خوراکیهایی که عطش را کم میکند
نوشیدن زیاد آب هنگام سحر به منظور جلوگیری از تشنگی در طول روز اشتباه است، زیرا منجر به رقیق شدن شیره معده، نفخ و اختلال در هضم غذا میشود.
غزاله اسلامیان کارشناس ارشد تغذیه در گفتوگو با ایرنا با اشاره به به اینکه ماه مبارک رمضان مصادف با روزهای بلند و گرم تابستان و حدود 17 ساعت روزهداری است، افزود: دریافت کافی آب، به مغز این امکان را میدهد تا دمای بدن را کنترل کند. وی ادامه داد: با رعایت نکات تغذیهای در این ماه مبارک میتوان کمتر احساس تشنگی کرد.
توصیههای وعده سحری
از مصرف نوشیدنیهای دارای مقادیر زیاد کافئین (چای و قهوه پررنگ، شکلات، شیر کاکائو...) پرهیز کنید، زیرا باعث افزایش دفع ادرار و در نتیجه افزایش نیاز بدن به آب میشود.
اضافه کردن چند قطره آب لیموترش تازه به آب میتواند به کاهش تشنگی و عطش در طول روز کمک کند.
شما میتوانید میوهها و آب میوههای طبیعی تازه مصرف کنید؛ این نوشیدنیها علاوه بر تامین آب بدن حاوی ویتامینهای مورد نیاز هم هست.
سعی کنید آب را همراه غذا نخورید زیرا این عمل سبب اختلال در هضم و ناراحتی در دستگاه گوارش میشود.
سبزیهای تازه حاوی مقادیر زیادی از آب و فیبر است بنابراین مدت زیادی در دستگاه گوارش باقی میماند و به صورت آهسته آب و مواد مغذی را به بدن میرساند و سبب کاهش احساس تشنگی و گرسنگی میشود.
مصرف سوپها و آشهای کم نمک وکم چرب به منظور تامین آب بدن سودمند هستند؛ همچنین مصرف غذاهای سرخکرده، پرچرب، پرادویه و پرنمک موجب افزایش تشنگی در طول روز میشود.
وعده سحری را پس از نیمه شب مصرف کنید؛ این تاخیر میتواند مقاومت فرد روزهدار را به ویژه در روزهای اول ماه مبارک رمضان در برابر تشنگی و گرسنگی افزایش دهد.
توصیههای وعده افطاری
با نوشیدنیهای ولرم مانند شیر کم چرب ولرم یا آب ولرم افطار کنید و مصرف سوپ و آشهای کم چرب و کم نمک به مقدار متعادل و کم توصیه میشود.
هرگز روزه خود را با آب بسیار سرد باز نکنید، زیرا منجر به بروز اختلال در دستگاه گوارش میشود و هضم و جذب مواد غذایی را به تعویق میاندازد.
دریافت مقدار زیاد نوشیدنی سرد میتواند منجر به شوک عروق خونی در معده شود که خطرناک است.
نوشیدنیهای گازدار نیز منجر به اختلال در هضم موادغذایی و نفخ میشود.
بهترین زمان برای نوشیدن حجم زیاد آب به طور تقریبی 2 ساعت پس از افطار است و در وعدهها و میانوعدههای بین افطار تا سحر مصرف میوهها و سبزیهای تازه بهتر است.
در فاصله افطار تا سحر آب و مایعات کافی بنوشید و نوشیدن 1 تا 2 فنجان آب در هر ساعت بسیار مؤثر خواهد بود.
توصیههای وعده سحری
از مصرف نوشیدنیهای دارای مقادیر زیاد کافئین (چای و قهوه پررنگ، شکلات، شیر کاکائو...) پرهیز کنید، زیرا باعث افزایش دفع ادرار و در نتیجه افزایش نیاز بدن به آب میشود.
اضافه کردن چند قطره آب لیموترش تازه به آب میتواند به کاهش تشنگی و عطش در طول روز کمک کند.
شما میتوانید میوهها و آب میوههای طبیعی تازه مصرف کنید؛ این نوشیدنیها علاوه بر تامین آب بدن حاوی ویتامینهای مورد نیاز هم هست.
سعی کنید آب را همراه غذا نخورید زیرا این عمل سبب اختلال در هضم و ناراحتی در دستگاه گوارش میشود.
سبزیهای تازه حاوی مقادیر زیادی از آب و فیبر است بنابراین مدت زیادی در دستگاه گوارش باقی میماند و به صورت آهسته آب و مواد مغذی را به بدن میرساند و سبب کاهش احساس تشنگی و گرسنگی میشود.
مصرف سوپها و آشهای کم نمک وکم چرب به منظور تامین آب بدن سودمند هستند؛ همچنین مصرف غذاهای سرخکرده، پرچرب، پرادویه و پرنمک موجب افزایش تشنگی در طول روز میشود.
وعده سحری را پس از نیمه شب مصرف کنید؛ این تاخیر میتواند مقاومت فرد روزهدار را به ویژه در روزهای اول ماه مبارک رمضان در برابر تشنگی و گرسنگی افزایش دهد.
توصیههای وعده افطاری
با نوشیدنیهای ولرم مانند شیر کم چرب ولرم یا آب ولرم افطار کنید و مصرف سوپ و آشهای کم چرب و کم نمک به مقدار متعادل و کم توصیه میشود.
هرگز روزه خود را با آب بسیار سرد باز نکنید، زیرا منجر به بروز اختلال در دستگاه گوارش میشود و هضم و جذب مواد غذایی را به تعویق میاندازد.
دریافت مقدار زیاد نوشیدنی سرد میتواند منجر به شوک عروق خونی در معده شود که خطرناک است.
نوشیدنیهای گازدار نیز منجر به اختلال در هضم موادغذایی و نفخ میشود.
بهترین زمان برای نوشیدن حجم زیاد آب به طور تقریبی 2 ساعت پس از افطار است و در وعدهها و میانوعدههای بین افطار تا سحر مصرف میوهها و سبزیهای تازه بهتر است.
در فاصله افطار تا سحر آب و مایعات کافی بنوشید و نوشیدن 1 تا 2 فنجان آب در هر ساعت بسیار مؤثر خواهد بود.