ابتلای 881 مورد جدید به کووید 19
2731 نفر از مبتلایان به کرونا در کشور بهبود یافتند
رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت گفت: روند بهبودی وترخیص بیماران کرونایی افزایش قابل ملاحظهای داشته است.
به گزارش فارس، کیانوش جهانپور دیروز گفت: تا روز دوشنبه و بر اساس نتایج آزمایشگاهی،881 مورد بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کل کشور به 8 هزار و 42 نفر رسید.
جهانپور افزود: متأسفانه 54 نفر از مبتلایان جدید کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به 291 مورد رسید.
وی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون دو هزار و 731 نفر از بیماران بهبود یافته وترخیص شدهاند و روند بهبودی و ترخیص این بیماران افزایش قابل ملاحظهای داشته است.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، تعداد کل بیماران کووید19 در کشور به تفکیک استان به این شرح است: تهران دو هزار و 114 نفر، قم 751 نفر، گیلان 524 نفر، اصفهان 618 نفر البرز 339 نفر، مازندران 886 نفر، مرکزی 416 نفر، قزوین 257 نفر، سمنان 221 نفر، گلستان 179 نفر، خراسان رضوی 222 نفر، فارس 151 نفر، لرستان 176 نفر، آذربایجان شرقی 146 نفر، خوزستان 110 نفر، یزد 127 نفر، زنجان 79 نفر، کردستان 78 نفر، اردبیل 91 نفر، کرمانشاه 51 نفر، کرمان 40 نفر، همدان 77 نفر، سیستان و بلوچستان 40 نفر، هرمزگان 69 نفر، خراسان جنوبی 51 نفر، خراسان شمالی 34 نفر، چهارمحال و بختیاری 37 نفر، ایلام 56 نفر، آذربایجان غربی 73 نفر کهگیلویه و بویراحمد 11 نفر، بوشهر 18 نفر.
رئیسجمهور ریاست ستاد کشوری مدیریت بیماری کرونا را بر عهده گیرد
جمعی از پزشکان با انتشار بیانیهای به روسای سه قوه خواستار مدیریت واحد ستاد کشوری اپیدمی بیماری کووید- 19 (کرونا) شدند.
به گزارش ایرنا، در این بیانیه که روز سهشنبه انتشار یافته آمده است: با سپاس از تلاش بیوقفه و شبانهروزی همه دستاندرکاران در کنترل اپیدمی کرونا بهخصوص شخص وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که خالصانه و شبانهروزی در این روزهای سخت تلاش مینمایند، جهت سامان یافتن بیشتر خدمات و انسجام و هماهنگی بیشتر و نتیجهگیری بهتر، این اقدامات به عمل آید.
در این بیانیه تصریح شده است: در شرایط بحرانی کنونی و با توجه به ابعاد در حال گسترش مسئله و نیاز به همکاری جدی همه دستگاهها این ضرورت احساس میشود که ریاست محترم جمهور شخصاً و با کسب اختیارات لازم در مورد نیروهای مسلح ریاست و اداره ستاد کشوری مدیریت بیماری کرونا را بر عهده گیرند و وزارت بهداشت نیز با تأمین نیازها و حمایتهای لازم به وظایف دشوار خود عمل نماید.
افزایش مسمومیتهای ناشی از مصرف ضدعفونیکنندههای الکلی
رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان و عضو هیئتعلمیدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از مسمومیت برخی افراد بهدلیل مصرف محلولهای ضدعفونیکننده الکلی خبر داد و گفت: مردم باید توجه کنند این ذهنیت که شُرب الکل میتواند از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ پیشگیری کند، کاملاً غلط است و هیچ پایه و اساس علمی ندارد.
شادنیا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به مصرف ژل ضدعفونیکننده و در مواردی محلولهای الکلی از سوی برخی افراد با این توجیه که این اقدام از ابتلای آنها به بیماری کووید- ۱۹ جلوگیری میکند، گفت: متأسفانه از شهرهای مختلفی چون اهواز، البرز، تهران و... مواردی از این اقدام گزارش شده است. مشخص است که در چند روز گذشته شاهد افزایش موارد مسمومیت با الکل سمی متانول بودیم که دلایل مختلفی داشته است.
وی افزود: یکی از دلایل این اقدام، این بوده است که برخی افراد و بیماران تصور میکردند که از آنجایی که محلولهای الکلی که نقش ضدعفونیکننده برای دست و سطوح دارند و ویروس کرونای جدید، نسبت به ترکیبات الکلی حساس است و از بین میرود، میتوان برای شُرب هم از آن استفاده کرد و بنابر همین تصور غلط و غیرعلمی اقدام به شُرب الکل کردهاند؛ با این ذهنیت که شاید شُرب الکل بتواند از ابتلایشان به بیماری کووید- ۱۹ پیشگیری کند.
شادنیا با بیان اینکه این اقدام غلط بوده و هیچ پایه و اساس علمی ندارد، اظهار داشت: در نتیجه شُرب الکل که در پارهای از موارد الکل متیلیک (که یک الکل کاملاً سمی است)، بوده و میتواند منجر به بروز مسمومیتهای شدید و حتی کشنده شود. این اقدام بهگونهای است که روزانه حدود چهار یا پنج مورد از این اقدام را به من گزارش میدهند.
تکذیب مطالب منتشر شده در فضای مجازی درباره کیفیت کیتهای تشخیصی در کشور
انستیتو پاستور ایران در اطلاعیهای، مطالب فایل صوتی منتشر شده در فضای مجازی در مورد کیفیت کیتهای تشخیصی در کشور را تکذیب کرد.
به گزارش ایسنا، در این اطلاعیه آمده است: اخیرا فایلی صوتی در فضای مجازی منتشر شده است که یک خانم با ادعای داشتن جلساتی با مسئولان وزارت بهداشت و انستیتو پاستور ایران، با بیان ادعاهایی نظیر مشکلات کیتهای تشخیصی مولکولی در کشور، لزوم عدم مصرف مکملها و ارائه درمان جدیدی برای کروناویروس در گیلان، باعث تشویش اذهان عمومی شده است.
به استحضار میرساند که این فایل نظیر فایلهای صوتی مشابه، جهت تشویش اذهان عمومی منتشر شده است و چنین فردی جلساتی با مسئولان و کارشناسان انستیتو پاستور ایران و طبق بررسیهای به عمل آمده با مسئولان وزارت بهداشت نداشته است و بسیاری از ادعاهای ایشان نظیر مشکل در کیفیت کیتهای مورد استفاده تشخیصی برای کروناویروس در کشور صحیح نیست.
کیتهای مورد استفاده تشخیصی در کشور مورد تایید و اهدایی سازمان جهانی بهداشت است و حدود ۳۰ آزمایشگاه تشخیصی کروناویروس در سراسر کشور، توسط متخصصین خود بهصورت شبانهروزی در تلاشند تا بهترین خدمات ممکن را به کشور ارائه دهند.
بر اساس اعلام مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در بازدید هفته گذشته تیم سازمان جهانی بهداشت از انستیتو پاستور ایران، ضمن اظهار شگفتی از راهاندازی شبکه آزمایشگاهی در گستره وسیع در کمتر از ۱۰ روز در ایران، آن را بهعنوان یک مدل موفق و مورد توجه این سازمان دانست. به گفته کارشناسان تیم سازمان جهانی بهداشت، شبکه آزمایشگاهی ایران میتواند بهعنوان درس آموختهای برای سایر کشورها نیز استفاده شود.