kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۶۱۳۴
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۰
شاعران انقلاب اسلامی:

اهالی قلم در برابر فتنه‌ها بصیرت‌افزایی کنند




بخش ادب و هنر:
 شاعران انقلاب اسلامی، در گفت‌وگو با کیهان رسالت شعر در برابر فتنه‌هایی چون فتنه 98 را بصیرت‌افزایی توصیف کردند.
استادحسین اسرافیلی در گفت‌وگو با کیهان تاکید کرد: شاعرانی که به اهداف و آرمان‌های نظام دلبستگی دارند در حوادث گوناگون ازجمله فتنه‌ها با زبان شعر به بیان مواضع خود می‌پردازند. به‌عنوان‌مثال اگر اشعار مرحوم سبزواری را رصد کنید، ملاحظه خواهید کرد غالب حوادث انقلاب و آنچه بر انقلاب گذشته است را با زبان شعر و حتی گاهی زمان و مکان آن بیان کرده است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند هر چیزی در قالب هنر ارائه شود ماندگار خواهد شد. بنابراین شعر می‌تواند باعث شود که این حوادث ثبت و ضبط شود و جهت عبرت در تاریخ ماندگار شود.
این شاعر پیشکسوت کشورمان خاطرنشان کرد: شعر همچنین وسیله انتقال مفاهیم است و باید بسیاری از مفاهیم و حوادث را با ظرافت‌های خاص شاعرانه بیان کرد و به جامعه انتقال داد.
حجت‌الاسلام محمدمهدی خانمحمدی شاعر جوان و انقلابی کشورمان نیز گفت: در طول تاریخ تأثیرگذارترین ابزار انتقال مفاهیم شعر بوده و هم مردم و هم دستگاه‌ها با آن در ارتباط بوده‌اند و از آن تأثیر می‌پذیرفته‌اند. در اتفاقات مختلف شعر عامل مهمی در تأثیرگذاری و خط‌دهی به جامعه بوده است.
شاعر کتاب «هیاهو» افزود: بنابراین وقتی یک فتنه یا آشوبی در جامعه به وجود می‌آید وظیفه روشنگری و نشان دادن حق از باطل بر عهده شاعران است. شاعران باید ابتدا خود راه درست و حق را تشخیص بدهند و پس‌ازآن با ادبیات درست و استفاده از هنر شاعرانه، مفاهیم و راه‌های درست را به جامعه نشان دهند. رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کرده‌اند که گاهی تأثیر یک بیت شعر از یک ساعت سخنرانی بیشتر است، از اینجا می‌توانیم به اهمیت و تأثیرگذاری شعر در روشنگری مردم پی ببریم. به‌عنوان‌مثال در دوران دفاع مقدس شاعرانی پا به عرصه گذاشتند و جامعه را برای دفاع از کشور تهییج کردند و کشورمان از هجوم دشمن در امان ماند.
خانمحمدی تأکید کرد: پس شاعران وظیفه ‌دارند با نگاه عمیقی که نسبت به مسائل دارند حق را تشخیص دهند و ظالم و مظلوم را بشناسند و از مظلوم حمایت نمایند و ظالم را رسوا کنند. اگر شاعران بخواهند صرفاً به مسائل عاشقانه و احساسی بپردازند و به مخاطب اندیشه و تفکر ندهند نتیجه آن می‌شود که در فتنه‌ها و حوادث مختلف مردم راه درست را به خوبی تشخیص ندهند. در فتنه 88 یکی از ابزارهایی که فتنه‌گران از آن هم استفاده می‌کردند شعر و ترانه بود،  به خاطر همین هم برخی از افراد جامعه نتوانستند راه درست را تشخیص دهند تا اینکه شاعران انقلابی دست‌به‌قلم شدند و با اشعار روشنگرانه خود حق و باطل را از هم جدا کردند و راه درست را به مردم نشان دادند.
قاسم صرافان شاعر و ترانه‌سرای خوش‌نام کشورمان نیز تصریح کرد: شاعران باید در برابر هر اتفاقی که در جامعه رخ می‌دهد و در مقابل جریاناتی که به سرنوشت خود شاعران هم مربوط می‌شود، خود را به‌عنوان یک شهروند ببینند و بی‌تفاوت نباشند.
وی افزود: در خصوص حوادثی که در آبان‌ماه اتفاق افتاد دو نکته مهم وجود دارد، اول آنکه رسالت هنر این است که به‌عنوان پیشرو برای کمک به مردم جهت انتخاب درست و افزایش بصیرت به آنها نقش خود را ایفا کند. دوم آنکه نسبت به اتفاقات و تصمیماتی که باعث نارضایتی مردم می‌شود، به‌صورت درست و صحیح موضع‌گیری و اعتراض کند.
شاعر و ترانه‌سرای نام‌آشنای کشورمان خاطرنشان کرد: شاعران نباید منفعل باشند  بلکه باید به فکر پیشگیری از چنین حوادثی باشند نه صرفاً بعد از اتفاقات و به‌عنوان تسکین‌دهنده عمل کنند.
صرافان گفت: در خصوص حوادثی مانند آبان‌ماه، وقتی شاعر از جریانات اطلاع پیدا کرد باید با ابزار شعر، در تحلیل درست از اتفاقات به مردم کمک کند. یکی از ویژگی‌های شعر احساس و عاطفه است و اینکه با دل مردم پیوند خورده، ازاین‌جهت نیز شاعران می‌توانند چیزهایی که مردم احتیاج دارند را در قالب هنر و با احساس و عاطفه‌ای سرشار بیان کنند.