سکوی پارس جنوبی بازسازی و به مدار تولید بازگشت
سکوی اس پی دی ۹ ( SPD9 ) پارس جنوبی که خردادماه امسال آتش گرفته و از مدار تولید خارج شدهبود، در هفته گذشته پس از اتمام مرحله نخست بازسازی راهاندازی و به ظرفیت تولید حداکثری به میزان یک میلیارد فوت ( ۲۸ میلیون مترمکعب) در روز رسید.
به گفته مدیر عملیات شرکت نفت و گاز پارس ظرفیت تولید این سکو پس از راهاندازی مجدد درهفته گذشته و در سرویس قرار گرفتن هشت چاه تولیدی، بیش از ۸۰۰ میلیون فوت مکعب گاز بود که اکنون به ظرفیت تولید حداکثری یک میلیارد فوت مکعب رسید و دغدغه تأمین گاز از این سکو به طور کامل برطرف شد و در مرحله دوم عملیات بازسازی این سکو که بزودی آغاز میشود تاسیسات و تجهیزات آسیبدیدهای که نقش بسزایی در تولید گاز نداشتند، تعمیر خواهد شد.
علیرضا عبادی درباره عملیات بازسازی و راهاندازی مجدد سکوی حادثهدیده اس پی دی ۹ اظهارداشت: خط لوله این سکو به دلیل خوردگی درونی ناشی از ترکیبات اسیدی گاز در ۲۲ خردادماه سال جاری دچار پارگی و آتشسوزی شد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بازگشت مجدد سکو به مدار تولید از اهمیت ویژهای برخوردار بود، عملیات بازسازی و بهرهبرداری از این سکو در دو مرحله تعریف شد.
عبادی نخستین مرحله از عملیات بازسازی سکوی اس پی دی ۹ را فعالیتهای مربوط به برقراری مجدد تولید در بازه زمانی ۳ ماه اعلام کرد و افزود: تعمیرات بخشهایی از سکو که تأثیری در امر تولید نداشتند به مرحله دوم موکول شد که در روزهای آینده انجام میشود.
وی یکی از مشکلات و دغدغههای موجود در عملیات بازسازی این سکو را تأمین کالاهای مورد نیاز به منظور تولیدی شدن سکو عنوان کرد و اظهارداشت: در نیمه دوم ماه جاری همه عملیات ساخت بخشهای مربوط به احیای تولید به پایان رسید و از پانزدهم مهرماه، تستهای نهایی کار برای اطمینان بیشتر از نبود نشتی آغاز شد.
عبادی، حداقل تولید از سکو برای ارسال به خط لوله انتقال گاز به پالایشگاه خشکی را ۳۰۰ میلیون فوت مکعب اعلام کرد.