kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۵۴۱۱
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰
بازار بزرگ ایران جام قهرمانی را بالای سر برد

بسته شدن پرونده لیگ کشتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن خروجی مسابقات 38 روزه چه بود؟!

بهتر است مسئولان فدراسیون کشتی که خودشان روزگاری منتقد لیگ فصلی بودند، توضیح دهند که هدفشان از برگزاری این لیگ کوتاه مدت چه بود، آیا صرف دستیابی چند کشتی‌گیر به چند میلیون تومان پول باید همه انگیزه فدراسیون برای برگزاری لیگ باشد؟!



سرویس ورزشی-

پرونده نوزدهمین دوره رقابت‌های لیگ برتر کشتی آزاد جمعه شب با قهرمانی تیم بازار بزرگ ایران بسته شد. این تیم که امسال هدایتش با پژمان درستکار بود، در فینال برابر اترک خراسان شمالی با نتیجه 9 بر یک پیروز شد و جام قهرمانی را بالای سر برد. نتایج وزن به وزن رقابت فینال به شرح زیر است:
وزن 57 کیلوگرم: سید رضا عزیزی یک- رضا اطری 5
وزن 61 کیلوگرم: احمد نبی 4- ایمان صادقی یک
وزن 65 کیلوگرم: مرتضی غیاثی 4- میثم نصیری 5
وزن 70 کیلوگرم: محمدصادق فیروزپور صفر- یونس امامی 11
وزن 74 کیلوگرم: جمال عبادی- ختاگ تسابالوف (تسابالوف با ضربه فنی برنده شد)
وزن 79 کیلوگرم: سجاد غلامی یک- احمد گادژی بنی‌اف 5
وزن 86 کیلوگرم: علی موجرلو صفر- کامران قاسم‌پور 3
وزن 92 کیلوگرم: عزت‌الله اکبری صفر- علیرضا کریمی 3
وزن 97 کیلوگرم: مجتبی گلیج- محمدحسین محمدیان (گلیج رقابت نکرد و محمدیان برنده شد)
وزن 125 کیلوگرم: گئو پتروشویلی 11- امیرحسین زارع 15
در دیدار رده‌بندی نیز تیم دانشگاه آزاد مازندران برابر تیم «تا ثبت جهانی توس» با نتیجه 6 بر 4 پیروز شد و در رده سوم ایستاد. «تا ثبت جهانی توس» این فصل از حسن یزدانی در ترکیب خود استفاده کرد و علیرغم آنکه یزدانی همان درخشش همیشگی را داشت ولی بازهم نتوانست باعث سکونشینی تیم خود شود.
برتری زارع مقابل قهرمان المپیک
مهم‌ترین اتفاق فینال لیگ برتر کشتی‌، برتری زارع برابر گئو پتروشویلی قهرمان المپیک و جهان بود. حسین زارع آزادکار جوان وزن ۱۲۵ کیلوگرم تیم بازار بزرگ ایران که مدال طلای زیر ۲۳ سال جهان را هم در کارنامه دارد، دست به کار بزرگی شد و از سد «گنو پتریاشویلی» گرجستانی گذشت.
حسین زارع پس از این پیروزی ارزشمند و فراموش نشدنی که با نتیجه ۱۵ بر ۱۱ به سود او رقم خورد، گفت: از ابتدای رقابت‌های لیگ برتر با تمام وجود دوست داشتم به مصاف یکی از بزرگان سنگین وزن و عنوان دار بروم که خوشبختانه در آخرین مصاف لیگ توانستم با این آزادکار بزرگ و توانمند کشتی بگیرم.
وی ادامه داد: هر چند توانستم در این کشتی سخت و حساس با برتری ظاهر شوم اما باز هم منکر اشتباهاتم در طول برگزاری لیگ نیستم که باید برطرف شود. من هم مثل تمامی مدعیان سنگین وزن کشتی آزاد به کسب دوبنده تیم ملی و رسیدن به المپیک ۲۰۲۰ توکیو می‌اندیشم و از هیچ تلاشی برای رسیدن به هدفم دریغ نخواهم کرد.
قهرمان کشتی زیر ۲۳ سال جهان در پایان گفت: لیگ برتر برای من اهمیت فراوانی داشت چراکه توانستم در رده بزرگسالان به مصاف رقبای داخلی و خارجی توانمندی بروم و خودم را به خوبی محک بزنم. البته این مسیر با فراز و نشیب‌های فراوانی همراه خواهد بود اما سعی می‌کنم در رده بزرگسالان هم به موفقیت‌های متعددی دست یابم.
کاوه: مسابقات در شأن یک فینال برگزار شد
محسن کاوه، مدیر تیم‌های ملی کشتی آزاد در ارزیابی‌اش از لیگ برتر کشتی آزاد گفت: مسابقات خوبی بود و به نظرم در شأن فینال لیگ برگزار شد. شاهد کشتی‌های خوبی بودیم، به ویژه امیرحسین زارع که در کشتی پایانی عملکرد خوبی را مقابل قهرمان جهان به نمایش گذاشت و معتقدم این از پیامدهای برگزاری لیگ است.
وی افزود: باید برای سال‌های آینده برنامه‌ریزی بهتری داشته باشیم و از این پتانسیلی که به طور رایگان در اختیار کشتی است، استفاده لازم را ببریم. ما باید آنهایی را که به‌عنوان حامیان مالی اقدام به تیم‌داری می‌کنند، دلگرم کنیم تا آنها از ورزشکاران حمایت کنند و چنین جوانانی بتوانند خودشان را نشان بدهند.
مدیر تیم‌های ملی کشتی آزاد درباره کناره‌گیری برخی تیم‌ها در لیگ امسال گفت: دلیلش را به طور دقیق نمی‌دانم، اما در مجموع فکر می‌کنم که کار درستی نبود. کاوه در پایان خاطر نشان کرد: امسال چند تیم خوب در لیگ حضور داشتند و حمایت خوبی هم صورت گرفت که این روند باید در سال‌های آینده نیز ادامه داشته باشد تا جوانان جویای نام بتوانند پتانسیل خود را به نمایش بگذارند.
انتقاداتی که به لیگ وارد شد
کاوه به عنوان مدیر تیم‌های ملی کشتی آزاد حق دارد که از لیگ کشتی دفاع کند اما واقعیت آن است که به غیر از اتفاقات آخرین کشتی فینال و برتری زارع جوان برابر گئوپتروشویلی پرافتخار لیگ اتفاق ویژه دیگری نداشت.
لیگ امسال از کیفیت لازم به دور بود و خروجی چندانی برای ورزش اول کشورمان نداشت. معلوم نیست این چه لیگی بود که سر و ته آن در کمتر از دو ماه (۳۸ روز) بسته شد، از نظم خوبی برخوردار نبود، در کوران رقابت‌ها یکی، دو تیم یا از چرخه رقابت‌ها خارج شدند یا زمزمه جدایی سر دادند، برخی کشتی‌گیران به حق و حقوق خود نرسیدند و...؟!
بهتر است مسئولان فدراسیون کشتی که خودشان روزگاری منتقد لیگ فصلی بودند، توضیح دهند که هدفشان از برگزاری این لیگ کوتاه مدت چه بود، آیا صرف دستیابی چند کشتی‌گیر به چند میلیون تومان پول باید همه انگیزه فدراسیون برای برگزاری لیگ باشد؟!
قطعا پاسخ منفی است، امیدواریم برای سال آینده فدراسیون کشتی که به واسطه بهره مندی از نیروهای جوان انگیزه‌های بسیاری نیز دارد، مسابقات را با برنامه‌تر و منظم‌تر برگزار کند و دستاوردهای بسیاری را برای کشتی ایران به ارمغان آورد.