طرح ملی قرآنی- ادبی برگزار می شود(اخبار ادبی و هنری)
نشست خبری طرح ملی قرآنی- ادبی صبح دیروز با حضور اسماعیل آذر، سرپرست این طرح قرآنی- ادبی برگزار شد.
به گزارش مهر،آقای آذر در ابتدای این نشست خبری که موضوع آن بررسی مضامین قرآنی در شعر شاعران بود، گفت: این طرح سیر مضامین و مفاهیم قرآن مجید را در شعر شاعران فارسی از روزگار ابوعبدالله رودکی تاکنون دنبال خواهد کرد. حدود 40 تا 50 محقق به مدت شش ماه در این پروژه همکاری خواهند کرد تا بتوانند آثاری را درباره خلق شعر شاعران با مضامین و مفاهیم قرآنی فراهم آورند. به گفته وی، طرح مذکور بر اساس ترتیب حروف الفبا و همچنین به ترکیب قرون مختلف بعد از نزول قرآن بر پیامبر(ص) از یک ماه پیش کلید خورده است. او با بیان اینکه پیشبینی میکنیم خروجی و محصول این طرح تحقیقی دو تا سه جلد کتاب باشد، تاکید کرد: با پخش مشاعرههای مستمر قرآنی؛ آیات و به تبع آن احادیث نبوی در ذهن و زبان و دل مخاطب جای میگیرد و چون انس با قرآن از طریق شعر و ادبیات که بهترین هنر شناخته شده کشور ما است، صورت میگیرد، خیلی زود جذب خاطر مردم خواهد شد. آذر همچنین در این نشست خبری بیان کرد: چیزی حدود 15 تا 20 هزار بیت در اشعار فارسی وجود دارد که مفاهیم آن برگرفته از مضامین قرآنی است. ما در این طرح تمامی اشعار سروده شده توسط شاعران فارسی زبان را مورد بررسی قرار خواهیم داد و این باعث میشود تحقیق ما به یک تحقیق جامع قرآنی هم تبدیل شود.
سرپرست طرح ملی قرآنی- ادبی انجام این طرح را ادای دینی به سالی که به نام سال فرهنگ نامگذاری شده عنوان کرد و گفت: این تحقیق حتما قبل از انتشار، تقدیم مقام معظم رهبری خواهد شد و ما تلاش خواهیم کرد نماینده ایشان در رونمایی از محصول این تحقیق ملی حضور داشته باشند.
وی در این نشست خبری همچنین از مولوی به عنوان شاعری که بیشترین بهره را از قرآن در اشعارش برده است، یاد کرد و گفت: دوره طلایی بهرهگیری از مضامین قرآنی در شعر فارسی، دوره سوم یا قرن ششم تا آخر قرن هشتم بوده است. در این دوره ما سعدی را داشتهایم که به جرات میتوان گفت هیچ شاعری به اندازه او متشرع نبوده است و در واقع هیچ جایی از اشعار او نیست که شرع در آن نادیده گرفته شده باشد. 75 درصد شعر سعدی برگرفته از مضامین قرآن مجید است.