یک مدیر بانکی:
صدور رمز دوم یکبارمصرف کاملا رایگان است
یک مدیر بانکی از صدور و نصب نرمافزار تولید رمز دوم یکبار مصرف در تمام بانکها به صورت رایگان خبر داد.
مسعود خاتونی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح روند راهاندازی رمز دوم یکبار مصرف تاکید کرد: چه بسا در وهله اول، رمز یکبار مصرف برای رمزهای اول کارتها نیز صادر میشد. چرا که کلاهبرداریها حتی در این روند هم روند افزایشی داشتند. در نتیجه بانکها باید در قبال خدماتی که به مشتریان ارائه میکنند فضای امنی را نیز ایجاد کنند.
عضو هیئتمدیره بانک ملی اضافه کرد: برای تکمیل فرآیند تولید رمز دوم یکبار مصرف باید عوامل ایجاد ناامنی در شبکه بانکی را شناسایی میکردیم. همواره تعداد تراکنشهای بانکی توسط رمز اول بیشتر از رمز دوم است در نتیجه امکان ناامنی در این عملکرد نیز زیاد است.
خاتونی افزود: نباید تمرکز را تنها روی مشکلات رمز دوم باشد چرا که ما در پایانههای فروش، خودپردازها و فروشگاهها هم شاهد سو استفاده هستیم، هر چند روند کلاهبرداری از طریق رمز دوم شدت بیشتری دارد.
وی ادامه داد: بانک ملی تولید رمز دوم یکبار مصرف را از سال ۹۵ کلید زد، چه بسا که در همان زمان تولید رمز اول یکبار مصرف نیز عملیاتی شد. تولید رمز اول یک بار مصرف تا حدودی سخت بود، اما کوتاه نیامدیم تا برای کار با دستگاه خودپرداز نیز این روند ادامه پیدا کند. طی سالهای متوالی با استفاده از توضیحات سایت مردم را به سمت خودپردازها هدایت کردیم.
این مسئول افزود: شبکه بانکی شرایط خوبی دارد و جدا از اینکه رمز دوم برای گوشیهای هوشمند راهاندازی شده است، برای تلفنهای همراه غیرهوشمند نیز با کد دستوری *۷۳۷*۶۰# این روند قابل اجراست. این روند امکان ارسال پیامک را به تلفنهای همراه عملیاتی میکند.
خاتونی ادامه داد: ابتدا باید به دستگاه خودپردازها مراجعه کنند تا شماره تلفن همراه را تایید و اهراز هویت در مرحله اول تایید شود. با این کار هویت فرد وارد شده به این سیستم را تایید میکنیم. ورود رمز به این دستگاهها به معنای امضای الکترونیکی افراد است.
او در پاسخ به این سؤال که در تولید رمز قطعی اینترنت نیز موثر خواهد بود؟ بیان کرد: نرمافزار تولید رمز یک بار مصرف بانکی به صورت آفلاین و بدون نیاز اینترنت رمز تولید میکند. ضمن اینکه صدور و نصب نرمافزار تولید رمز دوم یکبار مصرف در تمام بانکها به صورت رایگان صورت میگیرد.
این فعال بانکی در پاسخ به این سؤال که تعدد ورود رمز به سیستم بانکی تا چه حد امکان انسداد کارت میشود؟ گفت: اگر سه بار رمز اشتباه ارسال شود کارت افراد مسدود میشود. چرا که احساس میشود فردی با گرفتن کارت فردی دیگر، قصد سوءاستفاده دارد. برخی معتقدند چندین نرمافزار بانکی با نصب روی گوشی دچار مشکل میشوند. سامانه حریم این امکان را به افراد میدهد که با پیامک این رمزها را دریافت کنند.