رئیسقوه قضائیه:
دادگاه محتکران اقلام بهداشتی و درمانی فوری وخارج از نوبت برگزار شود
رئیسقوه قضائیه گفت: هنگامی که محرز شد کالای احتکارشده از اقلام بهداشتی و درمانی موردنیاز مردم بوده است، بلافاصله باید در شبکه توزیع قرار گیرد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با تشکر از مجاهدتهای خادمان عرصه بهداشت و درمان کشور در مبارزه با بیماری کرونا اظهار داشت: لازم است مسئولیت تأمین نیازهای لجستیکی و بهداشتی مراکز درمانی توسط مراکزی غیر از وزارت بهداشت صورت گیرد تا این وزارتخانه بر مأموریتهایش در عرصه بهداشت و درمان متمرکز شود.
رئیسی با تاکید بر رسیدگی فوری و خارج از نوبت به پرونده محتکران کالاهای پزشکی افزود: هنگامی که محرز شد کالای احتکارشده از اقلام بهداشتی و درمانی موردنیاز مردم بوده است، بلافاصله باید در شبکه توزیع قرار گیرد و از طریق مراجع بهداشتی و درمانی به دست مردم برسد.
وی تاکید کرد: همکاران قضایی باید با افراد محتکر به عنوان اخلالگران در نظام اقتصادی برخورد کنند. اولین جلسه دادگاه این افراد هم برگزار شده و با قاطعیت ادامه مییابد و مردم عزیز ما در جریان کیفر آنها قرار میگیرند.
باید با تکرارکنندگان حرفهای سعودیها و لندننشینان در جامعه برخورد شود
رئیسدستگاه قضا همچنین خواستار برخورد با عناصر شایعهپراکن در جامعه شد و گفت: برخی افراد از روی غفلت یا مغرضانه نقش ستون پنجم دشمن را ایفا میکنند و در این شرایط خاص با تکرار حرفهای سعودیها و لندننشینان در جامعه، التهاب و اضطراب به وجود میآورند که باید با آن برخورد شود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش بااشاره به حرکت خودجوش جوانان در برخی شهرها برای کمک به شبکه بهداشت و درمان و تقدیر از این اقدام ارزشمند آنها، اظهار داشت: امروز ما نیاز به یک عزم همگانی و اتحاد ملی برای برخورد با پدیده منحوس کرونا داریم و انسجام همه بخشها در این موقعیت، یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
پیشگامی روحانیون و نهادهای مذهبی در مقابله با کرونا
وی با تقدیر از مراجع، علما و حوزههای علمیه برای همکاری و همیاری در مقابله با شیوع ویروس کرونا گفت: اولین مراکزی که برای تعطیلی اجتماعات خود اعلام آمادگی کردند، نهادهای مرتبط با روحانیت، مساجد، نمازهای جمعه و مراکز مذهبی بود. البته تشخیص وزارت بهداشت به عنوان فرمانده قرارگاه مقابله با کرونا این نبود که شهر خاصی قرنطینه شود و در این موضوع تصمیمگیری بهصورت کامل و بدون هیچگونه ممانعتی در اختیار این قرارگاه بود.
لزوم جبران خسارت اقتصادی شیوع کرونا
در اقشار مختلف و کسب وکارهای خُرد
رئیسقوه قضائیه درخصوص ضرورت تنظیم و ابلاغ نظام جبران خسارت برای مدیریت تبعات اقتصادی شیوع کرونا در اقشار مختلف مردم اعم از کارگر روزمُزد و فعالان خُرد و کلان اقتصادی، از لزوم حمایت از کسبوکارهای خُرد در شرایط موجود سخن گفت و اقدام برخی بخشهای دولتی در استمهال به بدهکاران و حمایت از کاسبان خُرد و رفتار برخی افراد جامعه در فرصتدادن برای پرداخت بدهیشان را اقدامی انسانی و اسلامی دانست.
رئیسی همچنین بااشاره به حوادث تلخ هند، از دولت این کشور خواست به افراطگراها مجال ندهند که دست به کشتار و جنایت بزنند چرا که نتیجه آن بحرانیتر شدن وضعیت منطقه خواهد بود.
وی با انتقاد از سکوت مجامع مدعی حقوق بشر در برابر جنایاتی که در هند در جریان است، تصریح کرد: سکوت مدعیان حقوق انسان در برابر حوادث تلخ هند، اثبات میکند آنها بیش از آنکه دنبال احقاق حقوق انسانها باشند، دنبال فضای سیاسی و عامل دست مستکبرین هستند.
براساس این گزارش، در این جلسه رئیسسازمان زندانهای کشور و دادستان کل کشور به ارائه گزارشهای خود در موضوع مبارزه با کرونا پرداختند.
رئیسی در واکنش به گزارش دادستان کل کشور در زمینه مبارزه با محتکران بار، با تاکید بر رسیدگی خارج از نوبت به پروندههای مربوط به احتکار گفت: اگر محرز شد کالایی احتکاری است، لزومی به پلمب انبارها وجود ندارد و آن کالا باید سریعاً تحویل مراجع ذیربط شود تا سریع و عادلانه بین مردم توزیع شود.