در سومین جلسه محاکمه «شبنم نعمتزاده» و «احمدرضا لشگریپور» مطرح شد
کشف انبار جدید متهمان پرونده تخلفات شرکت دارویی
سومین جلسه رسیدگی به اتهامات شبنم نعمتزاده، احمدرضا لشگریپور و شرکت توسعه دارویی رسا در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی، به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.
به گزارش میزان، در ابتدای این دادگاه، قاضی مسعودی مقام ضمن تذکر به متهمان گفت: صداقت را رعایت نمیکنید و همچنان به موارد به دور از حقیقیت اصرار میورزید، به تازگی انباری در کرج از شما کشف و گزارش آن واصل شده است. دفاعیاتی که به دور از واقعیت باشد قابل پذیرش نیست، هر یک از شما تقصیرات را به گردن دیگری میاندازید که این مورد توجه دادگاه است.
وی افزود: حواشی مطرح شده هیچ تأثیری در مسئولیت کیفری شما نخواهد داشت. از شما میخواهم حقیقت را بگویید. ما واقعیت را کشف کردیم و بقیه متهمان نیز در حال تعقیب هستند، انبارها در حال کشف است و خروج کالاها از کشور رصد میشود.
در ادامه متهم لشگریپور با حضور در جایگاه به ادامه دفاعیات خود پرداخت.
این متهم مدعی شد: هیچ دروغی در جلسه قبل نگفتم و تا پایان سال 96، 22 انبار وجود داشت که دارای مجوز بودند و تا روزی که در شرکت حضور داشتم زیر بار تاسیس انبار جدید نرفتم.
در ادامه وی به تشریح جزئیات بدهیهای شرکت دارویی توسعه رسا پرداخت و از شرکتهای دارویی که باعث ایجاد اخلال در تولید آنها شده بودند عذرخواهی کرد.
بعد از دفاعیات متهم لشگریپور که سعی داشت تمام تقصیرات را برگردن متهم نعمتزاده اندازد، قاضی مسعودی مقام از وکیل وی خواست در جایگاه حاضر شود و از موکل خود دفاع کند.
بعد از دفاعیات وکیل مدافع متهم لشگریپور، نماینده دادستان در جایگاه حاضر شد و گفت: متهم لشگریپور گفته است اگر ما تخفیف میدادیم شرکت دیگر هم این کار را انجام میداد، در حالیکه این موضوع توجیه نیست و از رئیس دادگاه میخواهم اگر این موضوع درباره شرکتهای تأمینکننده دیگری انجام شده به ما اطلاع بدهند تحقیقاتمان را درباره آنها شروع کنیم چرا که این موضوع ممنوع است و گاهی باعث اخلال میشود.
وی افزود: با اجازه دادگاه این سؤالات را از متهم لشگریپور میپرسم و میخواهم راجع به آن در وقت مقتضی که دادگاه تعیین میکند پاسخ بدهد.
1- دلیل عدم پرداخت وجوه قراردادی مربوط به شرکتها را به صراحت بیان کنید.
2- درباره چکهایی که از داروخانه گرفتهاید و در بازار تنزیل کردید توضیح بدهید.
3- چرا هزینههای واقعی شما در اظهارنامه مالیاتی ثبت نشده است و چرا شرکت دو دفتره بود؟
در ادامه قاضی مسعودی از نماینده سازمان غذا و دارو خواست تا در جایگاه حاضر شود.
نماینده سازمان غذا و دارو گفت: درخصوص انبارها آییننامه انبارداری وجود دارد. انبار کرج در حوزه استان البرز بوده و هیچگونه مجوزی نداشته است وقتی در شرایط تحریم تأمین دارو صورت میگیرد و شرکتی تخفیفهای قابل توجه ارائه میکند مورد قبول سازمان غذا و دارو نمیباشد. همچنین خرید و فروش مستقیم دارو به داروخانهها نیز ممنوع میباشد که این کار طبق اظهارات متهمین صورت گرفته است.
وی درباره کشف انبار جدید نیز بیان کرد: کشف انبار جدید از طریق دانشگاه علوم پزشکی البرز صورت گرفته و این انبار مجوزی نداشته است و کشف این انبار در دادسرای البرز در حال بررسی است.
شوک شرکت رسا به بازار
پس از سخنان نماینده سازمان غذا و دارو، نماینده شرکتهای شستا در جایگاه حاضر شد و گفت: با بررسیهای صورت گرفته در این پرونده کیفری بودن موضوع مشخص شد. شرکت رسا که با سرمایه اولیه یک میلیون ریالی تأسیس شده چگونه حجم تراکنش بالای ۳۵۰ میلیارد تومان داشته است؟ خانم نعمتزاده اظهار میکرد که مالباخته است، این سؤال وجود دارد که خانم نعمتزاده مالباخته است یا موکلینی که حدود ۱۹۰ میلیارد تومان از سرمایه آنها تلف شده است.
وی افزود: شرکت رسا موجب کمبود یک نمونه از داروهای آنتی بیوتیک شده است و این موضوع موجب شوک به بازار گردید و در سال ۹۶ کمبود این دارو در بازار احساس شد.
در پایان قاضی مسعودی مقام ختم جلسه را اعلام کرد.
گفتنی است، متهمان شبنم نعمتزاده، احمدرضا لشگریپور و شرکت توسعه دارویی رسا متهم هستند به مشارکت در اخلال عمده از طریق اخلال در توزیع مایحتاج عمومی دارو به مبلغ یک هزار و ۸۵۰ میلیارد و ۱۴۸ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۵۹۹ ریال با علم به موثر بودن در ضربهزدن به نظام جمهوری اسلامی، تحصیل مال از طریق نامشروع، مشارکت در اخلال در نظام دارویی کشور و نگهداری غیرمجاز دارو بدون تشریفات قانونی در حکم قاچاق.