kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۵۰۶۳
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۸
وزیر صمت اعلام کرد
وزیر صنعت، معدن و تجارت با ‌اشاره به نامگذاری سال جاری توسط رهبر معظم انقلاب، تحت عنوان «جهش تولید» گفت: هفت محور کاری برای امسال تدوین کردیم که این کارها با ۴۰ برنامه دنبال می‌شود.




رضا رحمانی در برنامه تلویزیونی نگاه یک اظهار داشت: قبل از شیوع کرونا در کشور، ظرفیت تولید انواع ماسک حدود ۷۰۰ هزار قطعه و میزان تولیدات ۳۰۰ هزار قطعه بود که همزمان با شیوع کرونا اولین برنامه ما تشویق و ترغیب واحدهای تولیدی به فعالیت سه شیفته و شبانه‌روزی بود که در صحنه عمل این اتفاق کاملا عملیاتی شده است.
به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت،‌ وی افزود: تولید مواد شوینده از اسفندماه ۹۸ تاکنون هشت برابر و تولید الکل ۲۰ برابر شده است و تولید دستکش بیش از دو برابر شده است، پیش از کرونا، دومیلیون تولید می‌کردیم، الان 4/5 میلیون عدد تولید می‌کنیم و همچنین ظرفیت واحدهای تولیدکننده شوینده‌ها را از ۵۰ درصد به ۹۰ درصد رسانده‌ایم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی ما برای تامین اقلام و کالاهای مرتبط با کرونا پای کار آمدند و علاوه‌بر همکاری در تامین ارز مورد نیاز جهت واردات، ۱۳۶ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای تامین کالاها و اقلام مورد نیاز اختصاص دادند.
رحمانی اضافه کرد: در سایه همین همکاری گسترده واردات ماسک تاکنون حدود ۲۰ میلیون عدد بوده است و معادل این عدد نیز سفارش گذاری شده است. با توجه به تدابیر انجام شده، همکاران ما قول داده‌اند که تا آخر فروردین و اوایل اردیبهشت تولید ماسک به چهار میلیون عدد در روز خواهد رسید و دغدغه‌های مردم در این بخش به حداقل ممکن خواهد رسید.
به گفته وی، با تمهیدات اتخاذ شده، ذخیره‌سازی کالا به خوبی برای ماه مبارک رمضان و عید نوروز انجام شده است و کالا به وفور در بازار یافت می‌شود و به عنوان مثال تاکنون ذخیره مرغ به اندازه کنونی نبوده است، در سایر اقلام و کالاهای اساسی نیز هیچ‌گونه مشکلی نداریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: قیمت ۱۵ هزار تومان برای مواد اولیه ضدعفونی‌کننده‌ها (الکل) در این ایام، در نظر گرفته شده است. در ۱۰۴ واحد تولید اقلام و کالاهای مرتبط با کرونا، بازرس مقیم داریم، فرایند تولید تحت کنترل است، آمار احتکار و...، نه تنها در اقلام بهداشتی بلکه در سایر اقلام نیز خیلی پایین است.
رحمانی ادامه داد: در حوزه کرونا اقدامات دیگری نیز در دستور کار بوده است، از جمله اینکه صادرات اقلام مرتبط با کرونا را ممنوع کردیم، تعرفه واردات ۵۵ درصدی برخی از این اقلام را به پنج درصد کاهش دادیم تا قیمت تمام شده پایین بیاید.
وی افزود: همانگونه که ابتدای سال ۹۸، رهبری راه‌حل و علاج مشکلات کشور را همین رونق تولید دانستند و مردم نیز به این باور رسیدند و به عنوان نمونه انجمن قطعه سازان انتهای سال ۹۷ نامه‌ای زدند که ۲۸۰ هزار نفر بیکار خواهند شد، اما با رونق تولید نه تنها آن ۲۸۰ هزار نفر بیکار نشدند بلکه ۴۰ هزار نفر جدید نیز در این حوزه به کار گرفته شدند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در سال پیش روی یکی از محورهای کاری ما حوزه معدن است که پنج برنامه در این حوزه داریم که یکی از برنامه‌ها تسهیل واگذاری‌ها به مردم است و پارسال با این رویکرد حدود ۱۵۰ معدن جدید فعال و به چرخه تولید بازگشتند.
رحمانی ادامه داد هفت محور کاری برای امسال داریم که توسعه فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از این محورها است که البته این محورها با ۴۰ برنامه دنبال می‌شود. به گفته وی توسعه و تعمیق ساخت داخل در راستای جهش تولید، مدیریت واردات و توسعه صادرات غیر نفتی، توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان، بهبود فضای کسب و کار، تامین منابع مالی و توسعه سرمایه‌گذاری و توسعه لجستیک هفت محور کاری برنامه‌های امسال است.
نام:
ایمیل:
* نظر: