کوتاه اقتصادی
* مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره بانک رفاه با هدف پاسداشت شعار رونق تولید که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، از سه شرکت تولیدی استان مازندران بازدید و با مدیران آنها گفتوگو کردند. به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، در این رویداد که هفدهم مهر ماه سال جاری و با هدف حمایت از اشتغال و رفع موانع تولید صورت پذیرفت، مدیر عامل و دو عضو هیئت مدیره بانک در راس هیئتی جداگانه از سه شرکت که از مشتریان برتر بانک در استان هستند بازدید به عمل آوردند و در جریان فرایند تولیدات آنها قرار گرفتند. مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره بانک رفاه در این بازدیدها به مدیران عالی شرکتها اطمینان خاطر دادند که بانک رفاه به عنوان یک بانک اجتماعی حامی رونق تولید است و برای حمایت از اشتغال، کارگران و تولیدکنندگان از هیچ اقدامی فروگذار نمیکند.
* بانک جهانی از کاهش 6/5 درصدی بدهی خارجی ایران در سال گذشته میلادی با وجود تحریمهای آمریکا خبر داد.به گزارش تسنیم، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از دیون خارجی کشورها کل بدهی خارجی ایران در پایان سال 2018 را 6 میلیارد و 323 میلیون و 900 هزار دلار اعلام کرد.با وجود تحریمهای آمریکا بدهی خارجی ایران در سال 2018 نسبت به سال قبل از آن 6/5 درصد کاهش داشته است. در پایان سال 2017 کل بدهی خارجی ایران 6 میلیارد و 761 میلیون و 100 هزار دلار محاسبه شده بود، بر این اساس بدهی خارجی ایران در سال قبل 437/2 میلیون دلار کاهش داشته است. براساس این گزارش از کل بدهی خارجی ایران در پایان سال 2018 بالغ بر 381/8 میلیون دلار مربوط به بدهی بلندمدت، 3/958 میلیارد و 800 هزار دلار مربوط به بدهی کوتاهمدت و 1/983 میلیارد و 400 هزار دلار مربوط به خطوط اعتباری صندوق بینالمللی بوده است.
* مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته ۲۸۰ تن زعفران به خارج از کشور صادر شد که ۳۵۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است.حسین زینلی ضمن اشاره به اینکه زعفران یکی از مهمترین گیاهان دارویی ایران است، افزود: هم اکنون نزدیک به یک میلیون نفر در زمینه کشت و کار این گیاه اشتغال دارند.وی ادامه داد: در ۱۱ سال گذشته بطور متوسط هرساله پنج هزار هکتار به سطح زیر کشت گیاه زعفران در کشور اضافه شده است.وی در گفتوگو با رادیو اقتصاد گفت: سطح زیر کشت گیاه زعفران کشور در حال حاضر به ۱۱۳ هزار هکتار رسیده است.
* نماینده وزیر صمت در اتاق اصناف ایران از تشدید نظارتهای لازم همزمان با افزایش قیمت نان برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از قیمتهای مصوب اخیر خبر داد. ابراهیم درستی در گفتوگو با تسنیم، در واکنش به گران شدن قیمت نان و نظارتهای اتاق اصناف بر نظارت بر اجرای قیمتهای مصوب اخیر و برخورد با هرگونه گرانفروشی نان اظهار کرد: نکته قابل توجه آن است که قیمت نان در 5 سال گذشته هیچ افزایش نداشته است و این در حالی است که با در نظر گرفتن افزایش دستمزدها، افزایش قیمت انرژی و بالارفتن هزینهها طی این 5 سال، منطقی بود که قیمت نان اصلاح شود. وی در پایان با بیان اینکه نظارتهای لازم برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از قیمتهای مصوب اخیر تشدید میشود خاطرنشان کرد: اتاق اصناف، بازرسیها، اتحادیههای ذیربط و بازرسان سازمان حمایت حتماً نظارتهای خود را برای برخورد با هرگونه سوءاستفادهای تشدید میکنند.