رئیس کتابخانه ملی :
ریشههای فکری هاشمی و روحانی را نمیتوان از یکدیگر جدا کرد
رئیس کتابخانه ملی با بیان اینکه ریشههای فکری آقای هاشمی و روحانی را نمیتوان از یکدیگر جدا کرد، گفت: از تبار فکری آنها به عنوان یک جریان خارج از جریانات موجود در ساختار سیاسی که چپ و راست بودند، تعریف میکنیم.
سید رضا صالحی امیری رئیس کتابخانه ملی با بیان اینکه ریشههای فکری آقای هاشمی و روحانی را نمیتوان از یکدیگر جدا کرد، گفت: من نمیخواهم بگویم انطباق مطلق دارند، اما ما از تبار فکری آنها به عنوان یک جریان خارج از جریانات موجود در ساختار سیاسی که چپ و راست بودند، تعریف میکنیم؛ یعنی هر دو جریان سیاسی و بسیاری از مناقشات معمولاً برای حل و فصل منازعات به این جریان مراجعه و رجوع داشتهاند.
وی درباره اینکه برخورد با منتقدان که مورد اعتراض اصلاح طلبان مرکز تحقیقات نیز قرار داشت، در کجای منظومه اعتدال هاشمی میگنجد؟ گفت: رفتار عدهای از سیاسیون در آن مقطع با آقای هاشمی ناعادلانه و غیرمنطقی بود. بعدها بسیاری از آقایان به این واقعیت پی بردند که تضعیف هاشمی در حقیقت بریدن شاخهای است که خود بر آن تکیه داده بودند. صالحی امیری اضافه کرد: آقای هاشمی شخصیتی فراجناحی بود. طبعاً آقای هاشمی معتقد نیست همه کسانی که به عنوان همکار انتخاب کرده است باید از این رویکرد دفاع میکردند اما آنان نتوانستند با آقای هاشمی همکاری کنند. آقای هاشمی مشکل نداشت، بلکه «آن جریان» نتوانست خود را با آقای هاشمی تطبیق دهد.
صالحی امیری در گفت وگو با فارس انسجام را مهمترین و اصلیترین نیاز جامعه امروز ایران دانست و خاطرنشان کرد: انسجام به معنای حرکت هارمونیک همه نحلههای فکری سیاسی، اجتماعی، اقتصادی در جهت اهداف واحد نظام سیاسی است از این رو انسجام به معنای ادغام و یکی شدن نیست بلکه به معنای حرکت هماهنگ و موزون است. در حوزه فرهنگی مهمترین و اصلیترین بحث موضوع انسجام است اگر در جامعهای انشقاق فرهنگی شکل بگیرد آن جامعه به سمت فروپاشی میل خواهد کرد بنابراین انسجام فرهنگی یک ضرورت حیاتی برای بقای جامعه است.