kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۷۸۳۷
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۸
عضو کمیسیون تلفیق بودجه:

فروش اموال دولت با «ترک تشریفات» بوی فساد می‌دهد

عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با بیان اینکه اعداد و ارقام موجود در لایحه بودجه 99 واقعی نیست، گفت: دولت باید رقم صادرات نفت در بودجه 99 را واقع‌بینانه در نظر بگیرد؛ متاسفانه دولت برای انجام وظایف همواره انگشتش به سمت صندوق توسعه است.




یکی از ابهامات پیرامون عملکرد سال آینده دولت این است که در بودجه 99 دولت می‌خواهد با ترک تشریفات از طریق واگذاری‌ها و فروش اموال حدود 50 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند. اما چه تضمینی وجود دارد که تجربه تلخ خصوصی‌سازی دوباره تکرار نشود؟
در همین رابطه  نصرالله پژمانفر در گفتگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: فروش دارایی‌های دولت در بودجه نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. ما اموال مازاد در دولت داشتیم و داریم. طبیعتا دولت باید اموالی که برای کشور سودی ندارد را رها کند و دست از بنگاهداری بردارد. اما اگر این روحیه را پیدا کنیم که هیچ نوع حرکت اقتصادی در کاهش هزینه‌های دولت نداشته باشیم و اموال را با «ترک تشریفات» که از آن بوی فساد می‌آید، بفروشیم درست نیست.
وی یادآور شد: به خصوص که در بحث خصوصی سازی مسائلی پیش آمد که تا امروز حل نشدند و به رغم دفاعیات رئیس‌جمهوری، معاون اول و برخی دیگر از اعضای دولت، هنوز رئیس‌سابق سازمان خصوصی‌سازی در بازداشت است و هنوز بسیاری از اسناد هم رو نشده است. بنابراین فروش اموال دولت باید به صورتی باشد که دارایی‌های مردم به تاراج نرود.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس همچنین درباره برداشت‌ها از صندوق توسعه ملی نیز توضیح داد: سهم ورودی درآمد به این صندوق کاهش یافته است. برداشت از این صندوق توسط دولت به بهانه‌های مختلف کار غلطی است. ما امروز در شرایط روز مبادا نیستیم. مشکلاتی که ایجاد شده در نتیجه سوءمدیریت است. این مسئله باعث شد تا بخش قابل توجهی از صندوق ذخیره به تاراج برود و به مردم هم چیزی نرسد. دولت در همه چیز جریان سازی می‌کند و حتی در مجلس برای کوچکترین مسائل مانند راه روستایی و پرداخت حقوق معلم، جریاناتی راه می‌اندازد تا به رهبری برای کسب مجوز برداشت از صندوق ذخیره ارزی فشار بیاورد. دولت در پرداخت حقوق جانبازان، خانواده‌های شهدا و مسائل مربوط به درمان آنها کوتاهی‌کرده و برای انجام این وظایف همواره انگشتش به سمت صندوق توسعه است.
پژمانفر به فرارهای مالیاتی‌اشاره کرد و گفت: امروز جمعیت قابل توجهی در اقشار مختلف هستند که پولشویی می‌کنند، آنها عددهای بزرگی را جا به جا می‌کنند؛ بدون اینکه مالیات بپردازند. حتی در بخش مشاغل هم سطح پیش‌بینی مالیاتی با درآمدها تطابق ندارد.
وی ادامه داد: من از قشر خاصی نام نمی‌برم اما مشاغل مختلفی هستند که درآمدشان بیش از آنچه که عنوان می‌شود، است. دولت باید درآمدها را شفاف‌سازی کند. در تمام دنیا این کار را می‌کنند. از مسئولان دولت تعجب می‌کنم  که دائما نگاه به غرب دارند اما در این موضوعات فاصله زیادی با غرب گرفته‌اند و حرف‌های پوپولیستی می‌زنند که ما نمی‌خواهیم به حساب افراد سرک بکشیم. درحالی که در غرب حاکمیت و دولت به طور کامل به تبادلات مالی بانک‌ها نظارت می‌کنند. لذا حرف دولت درباره سرک نکشیدن به حساب‌های بانکی پوپولیستی است. همان طور که حاکمیت می‌داند کارمند و کارگرش چقدر درآمد دارد، باید بداند سایرین هم چقدر درآمد دارند تا بتواند جلوی پولشویی و فرار مالیاتی و فساد را بگیرد.