گزارش خبری کیهان
نیروهای مسلح در میدان مقابله با کرونا؛ از تولید ماسک تا تلاش برای قطع زنجیره انتقال ویروس
در جهت اجرای فرمان مقام معظم رهبری و سیاستهای ابلاغی قرارگاه حضرت امام رضا (علیهالسلام) و در ادامه اقدامات نیروهای مسلح در مقابله با کرونا، تصمیمات و برنامههای جدیدی در حال شکلگیری و عملیاتی شدن است.
سرویس سیاسی-
پس از آنکه رهبر معظم انقلاب در فرمانی مهم به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خواستار تشکیل قرارگاه بهداشتی و درمانی برای سازماندهی خدمات به مردم برای مقابله با کرونا و شیوع آن شدند، سرلشکر باقری در حاشیه نخستین جلسه قرارگاه بهداشتی و درمانی امام رضا(ع)، تصمیمات مهم قرارگاه ستاد کل نیروهای مسلح برای مبارزه با کرونا را تشریح کرد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از خلوت کردن خیابانها و جادهها تا رصد کل ملت ایران و ایجاد هزار درمانگاه ویژه، تأمین ماسک و لباس مخصوص کادر درمانی و فراخوان برای جذب دانشجویان پزشکی، سربازان متخصص و بازنشستگان خبر داد.
سرلشکر باقری همچنین از ارائه ظرفیت بیمارستانی نیروهای مسلح به بیماران کرونایی خبر داد و گفت: امکانات بیمارستانی نیروهای مسلح در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد.
شایان ذکر است در راستای اجرای فرمان مقام معظم رهبری و سیاستهای ابلاغی قرارگاه حضرت امام رضا (علیهالسلام) و در ادامه اقدامات نیروهای مسلح در مقابله با کرونا، تصمیمات و برنامههای جدیدی در حال شکلگیری
و عملیاتی شدن است.
غربالگری جامعه طی یک ماه
از سوی درمانگاههای نیروهای مسلح
سردار ابوالفضل شکارچی معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستادکل نیروهای مسلح و سخنگوی ارشد نیروهای مسلح دیروز شنبه در تشریح برنامه نیروهای مسلح در روزهای آینده برای مقابله با ویروس کرونا، گفت: در پی فرمان فرمانده کل قوا به سرلشکر باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح بلافاصله در روز جمعه جلسه این قرارگاه با عنوان قرارگاه بهداشتی در مانی امام رضا با حضور فرماندهان سازمان نیروهای مسلح و معاونین ستادکل برگزار شد و تصمیمات مهمیگرفته شد.
وی افزود: وزرات بهداشت و درمان تحت عنوان رئیس ستاد مباررزه با کرونا درخواستهایی را از ستادکل داشتند. یکی از مسائل کمک به غربالگری جامعه توسط درمانگاههای ثابت و سیاری است که نیروهای مسلح راهاندازی میکنند که از جمعه این امر در دستور کار قرار گرفته و شرع شده و قرار شد این غربالگری در یک مدت کوتاه انجام شود.
۱۰ هزار تخت استراحتگاهی اضافه میشود
سردار شکارچی ادامه داد: موضوع دیگر افزایش تختهای بیمارستانی است که امروز بخش زیادی از تختهای بیمارستانی نیروهای مسلح در اختیار بیماران و وزارت بهداشت است و قرار شد این تختها به دو برابر افزایش پیدا بکند و ۱۰ هزار تخت استراحتگاهی هم اضافه شود.
مأموریت تمام سازمانهای نیروهای مسلح
برای تولید ماسک و مواد ضدعفونیکننده
معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستادکل نیروهای مسلح، گفت: کمکهای آمادی و لجستیکی در تولید ماسک و مواد ضد عفونیکننده نیز در خواست دیگر وزارت بهداشت بود که تمام سازمانهای نیروهای مسلح و بخصوص وزارت دفاع مأموریت پیدا کرد تا بخش زیادی از این نیازها را تأمین بکند.
در حوزه کارهای علمیو تحقیقاتی نیر دستوراتی صادر شد.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح عنوان کرد: در حوزه تأمین نیروی انسانی متخصص و خدماتی برای کمک به وزارت بهداشت و درمان نیز قرار شد نیروهای مسلح از ظرفیت خودشان و بسیج به وزارت بهداشت کمک کنند.
استفاده از توان نیروی انتظامی
برای قطع زنجیره انتقال ویروس
وی تصریح کرد: تصمیمیهم در حوزه قطع زنجیره انتقال کرونا گرفته شد که قرار شد نیروهای مسلح برابر تصمیماتی که ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت کشور میگیرند در این حوزه از توان نیروی انتظامی استفاده کند تا مشارکت عمومی را افزایش دهند و اقناعسازی افکار عمومی را افزایش دهد و خود مردم انشاءالله تلاش بکنند که این زنجیره انتقال ویروس را قطع کنند.
تشریح اقدامات نیروی دریایی سپاه
۳ بیمارستان سیار برپا شده است
دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه نیز روز گذشته از آمادگی کامل این نیرو به منظور خدمترسانی به مردم و احداث بیمارستان سیار با امکانات پزشکی مناسب و انجام دیگر خدمات درمانی در مناطق مختلف خبر داد و اعلام کرد: ۳ بیمارستان سیار توسط رزمندگان نیروی دریایی سپاه در شهرستانهای رشت، بندر عباس و برازجان راهاندازی شده و آمادگی برپایی بیمارستان سیار در نقاط مورد نیاز نیز وجود دارد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به اقدامات صورت گرفته درخصوص ضد عفونی و گندزدایی برخی از شهرها نیز اظهار کرد: به همت واحد جنگ نوین ردههای مختلف نیروی دریایی سپاه تا امروز در شهرهای بندرعباس، بوشهر، پارسیان، رشت، ماهشهر و... معابر و نقاط پرتردد در چندین نوبت ضد عفونی و گندزدایی شدهاند و این اقدامات تا برطرف شدن مشکل همچنان تداوم
خواهد داشت.
دریادار تنگسیری با اشاره به دیگر اقدامات درمانی به توسعه بخشهای بستری عفونی در بیمارستانهای نیروی دریایی سپاه در شهرهای شیراز، بندرعباس، چالوس، بندرلنگه، گفت: کلیه کارکنان درمان اعم از پزشکان، متخصصین عفونی، پرستاران و فوریتهای پزشکی در این بخشها فراخوان شده و خدمات خود را با توجه به فلوچارت تشخیصی و درمانی ابلاغی از سوی وزارت بهداشت ارائه میکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: پس از تأکید و دستور فرمانده کل سپاه، با بسیج همه امکانات خود در حوزه سلامت، تمامیظرفیتها در این زمینه را به کار میگیریم تا در این برهه از تاریخ بار دیگر به یاری هموطنان عزیزمان شتافته و آنان را تا رفع کامل در رفع مشکلات بکوشیم.
دریادار تنگسیری در پایان با تأکید بر اینکه پزشکان، پرستاران و دیگر پرسنل نیروی دریایی سپاه آمادگی کامل برای خدمترسانی به مردم بهویژه بیماران کرونایی را دارند، گفت: امیدواریم هرچه زودتر با لطف و عنایت خداوند و تلاشهای مسئولین و متخصصین امر و البته همراهی مردم عزیز کشور، بر این ویروس و مهمان ناخوانده نیز فائق آمده و سلامتی در جامعه گسترش یابد.
انتصاب فرمانده میدانی
اقدامات درمانی و پیشگیری ارتش
سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران طی حکمیامیر سرتیپ حیدری را بهعنوان فرمانده میدانی اقدامات درمانی و پیشگیری ارتش منصوب کرد.
در متن این حکم آمده است: «در جهت اجرای فرمان مقام معظم رهبری و سیاستهای ابلاغی قرارگاه حضرت امام رضا (علیهالسلام)، فرماندهی میدانی اقدامات درمانی و پیشگیری ارتش به حضرتعالی محول میگردد.
امیدوارم با اجرای دستورات ابلاغی قرارگاه پدافند زیستی ارتش جمهوری اسلامی ایران با روحیه جهادی، مشمول دعای خیر حضرت امام خامنهای (مدظله العالی) قرار گیرید و هدایت الهی و پشتیبانی ویژه حضرت بقیهالله اعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شامل حال شما شود تا واسطه پیروزی و برخورداری ملّت بزرگ ایران از نعمت امنیت و سلامت باشید.
لازم است هرچه سریعتر آمادگی اجرای طرح رزمایش دفاع بیولوژیک با اولویت قم و رشت را کسب و بنا به دستور
اجرانمایید.»
فعالیت ۷ هزار دانشجوی بسیجی
برای مبارزه با کرونا
صادق مفرد معاون عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی دیروز شنبه در تشریح آخرین اقدامات قرارگاه مبارزه با کرونا این سازمان گفت: بعد از تشکیل قرارگاه جهادی مبارزه با کرونا در سازمان بسیج دانشجویی تاکنون حدود ۷ هزار نفر از دانشجویان در سراسر کشور در حال فعالیت هستند که برخی بهصورت انفرادی و برخی در قالب گروههای جهادی عمل میکنند.
وی افزود: از لحاظ گروهی ۵۰ گروه پزشکی فعال هستند، 151 گروه جهادی نیز در حال فعالیت هستند که ۶ هزار و ۴۰۰ نفر نیز در استانها برای همکاری اعلام آمادگی کردند که از این تعداد بیش از ۳۵۰ نفر از کادر درمانی و دانشجویان پزشکی و پرستاری هستند که آماده اعزام به نقاط حساس مانند استانهای گیلان و مازندران که اوضاع بحرانی دارند، هستند. معاون عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی خاطرنشان کرد: در حال رایزنی با وزارت بهداشت برای اعزام این نیروها هستیم و تا به این لحظه ۲۸۰ نفر کادر درمانی توسط بسیج دانشجویی به مراکز درمانی اعزام شده و ۷۸۰ نفر نیز در مراکز تلفنی حضور دارند و در حال مشاوره تلفنی به وسیله سامانه تلفنی ۴۰۳۰ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) هستند. مفرد ادامه داد: ایستگاههای سلامت در ۱۶ استان کشور با هدف آموزش بهداشت پیشگیرانه راهاندازی شده است که ۹۵۰ نفر نیروی آموزش بهداشت داریم که در این مراکز به مردم آموزش بهداشت فردی ارائه میدهند.
وی اعلام کرد: در بخش تولیدی در ۲۵ استان کارگاه تولیدی ماسک و مواد ضدعفونیکننده و نیز لباس کادر درمانی در حال فعالیت هستند که بخشی فعالیت خود را شروع کرده و برخی در حال راهاندازی هستند، البته گروهی نیز در بخش توزیع مواد مانند ماسک فعالیت میکنند.
مفرد تأکید کرد: در تهران هم پارچه مورد نیاز برای تولید ۵۰ هزار ماسک تهیه شده، در شهرهای اطراف نیز طبق برنامهریزیها به دنبال افزایش این مقدار در روزهای آینده هستیم. معاون عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی اشاره کرد: در بخش ضدعفونی کردن معابر، مساجد و مدارس نیز نیروهای جهادی در حال فعالیت هستند و با کمک خیرین آماده ضدعفونی کردن معابر شهرهای مختلف میباشند. مفرد تصریح کرد: در کنار همه این فعالیتها گروه جهادی دانشگاه شریف و گروه جهادی مهدویون سایتی به نام سایت «آلاء» معرفی کردهاند که امروز به بازدید ۴ هزار نفر در روز رسیده که در حال آموزش مجازی به دانشآموزان هستند.
وی گفت: با توجه به تعطیلی مدارس به دنبال جبران عقبماندگی آنها هستند که در حال تأمین استودیو این گروه نیز هستیم که البته برای برخی موارد فعال شده و برای مابقی مقاطع تحصیلی نیز به زودی فعال خواهد شد.
مفرد اظهار داشت: برخی از دانشگاهها مباحث علمیتری برای نحوه ضدعفونی کردن معابر ارائه کردند که در حال بررسی هستیم و در صورت صدور مجوز انجام میشود مانند استفاده ازاشعه UV برای ضدعفونی کردن مترو، جایگزین کردن محلول اتانول با مواد دیگر با توجه به افزایش قیمت و کمبود این محلول بحث جایگزینی انجام شود که در حال دریافت مجوز هستیم.
تولید و توزیع ۳۰۰ هزار بسته بهداشتی
توسط دانشجویان بسیجی
به گزارش فارس، به همت دانشجویان بسیجی و جهادی ۳۰۰ هزار بسته ضد عفونیکننده حاوی ماسک بهداشتی و محلول ضد عفونیکننده دست و سطوح در مناطق محروم استان تهران تولید و توزیع میشود.
بر اساس این گزارش روزانه ۱۰ هزار بسته حاوی مواد ضدعفونیکننده طی سه شیفت توسط دانشجویان دانشگاههای تهران، جامع علمیکاربردی و جامع امام حسین(ع) و در کارگاه قرارگاه مقابله با کرونای سازمان بسیج تهران بزرگ آماده و شبانه در بین مناطق خانوادههای محروم توزیع میشوند.
گفتنی است طی پنج روز گذشته ۱۰ هزار بسته محلول ضدعفونیکننده به همت دانشجویان بسیجی بین مردم مناطق محروم استان تهران توزیع شده است.
لازم به ذکر است از روز جمعه فعالیت دانشجویان بسیجی بهصورت سه شیفت شده و در هر شیفت دانشجویان خواهر و برادر بسیجی روزانه ۱۰ هزار بسته محلول ضد عفونیکننده جهت توزیع آماده میکنند.
کشف 100 هزار ماسک
و 4 هزار لیتر مواد ضدعفونی
توسط اطلاعات سپاه تهران بزرگ
بر اساس گزارش فارس، سربازان گمنام امام زمان در سازمان اطلاعات سپاه محمد رسولالله تهران بزرگ موفق به کشف یک انبار بزرگ احتکار اقلام پزشکی و مواد ضدعفونیکننده در منطقه حسنآباد تهران شدند.
این انبار بیش از یک صد هزار انواع ماسک بیمارستانی، مقادیر قابل توجهی لباس گان، عینکهای پزشکی و حدود ۴۰۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونیکننده کشف و ضبط شده است.