kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۲۲۹
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۸

افشای جاسوسی آمریکا از فعالیت‌های نلسون ماندلا

اسناد جدیدی منتشر شده که نشان می‌دهد آمریکا از نلسون ماندلا، رهبر محبوب آفریقای جنوبی سال‌ها جاسوسی می‌کرده است.
روزنامه انگلیسی گاردین طی گزارشی از انتشار اسناد جدیدی خبر داده که نشان می‌دهد سیا و پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) از ارتباطات «نلسون ماندلا» رهبر فقید آفریقای جنوبی در دهه 1980 و 1990 جاسوسی می‌کرده است.
این سند 36 صفحه‌ای حاکی است مأموران آمریکایی ارتباطات ماندلا و کنگره ملی آفریقا (ای‌ان‌سی) در آمریکا رابه بهانه «مبارزه با تهدید کمونیسم برای امنیت ملی» کنترل می‌کرده‌اند. طبق این اسناد، ماندلا حتی پس از خروج از زندان در فوریه 1990 تحت کنترل و جاسوسی قرار داشته است. آمریکایی‌ها حتی وقتی «ماندلا» یک ماه پس از آزادی از زندان به دیدار رئیس جمهور یوگسلاوی می‌رود، از این دیدار و گفت‌وگوی دو طرف جاسوسی می‌کنند.
وقتی سال گذشته ماندلا براثر کهولت سن در گذشت، رئیس جمهور آمریکا جزو نخستین رهبرانی بود که در مراسم در گذشت وی حاضر شد!
اخراج رئیس سیا از آلمان
همزمان با انتشار این خبر، رسانه‌های آلمانی اعلام کردند، برلین به دنبال افشای جاسوسی‌های آمریکا از این کشور، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را از این کشور اخراج کرده است. مدتی است افشای رسوایی‌های جاسوسی آمریکا از کشورهای دنیا به ویژه متحدین خود اعتراض‌ها به این کشور مدعی آزادی و دموکراسی را افزایش داده است.
پس از افشای خبر شنود مکالمات تلفنی «صدر اعظم آلمان» از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا (ان‌اس‌ای) چند روزی است دستگیری یک جاسوس آمریکا در آلمان خبرساز شده است.
طبق گزارش‌های منتشر شده، آلمان اوایل ماه جاری میلادی موفق به دستگیری یکی از مأموران اطلاعاتی خود شده که برای ان‌اس‌ای جاسوسی می‌کرده است. این مسأله باعث واکنش‌های تندی از سوی احزاب سیاسی و رهبران این کشور شده است.
مرکل در واکنش به این رسوایی جدید گفته است، «جاسوسی از متحدان اتلاف انرژی است.» احزاب محافظه‌کار آلمان نیز این اقدام آمریکا را «احمقانه» خوانده و عده‌ای خواستار واکنش مناسب علیه آن شده‌اند.
آمریکایی‌ها اما در واکنش به این اعتراض‌ها می‌گویند جاسوسی از مردم برای مبارزه با تروریسم ضروری است. این در حالی است که کارشناسان هنوز ارتباطی بین جاسوسی از مراکز اقتصادی و نظامی دولت‌ها با جاسوسی نیافته‌اند.  این عده می‌پرسند واقعاً چه ارتباطی بین مثلاً شنود مکالمات تلفنی مرکل با جاسوسی وجود دارد؟