kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۶۱۲۷
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۹
انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت اعلام کرد

فعالیت شبکه هماهنگ شرکت‌های خارجی علیه تولیدات داخلی صنعت نفت

رئیس‌هیئـت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت از فعالیت شبکه‌ای نمایندگان شرکتهای خارجی و تعدادی از بازرگانان علیه تولیدات داخلی صنعت نفت خبر داد.




سیروس تالاری دیروز دریک نشست خبری اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت ساخت و تولید 85 درصد نیازهای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کشور در داخل وجود دارد که از این 85 درصد، در 65 درصد می‌توانیم با دانش بومی و فناوری بومی تجهیزات را بسازیم و 20درصد دیگر را هم با مهندسی معکوس نیازهای صنایع نفت و گاز را پاسخ دهیم.
وی ادامه داد: 15 درصد باقی مانده نیز به دو علت هنوز داخلی ‌سازی نشده، بخشی از آن تکنولوژی و فناوری پیچیده‌ای نیاز دارد که هنوز به آن دست پیدا نکرده‌ایم و بخشی نیز نیازمند مواد اولیه‌ای است که به آن مواد اولیه دسترسی نداریم البته در دنیا نیز اینگونه نیست که یک کشور خودکفایی 100 درصدی در تأمین نیاز تجهیزات و کالاهای خود داشته باشد، بلکه می‌توان در ارتباط با صنعت نفت جهان، بخش باقی مانده را تأمین کرد.
رئیس‌هیئـت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، مشکل اصلی را عدم استفاده کامل از ظرفیت داخلی با وجود خودکفایی 85 درصدی در تأمین تجهیزات صنعت نفت دانست و گفت: همین الان که با هم صحبت می‌کنیم، کانتینر کانتینر کالاها و تجهیزاتی در حال ورود به ایران است که به دلیل وجود توانمندی و ظرفیت تولید آنها در داخل کشور، واردات آن حرام است.
وی افزود: متأسفانه نمایندگان شرکت‌های خارجی غربی و شرقی و بازرگانان به طور شبکه‌ای علیه تولیدات داخلی صنعت نفت فعالیت می‌کنند این افراد با شبکه ارتباطات گسترده‌ای که دارند، بسیار راحت‌تر از تولیدکننده داخلی، در پروژه‌ها راه می‌یابند و کالای خود را می‌فروشند.
وی تاکید کرد این شبکه در طول سه دهه اخیر بر طبل نخ نما شده کیفیت پایین تولید داخل می‌کوبند تا کالاهای وارداتی خود را بفروشند. این در حالی است که تولیدات داخلی صنعت نفت در حال حاضر قابل رقابت با مشابه اروپایی است و در حد استاندارد کشورهای غربی است.
تالاری در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان مبنی بر اینکه این شرکتها و نمایندگانشان دقیقا چه کسانی هستند؟ تصریح کرد: من اسم آنها را نمی‌دانم ولی همین الان این شرکتها به وفور کالاهایشان را می‌فروشند و ما روزانه 4 یا 5 نامه از تولیدکنندگان تجهیزات صنعت نفت داریم که از اقدام این شرکتها و نیز رفتار پیمانکاران شکایت دارند و بعضا عنوان می‌کنند کالایی را با کیفیت مناسب و با سابقه 20 سال در صنعت نفت کشور عرضه می‌کنند اما پیمانکار یک پروژه، همان کالا را می‌خواهد از خارج از کشور خریداری کند.
وی افزود: درخصوص اینکه واردات کالای مشابه ثبت سفارش نشود و یا حتی برای واردکنندگان اعتبار اسنادی باز نشوند، مذاکراتی کرده‌ایم و وزارت صمت در حال همکاری است اما عمده پروژه‌های نفتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است؛ و متاسفانه قوانین سرزمینی در مناطق آزاد و ویژه کاربردی ندارد و ما در آن مناطق دور می‌خوریم زیرا مناطق آزاد و ویژه اصلا از ما درباره تولیدات داخلی استعلام نمی‌گیرد و کالاهای مشابه داخل به راحتی وارد این مناطق می‌شود.
رئیس‌هیئـت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به مشکلات متعدد قراردادی و مناقصات برای شرکت‌های داخلی تولید کالاها و تجهیزات گفت: در مناقصات، تولیدکننده داخلی مجبور به امضای اسنادی می‌شود که اصلا رضایتی به امضای آنها ندارد اما می‌داند که اگر امضا نکند نمی‌تواند کار بگیرد و نمی‌تواند در مناقصه شرکت کند که این اسناد شامل انواع و اقسام ضمانت نامه‌ها و تعهدها و... می‌شود.
در این نشست همچنین خیامیان یکی دیگر از اعضای انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت:ما خواهان برخورد یکسان دولت با تولیدکننده داخلی و خارجی هستیم یعنی همان‌طور که تولیدکننده خارجی با انعقاد یک قرارداد و اجرای آن پولش را می‌گیرد تولید‌کننده داخلی هم باید همین گونه پس از اجرای کار پولش را بگیرد.