فعال بازار سرمایه:
سهامداران از رفتار هیجانی در بورس پرهیز کنند
رئیسکانون نهادهای سرمایهگذاری با اشاره به ناشناخته بودن ابعاد طرح اصلاح قیمت بنزین، تأکید کرد: سهامداران برای جلوگیری از ضرر و زیان، از انجام حرکتهای هیجانی در بازار سرمایه خودداری کنند.
سعید اسلامی بیدگلی در گفتوگو با خبرگزاری مهر با اشاره به اجرای طرح اصلاح قیمت سوخت که با افزایش قیمت بنزین از سوی دولت کلید خورده است، گفت: به نظر میرسد که ابعاد اجرای طرح اصلاح قیمت سوخت، برای بسیاری از اقشار حتی دولتمردان ناشناخته است و وزیر نفت به عنوان متولی سوخت اعلام کرده که قرار است تمهیداتی برای بخشهای مختلف مصرفکننده بنزین در نظر گرفته شود؛ در حالی که چند روز از اجرای طرح میگذرد و هنوز ابعاد این طرح برای دولت هم روشن نیست.
وی افزود: در چنین شرایطی سهامداران هم باید از رفتارهای هیجانی در بازار بپرهیزند تا دچار ضرر و زیان نشوند؛ به نظر میرسد که این چنین طرحهایی، اثرات زیادی دارد و هر رفتاری ممکن است به ضرر و زیان منجر شود؛ اگر زیان کلی در بازار سهام وجود داشته باشد، قطعا برای همه سهامداران است و بهتر است که خود سهامداران هم از رفتارهای هیجانی پرهیز کرده و برای انجام هر اقدامی صبر کنند تا اثرات اقتصادی طرح مشخص شود.
رئیسکانون نهادهای سرمایهگذاری درخصوص آینده وضعیت شاخص خاطرنشان کرد: تب و تاب بازار در حال حاضر فروکش کرده و تمامی بازارها طی ماههای گذشته، با رشد مواجه بودهاند که بر این اساس، پیشبینی میشد که بازار به آرامش نسبی برسد و معاملات خود را با آرامش بیشتری پیش ببرد؛ اما همچنان فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاری در بازار سرمایه فراهم است.
اسلامی بیدگلی ادامه داد: به هر حال پدیده اجتماعی اخیر، بر شرکتهای بورسی و مجموعه اقتصاد ایران و بازار سرمایه اثر خواهد داشت؛ اما پیش از آن، پیشبینی کلی بازار این بود که بازارها از آرامش نسبی برخوردار بوده و تک سهمها نیز تا پایان سال پیشرو باشند.
وی درخصوص نوسانات اخیر نرخ ارز بر بازار سرمایه نیز گفت: نوسان نرخ ارز، اثرات کوتاه مدت بر بازار داشته است؛ اما به هر حال این اثرات فروکش خواهد کرد و نمیتوان گفت که سایه سنگینی بر بازار داشته باشد.
همچنین مدیرعامل بورس تهران در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به این پرسش که چه میزان از تأمین مالی شرکتها و بنگاههای اقتصادی از طریق بورس انجام شده است، گفت: یکی از کارکردهای مهم بازار سرمایه تأمین مالی شرکتها است، به گونهای که 50 درصد تأمین مالی برخی کشورهای پیشرفته از طریق بازار سرمایه انجام میشود که این رقم در ایران به حدود 11 درصد رسیده است.
علی صحرایی توضیح داد: در بورس ایران و بازار سرمایه سال گذشته 125 هزار میلیارد تومان تأمین مالی شرکتها به روشهای مختلف شامل عرضه انواع اوراق بهادار با ابزار بدهی، انواع صکوک، اسناد خزانه اسلامی، عرضه اولیه سهام شرکتها از محلاندوختهها و سود انباشته انجام شده است.
وی اضافه کرد: در سال جاری هم تا کنون 85 هزار و 300 میلیارد تومان تأمین مالی شرکتها از طریق بورس انجام شده است.