نماینده سابق مجلس افغانستان:
نماینده سابق مجلس افغانستان گفت: مجاهدین بزرگی مثل احمدشاه مسعود یا دیگر فرماندهان جهادی مقاومت افغانستان، در شرایط سخت، تنها ملجأ و پناه خود را نیروهای ایرانی میدانستند و من معتقدم اگر همکاری ایران و نیروی قدس نبود، نه احمد شاه مسعود موفق میشد نه آقای دوستم و نه اسماعیلخان و نه آقای محقق و نه دیگر چهرههای عرصه جهاد افغانستان.
نصرالله صادقزاده نیلی، نماینده سابق مجلس افغانستان در گفتوگو با تسنیم درباره اقدامات نیروی قدس در افغانستان بیان داشت: در این باره میتوان به چند مرحله اصلی و مهم اشاره کرد؛ بحث اول به مقطع جهاد مردم افغانستان علیه اتحاد جماهیر شوروی برمیگردد که در آن زمان، همکاریهای گسترده و وسیعی صورت گرفت و جمهوری اسلامی کمکهای زیادی به نیروهای جهادی کرد و در سنگرهای مختلف در شمال، جنوب و مرکز افغانستان کنار مجاهدان چه شیعه و چه سنی ایستاد.
وی گفت: بحث دیگر در زمان جنگهای داخلی پس از شکست شوروی است که گروههای تروریستی مثل القاعده شکل گرفتند. در آن مقطع هم جمهوری اسلامی ایران کنار مردم افغانستان ایستاد.
نماینده مردم ولایت دایکندی در مجلس افغانستان اظهار داشت: در افغانستان نیرویی بهنام «سپاه محمد(ص)» از مجاهدینی که سابقه جنگ و جهاد داشتند، تشکیل شده بود که این نیروها تأثیر بسیار زیادی در مقابله با القاعده داشتند و میتوان گفت که اگر اینها کنار احمدشاه مسعود و دیگر نیروهایی که داخل افغانستان مقاومت میکردند حضور نداشتند، پیروزی به این سرعت حاصل نمیشد. بعد از حمله آمریکا به افغانستان (پس از حادثه 11 سپتامبر) هم همین نیروها بودند که رفتند و پایگاههای تروریستها را تسخیر کردند. تنها کشوری که در سختترین شرایط، صادقانه کنار مردم افغانستان ایستاد، جمهوری اسلامی ایران از طریق سپاه قدس بود.
صادقزاده نیلی در پاسخ به این سؤال که برخی میگویند اقدامات ایران در کشوری مثل افغانستان نوعی دخالت است، گفت: جمهوری اسلامی ایران در دوران جهاد، بدون هیچ توقعی آمد و کنار مردم افغانستان قرار گرفت. نیروهای ایرانی مثل مجاهدان افغان زندگی میکردند، نان خشک میخوردند و علیه اشغالگران میجنگیدند.
وی خاطرنشان کرد: وقتی هم که تروریستهای زیادی از نقاط مختلف جهان به افغانستان آمدند و شما میدانید که چقدر ویرانی و بدبختی برای مردم بهبار آوردند، در سختترین زمانها که هیچکس به داد مردم افغانستان نرسید، باز همینها بودند که آمدند و کنار مردم ایستادند. جمهوری اسلامی ایران در افغانستان نه پایگاه نظامی برای خود ایجاد کرد، نه جایی را به تصرف خود درآورد و نه در مسائل داخلی افغانستان دخالت کرد.
نماینده سابق مجلس افغانستان تصریح کرد: امروز همه مردم از آمریکاییها ناراضیاند و معتقدند آنها برای اهداف خودشان به اینجا آمدند نه برای کمک به مردم ولی وقتی سردار سلیمانی و نیروهایش را میدیدند احساس میکردند که «اینها بهخاطر ما آمدهاند و بهخاطر ما میجنگند.»
صادقزاده نیلی خاطرنشان کرد: مجاهدین بزرگی مثل احمدشاه مسعود یا دیگر فرماندهان جهادی مقاومت افغانستان، در شرایط سخت، تنها ملجأ و پناه خود را نیروهای ایرانی میدانستند و من معتقدم اگر همکاری ایران و نیروی قدس نبود، نه احمد شاه مسعود موفق میشد نه آقای دوستم و نه اسماعیلخان و نه آقای محقق و نه دیگر چهرههای عرصه جهاد افغانستان.
وی اظهار داشت: یادم هست در مقطع جهاد با شوروی، یکی از سرداران سپاه که به افغانستان آمده بود، اینقدر میان مردم محبوب بود که میگفتند «اگر روزی افغانستان آزاد شود، او باید رئیس جمهور ما باشد.» اینقدر که مردم افغانستان با او و نیروهایش احساس دوستی و نزدیکی میکردند.
نماینده سابق مجلس افغانستان با بیان اینکه سردار قاآنی از جمله همان افرادی است که اغلب در سختترین شرایط، خودش داخل افغانستان بود و مسئولین افغانستان را از نزدیک میشناسد، بیان داشت: او در زمان سختیها کنار مردم افغانستان حضور داشت و من معتقدم بهترین فردی است که برای فرماندهی نیروی قدس انتخاب شد و شاید لااقل برای مردم افغانستان کسی بهتر از ایشان نباشد. اما در ارتباط با جبهه مقاومت، من معتقدم وجود سردار سلیمانی یک برکت برای همه مردم دنیا بود اما شهادتش برکتش را چند برابر کرد. اگر یک روز ایشان بهصورت فیزیکی در سنگرها حضور داشت، تحلیل میکرد، نقشه میریخت، دفاع میکرد و میجنگید، امروز میبینیم که خونش همان تأثیر را حتی بیشتر دارد.
صادقزاده نیلی تأکید کرد: کسانی که او را به شهادت رساندند انتظار داشتند این موج از بین برود ولی دیدیم که نهتنها این اتفاق نیفتاد، بلکه این آنها بودند که با شکست بزرگی مواجه شدند. بعد از موشکباران پایگاه آمریکایی عینالاسد، این ترامپ بود که عقبنشینی کرد. من معتقدم خون سردار سلیمانی نهتنها ایران، بلکه همه جهان اسلام را مصون کرده است و از این جهت جای هیچ نگرانی نیست.