روحانی در یزد شعار شفافیت داد اما با بنزین مردم را غافلگیر کرد!(خبر ویژه)
عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان میگوید روحانی در یزد شعار شفافیت داد اما با تصمیم بنزینی، خلاف این شعار عمل کرد و به اعتماد مردم لطمه زد.
علی صوفی به روزنامه آرمان گفت: آقاي روحاني در يزد آمد که تغيير رويه بدهد، البته سخنان وي از پيش تعيين شده نبود و صحبتهايي که رئيسجمهور در آنجا انجام داد غيرمترقبه بود. رئيسجمهور در يزد دفعتاً شروع به شفافسازي کرد و به مردم هم وعده داد که همه چيز را برملا خواهم کرد و به شما خواهم گفت و به دولت هم دستور ميدهم که عوامل اجرايي دولت کاملا آنها را پيگيري کنند.
وی میافزاید: در واقع سخنان آقاي روحاني نمايانگر اين قضيه بود که ديگر ملاحظه چيزي را نخواهد کرد. اما همانطور که ميبينيم پيامد آن اظهارات در يزد تصميم به افزايش قيمت بنزين بود. اما آقای روحانی با اين تصميمي که در حوزه بنزين گرفته شد به فاز امنيتي رفت. لذا به جاي اينکه شفافسازي کرده و اعتماد مردم را جلب کند با اين تصميم موجب سلب اعتماد مردم شد. صوفی میگوید: بنابر اين بهنظر نميآيد که آقاي رئيسجمهور بخواهد تغيير رويه دهد چون در عزل و نصبهايي که صورت ميگيرد، شاهد اين هستيم که اين عزل و نصبها هيچ ارتباطي با عقبه راي آقاي روحاني ندارد و به شکل افراطي از نيروهاي حزب اعتدال و توسعه بهصورت غيرموجهي استفاده ميشود. انگار در فرصت باقي مانده هم بايد پستي بگيرند و در جايي مشغول شوند. انتقاداتي که به دولت احمدينژاد بابت انتصابات غيرکارشناسي، غيرموجه و غيرشايسته سالاري وارد ميشد اکنون عيناً در دولت روحاني تکرار ميشود. اين مسئله به حدي فراتر از تصورات رفته که دولت براي ارتقاي اعضاي حزب اعتدال و توسعه ديگر هيچ قاعدهاي را رعايت نکرده است.
این وزیر دولت اصلاحات افزود: هرکسي را در هر جايي که ممکن است منصوب ميکنند. يکي از اعتراضاتي که اکنون وجود دارد اين است که هيچکس در جاي خود نيست. مثلا در وقتي به لحاظ تخصص و تجربه به وزارتخانهها نگاه ميکنيم شاهديم که کاملا از نيروهاي صاحب تجربه و تخصص خالي شده و هيچکدام در جاي خود قرار نگرفتهاند و اين روند ادامه دارد. اين حزب رتبه چندان مناسبي در ميان احزاب ندارد و صرفا بهدليل جاهطلبيهاي برخي اعضا و کينهاي که از اصلاحطلبان دارند مورد توجه است.بهرغم اينکه اينها با حمايت اصلاحطلبان روي کار آمدهاند و از اين حيث مديون اصلاحطلبان هستند، اما گويا خود به تنهايي به اريکه قدرت رسيدهاند و با اين حساب که ميبينيم هر روز با وجود بيتدبيري در دولت شاهد نااميدي بيشتري در جامعه هستيم. درست عکس آن چيزي که به خود نسبت دادند تحت عنوان دولت تدبير و اميد بيتدبيريهاي صورت گرفته اميد را قطع کرده ميکند، چراکه همه تصميمها مايوسکننده و عاري از تدبير لازم است.
وی درباره طرح بنزینی دولت هم گفت: ما در آستانه انتخابات هستيم و شايد برخي از اطرافيان آقاي روحاني تحليلشان بر اين بوده که رئيسجمهور ميخواهد به 60ميليون نفر در آستانه انتخابات يارانه بنزين داده و پول پخش کند. البته هيچ بعيد هم نيست اگر بر اين مبنا اين تصميم اتخاذ شده باشد که با اين کار اعتبار اجتماعي آقاي روحاني نه تنها پايين نخواهد آمد بلکه بالاتر هم خواهد رفت و با افزايش يارانههاي نقدي در کوتاهمدت و جريان انتخابات سود خواهد برد. اما اصلاً اينگونه نشد و نتيجه برعکس شد و حاصلي براي دولت نداشت. چراکه تبعات اقتصادي اين طرح براي دولت بسيار بالاست.
يعني از يک طرف درست است که واقعي شدن قيمت بنزين براي دولت سود دارد، اما بايد توجه داشته باشيم که آثار تورمي آن چقدر خواهد بود و اين پول پرقدرتي که به جامعه تزريق ميشود چه تبعاتي براي جامعه خواهد داشت. بهنظرم در مجموع دولت، جامعه راي آقاي روحاني، اصلاحطلبان و آراي خاکستري همه در اين رابطه ضرر کردند.