر افزایش داده است. اواسط ژوئن شمار نیروهای روسی 40 هزار نفر بود که به فرمان پوتین به 1000 نفر کاهش یافت.
خبر دیگر اینکه «جاش ارنست»، سخنگوی کاخ سفید دیروز در جمع خبرنگاران گفت اگر روسیه گام مشخصی برای حل مناقشه اوکراین برندارد باید در انتظار تحریم آمریکا و اروپا باشد. وی اضافه کرد کشورش در حال رایزنی با طرفهای اروپایی است تا با اعمال فشار بیشتر به روسیه این کشور را مجبور به تغییر رویه کند.
به گفته وی، آمریکا و اتحادیه اروپا میخواهند که روسیه نیروهای خود را از مرز اوکراین عقب بکشد و مانع از آن شود تا تسلیحات نظامی به دست نیروهای استقلالطلب مناطق دونتسک و لوهانسک برسد و همچنین از نفوذ خویش بر آنها با هدف متقاعد کردنشان برای توقف اقدامات نظامی و قبول آتشبس استفاده کنند.
ارتش نارنجی اوکراین چند روزی است بر شدت عملیات خود برای بازپسگیری دو شهر لوهانسک و دونتسک افزوده اما به دلیل مقاومت استقلالطلبان هنوز موفق به تصرف این شهرها نشده است. آمریکا، روسیه را متهم به ارسال تجهیزات نظامی به استقلالطلبان کرده است این در حالی است که آمریکا علنا به ارتش و دولت نارنجی اوکراین کمک میکند.