kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۲۷۸۲
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۸
پس از 2 سال تعلل

دولت همچنان در حال تهیه دستورالعمل مصرف برق برای رمزارزهاست

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه 150 مگاوات برق تولیدکنندگان رمزارز قطع شده است، گفت: وزارتخانه‌های صنعت و نیرو در حال تهیه دستورالعمل اجرایی برای استفاده ماینرها از برق هستند.

مصطفی رجبی مشهدی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو در حال تهیه دستورالعمل اجرایی استخراج رمزارزها هستند و این دستورالعمل در مراحل پایانی قرار داشته و به زودی نهایی می‌شود.
وی با اشاره به مصوبه دولت، ادامه داد: یکی از روش‌های تأمین برق تولید بیت کوین این است که تعرفه برق برای ماینرها متوسط برق صادراتی باشد و روش دوم این است که استخراج‌کنندگان رمزارزها می‌توانند نیروگاه احداث کنند.
سخنگوی صنعت برق در پاسخ به این سؤال که تعدادی از ماینرها به دلیل نارضایتی از بابت محاسبه متوسط برق صادراتی برای آنها در حال خروج از ایران هستند و آیا در این مدت مزارع تولید بیت‌کوین شناسایی شده است، گفت: هر مشترکی که بخواهد از برق ارزان برای تولید بیت‌کوین و استخراج رمزارزها استفاده کند با آن برخورد خواهد شد.
رجبی مشهدی خبر داد: یک ماه قبل 150 مگاوات به دلیل استفاده از برق ارزان صورتجلسه و برق آنها قطع شد که عمدتاً مربوط به استان‌های شمالی کشور بوده است.
گفتنی است تولید رمزارزها با تصویب هیئت وزیران اکنون در کشور شکل قانونی گرفته و استخراج‌کنندگان می‌توانند با نرخ هزینه برق صادراتی به تولید رمزارز بپردازند. اما سؤال اینجاست که از دوسال پیش که بحث تولید رمزارز در کشور جدی شد تاکنون علت تعلل در تصمیم‌گیری برای رمزارزها چه بوده است. این در حالی است که برخی از کشورها در مواجهه با این موضوع موضع مشخص دارند. در همین رابطه، به تازگی آلمان، ایتالیا و فرانسه به دنبال ممنوع کردن «لیبرا»، ارز مجازی فیس‌بوک، در اروپا هستند.
به گزارش فارس به نقل از راشاتودی، وزیر اقتصاد فرانسه گفت: پاریس، رم و برلین به دنبال ممنوع کردن ارز مجازی فیس‌بوک یا همان «لیبرا» در اروپا هستند.
وی ماه پیش گفته بود که این ساختار که توسط شرکت بزرگ آمریکایی فیس‌بوک در حال شکل گرفتن است، به ایجاد نگرانی‌های جدی منجر شده و به همین دلیل نمی‌توان اجازه چنین فعالیتی را در خاک اروپا صادر کرد.
برونو لمایر تاکید کرد این پروژه می‌تواند مخاطرات جدی مالی برای اتحادیه اروپا ایجاد کند که از جمله آنها استفاده از ارز دیگر کشورها در اروپا است و این مسئله پتانسیل آن را دارد که شرایط را برای سوء‌استفاده از بازار مالی اروپا فراهم کند.
آلمان هم به عنوان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا از فرانسه در سیاست ممنوع کردن ارز مجازی
فیس بوک حمایت می‌کند. این دو کشور طی بیانیه‌ای در ماه سپتامبر اعلام کردند که هیچ مؤسسه یا بنیاد خصوصی اجازه اعمال قدرت پولی که مختص حاکمیت کشورهاست، را ندارد.
به تازگی هم یک کارگروه مربوط به گروه G7 هشدار داد که تا پیش از شکل‌گیری قوانین و مقررات و مرتفع شدن موانع مخاطره انگیز و چالش‌های مربوطه با استفاده از ارزهای مجازی هیچ ارز دیجیتالی از جمله لیبرا نباید اجازه فعالیت داشته باشد.