kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۰۹۰
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۴
در جلسه علنی روز گذشته

مجلس یک فوریت طرح حمایت از سلامت و حقوق جانبازان را به تصویب رساند

نمایندگان مجلس یک فوریت طرح حمایت از سلامت و حقوق جانبازان بالای ۵۰ درصد را به تصویب رساندند.


در ابتدای جلسه علنی روز گذشته خانه ملت، نمایندگان مجلس رسیدگی به لایحه الحاق جزیره هرمز به محدوده منطقه آزاد قشم را در دستور کار خود داشتند.
حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه الحاق جزیره هرمز به منطقه آزاد قشم گفت: هرمز یکی از سه نقطه مهم در دنیاست و اگر این گلوگاه را به قشم متصل کنیم خوب نیست و یک خطای استراتژیک است.
محمد آشوری نماینده مردم بندرعباس در مجلس در موافقت با کلیات این لایحه، شاخص کار توسعه در مرز‌ها را قابل قبول ندانست و گفت: امنیت مرزهای کشور، امنیت پایه است چرا که این مرزنشینان هستند که در برابر دشمنان مقابله می‌کنند و اگر این طرف مرز را ساماندهی نکنیم هر نوع آسیبی را شاهد خواهیم بود.
در ادامه محمد سعیدی‌کیا قائم مقام سازمان مناطق آزاد به عنوان نماینده دولت، با اشاره به تغییر رویکرد در بودجه سال ۹۳ مناطق آزاد گفت:  جزیره هرمز یکی از بخش‌های جزیره قشم است و در حالیکه قشم منطقه آزاد است، جزیره هرمز تاکنون از این مزیت محروم مانده و هدف ما این است در آنجا کسب و کار با صنایع کوچک و گردشگری رونق بگیرد و امیدوارم شما نمایندگان با رای خود در جهت آبادانی منطقه و رفع محرومیت مردم حرکت کنید.
پیش از رای‌گیری کلیات این طرح، حجت‌الاسلام  محمدحسن ابوترابی‌فرد که ریاست صحن علنی را برعهده داشت گفت: آقای بروجردی گفت که ستاد کل نیروهای مسلح در کل با این لایحه مخالف بودند.
لایحه الحاق جزیره هرمز
به منطقه آزاد قشم دوشوری شد
پس از سخنان موافقان و مخالفان،‌ محمدحسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس که در غیاب علی لاریجانی ریاست صحن را برعهده داشت، کلیات این لایحه‌ را  به رأی وکلای ملت گذاشت و نمایندگان با ۱۴۸ رای موافق، ۶۱ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر در صحن به کلیات این لایحه رأی مثبت دادند.
پس از تصویب کلیات این لایحه، ابوترابی‌فرد پیشنهاد دوشوری شدن این لایحه را ارائه کرد و گفت: با توجه به نکته‌ای که آقای بروجردی رئیس کمیسیون امنیت اعلام کرد که ستاد کل نیروهای مسلح در این مورد حساسیت دارند، پیشنهاد می‌کنم که برای بررسی جزئیات دوباره به کمیسیون ارجاع کنیم.
پس از بررسی لایحه الحاق جزیره هرمز به منطقه آزاد کیش، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس در مورد طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی را مورد بررسی قرار دادند.
در جریان بررسی این طرح، دخیل‌عباس زارع‌زاده نماینده مردم مهریز و سخنگوی کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس طی سخنانی گزارش کمیسیون متبوعش در مورد این طرح را ارائه داد و گفت: طرح نحوه فعالیت احزاب دارای ۳ بخش تعاریف، نحوه تأسیس، حقوق و مسئولیت‌های احزاب است و براساس آن احزاب به ۳ گروه ملی، استانی و شهرستانی تقسیم شده‌اند که احزاب ملی باید حداقل در ۱۵ استان کشور اقدام به تأسیس دفتر و فعالیت کرده باشند.
محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و عضو هیئت‌رئیسه مجلس نیز در موافقت با کلیات این طرح، با تأکید بر اینکه پرداختن به موضوعی پیرامون شرایط تأسیس احزاب، یکی از موضوعات مورد نیاز کشور است، گفت: حزب برای کادرسازی و تقویت نظام و اداره حکومت ضرورت دارد و ما هم با تشکیل آن مخالفتی نداریم، اما در این طرح تصریح شده که اگر فردی تصمیم به تشکیل به حزبی دارد، در مرحله اول به آن پروانه داده می‌شود تا نیرو جمع کند و در بیش از یک‌ سوم استان‌های کشور نیز دفاتر تأسیس کنند و بعد مجوز فعالیت بگیرند.
کمال‌الدین پیرمؤذن نماینده مردم اردبیل در مجلس هم در مخالفت با کلیات طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، گفت: ما نظام پارلمانی را پذیرفته‌ایم، اما تعصب توانمند را باور نداریم و آن را به دست منتخبین مردم دچار تهدید قدرت می‌کنیم و این در حالی است که نظام بدون تعصب ناکارآمد است.
این نماینده مجلس تأکید کرد: با این طرح شاهد دخالت نهاد قدرت در تأسیس احزاب خواهیم بود در حالی که قانون احزاب باید مصداق حق حاکمیت انسان بر سرنوشت خودش باشد.
در ادامه محمدرضا خباز معاون تقنینی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور به عنوان نماینده دولت پشت تریبون قرار گرفت و ضمن مخالفت با کلیات این طرح گفت: طراحان این طرح از نظر مالی احزاب را به قانون هدفمندکردن یارانه‌‌ها مربوط کرده‌اند یعنی دولت باید مقداری از درآمدهای قانون هدفمندی را به احزاب بدهد در صورتی که قانون‌گذار در قانون هدفمندکردن یارانه‌‌ها اعلام کرده که درآمدهای حاصل از هدفمند‌کردن یارانه‌‌ها باید صرف بهداشت، تولید و صنعت شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ایراد دیگر این طرح این است که دولت موظف شده همه ساله در بودجه‌های سنواتی درآمدهایی را برای احزاب پیش‌بینی کند در حالی که شورای نگهبان تأکید کرده که مجلس نمی‌تواند دولت را ملزم به بار مالی کند لذا این طرح مخالف اصل ۷۵ قانون اساسی است.
تصویب کلیات طرح نحوه فعالیت احزاب
وکلای ملت پس از استماع سخنان موافقان و مخالفان کلیات این طرح، در نهایت آن را با ۱۷۱ رای موافق، ۲۴ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۲۱ نماینده حاضر در صحن علنی تصویب کردند.
طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی دارای ۳ فصل و ۲۱ ماده است که شرایطی را برای نحوه صدور پروانه مجوز فعالیت احزاب، چارچوب‌‌ها و حدود فعالیت هر حزب و حقوق و مسئولیت‌های آنها را مشخص می‌کند.
وکلای ملت پس از تصویب این طرح وارد بررسی جزئیات طرح مذکور شدند.
طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی در اجرای ماده ۱۴۰ آیین‌نامه داخلی مجلس از دوره هشتم مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و پس از رسیدگی به آن در کمیسیون‌های شوراها، اجتماعی، امنیت ‌ملی و قضایی در نهایت در سال سوم نهمین دوره مجلس به صحن علنی پارلمان راه یافت.
زارعی: برای لغو تحریم
 نباید از منافع ملی کوتاه آمد
علی‌اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی روز گذشته در نطق میان دستور، طی سخنانی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران نظام اظهار داشت: در حالی که تیم مذاکره کننده در حال مذاکره سخت با گروه ۱+۵ است، اظهارات قائم مقام بانک مرکزی با یک نشریه آمریکایی که گفته است لغو تحریم‌‌ها اقتصاد ایران را به رشد ۶ درصدی می‌رساند موجب جسارت و گستاخی دشمن در پای میز مذاکره و دلسرد کردن دل مردم نسبت به اقتصاد مقاومتی است.  یا اظهار نظر مسئول دیگری که مرتب می‌گوید با برداشته شدن تحریم‌‌ها میزان جذب سرمایه‌‌های خارجی فلان مقدار می‌شود، به نوعی برداشت غلط از واقعیت‌‌ها و اعتماد کردن و دل بستن به وعده‌های دشمن است؛ هزینه چنین محاسبه غلطی عدول از آرمان‌‌ها و ارزش‌‌ها مطابق نظر استکبار است.
وی گفت: همانطور که مقام معظم رهبری بار‌ها فرموده‌اند، شکستن تحریم‌‌ها بیشتر از آنکه به توافق با 5+1 وابسته باشد در گرو اعتماد به توان داخلی و اجرای اقتصاد مقاومتی است؛ اگر سیاست‌های  اقتصاد مقاومتی، مبنای عمل ما باشد، ادامه تحریم‌‌ها از دستور کار دشمنان خارج خواهد شد لذا برای برداشتن تحریم، نباید از منافع ملی کوتاه آمد بلکه نسبت به تقویت خلاقیت و نوآوری جوانان و دانشمندان در سطوح مدیران عالی همت گماشت.
این نماینده در مجلس با اشاره به فتنه‌های ۷۸ و ۸۸ اظهار داشت: فتنه ۷۸ و ۸۸ از حوادث تلخ دوران ماست که حاوی درس‌های فراوانی است؛ فتنه ۸۸ بیانگر جریان فکری و اعتقادی بود که به جای اتکای به اسلام و ملت مسلمان، دل به حمایت اجانب دوخت؛ اینها قدیم‌الاسلام‌هایی هستند که بین نظرات و شناخت دیروز آنها از اسلام و امام(ره) و اظهارات امروزی‌شان تفاوت بسیاری وجود دارد و در پشت امام(ره) قرار می‌گیرند ولی برخلاف راه امام راحل حرکت می‌کنند.
زارعی ادامه داد: آنها از سعه‌صدر نظام در برخورد با سران و سردمداران فتنه دچار سوءبرداشت شده‌اند و به جای اصلاح روش غلط خود و توبه و بازگشت به مسیر انقلاب، در موضع طلبکارانه از نظام قرار گرفتند و در پشت نقاب قانون، قانون را شکستند و در پوشش حمایت از جمهوریت، حریم امنیت مردم را هدف قرار دادند و دل‌های مومنان را آزردند و دشمنان را خوشحال کردند؛ ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی است برای توبه و بازگشت این جریان‌‌ها و افراد قدیم‌الاسلام است.
موافقت مجلس با بررسی فوری طرحی
در حمایت از سلامت جانبازان
در ادامه پس از استماع سخنان ناطقان میان دستور، نمایندگان مجلس یک فوریت طرح حمایت از سلامت و حقوق جانبازان بالای ۵۰ درصد را مورد بررسی قرار دادند.
نمایندگان مجلس پس از استماع سخنان طراح، مخالف و موافق یک فوریت طرح مذکور، در نهایت با ۱۲۴ رای موافق، ۲۹ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر در  صحن علنی با بررسی فوری طرح حمایت از سلامت و حقوق جانبازان بالای ۵۰ درصد موافقت کردند.
در جزئیات این طرح ورزش جانبازان، هزینه پرستاری جانبازان و حقوق جانبازی برای جانبازان بالای 50 درصد پیش‌بینی شده است.
اعلام وصول سؤال از زنگنه درباره آزمون استخدامی وزارت نفت
پیش از پایان جلسه علنی روز گذشته پارلمان ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصولی از سوی هیئت رئیسه را قرائت کرد.
براساس اعلام وی، سؤال ملی حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران از بیژن زنگنه وزیر نفت درباره علت خودداری از اعلام نتایج آزمون استخدامی شرکت ملی نفت را اعلام وصول کرد.
جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی با اعلام علی لاریجانی رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان به پایان رسید و وی اعلام کرد که نشست علنی بعدی ساعت ۸ صبح روز یکشنبه هفته آینده (۲۲ تیرماه) برگزار می‌شود.