kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۰۷۷۶
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۵
رئیس‌فدراسیون کشتی اعلام کرد

حق کشتی گیران در رقابت‌های جهانی خورده شد اگر کرسی بین‌المللی داشتیم در دنیا دوم می‌شدیم

رئیس‌فدراسیون کشتی گفت: در رشته آزاد ما به ناحق در رده چهارم جهان قرار گرفتیم. به ما گفتند که مقام سوم را کسب کرده‌ایم حتی به دنبال ما آمدند تا مربی ما روی سکو بروند اما همه‌چیز عوض شد.

سرویس ورزشی-

رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جهان ۲۰۱۹ در قزاقستان به پایان رسید و ایران با کسب یک طلا، یک نقره و 2 برنز پس از تیم‌های روسیه، قزاقستان و آمریکا روی سکوی سوم دنیا ایستاد.
از آنجا که رقابت‌های جهانی حکم انتخابی المپیک را هم داشت، در موضوع کسب سهمیه المپیک تنها رضا اطری در ۵۷ کیلوگرم با کسب عنوان پنجمی و حسن یزدانی با مدال طلای وزن ۸۶ کیلوگرم موفق به کسب ۲ سهمیه از ۶ سهمیه برای کشتی آزاد ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو شدند و امیر محمد یزدانی در ۶۵، رضا افضلی در ۷۴، علی شعبانی در ۹۷ و یدالله محبی در سنگین وزن با حذف از رقابت‌های جهانی قزاقستان، سهمیه المپیک را از دست دادند.
در چند روز گذشته مهم‌ترین انتقادی که متوجه تیم ملی کشتی آزاد شده، کم بودن تعداد سهمیه‌های کسب شده است. بسیاری بر این باور هستند که با شرایط موجود استرس در برخی اوزان بالا رفته و کسب سهمیه از مسیر انتخابی دیگر دشوار است.
دبیر معترض شد
در این میان اما کمتر به موضوع چرایی ایستادن ایران روی سکوی چهارم دنیا‌اشاره شده است. دیروز علیرضا دبیر رئیس‌فدراسیون کشتی در گفت‌و‌گوی خود با سیما دست روی این موضوع گذاشت و عنوان کرد: در رشته‌های کشتی آزاد و فرنگی با اختلاف خیلی کمی مقام چهارم را به دست آوردیم. این رتبه نسبت به دوره قبل که در کشتی فرنگی یازدهم شدیم، نشان می‌دهد رشد خوبی داشته‌ایم. در دوره سرپرستی فدراسیون زحمت زیادی کشیده شد من هم کمترین نقش را داشتم.
او در ادامه به موردی عجیب‌اشاره کرد و گفت: در رشته آزاد ما به ناحق در رده چهارم جهان قرار گرفتیم. به ما گفتند که مقام سوم را کسب کرده‌ایم حتی به دنبال ما آمدند تا مربی ما روی سکو بروند اما همه‌چیز عوض شد. بعد از آن خودم با لالوویچ صحبت کردم و گفت که جدول تغییر کرده است، به کشتی‌گیر آمریکایی در وزن 86 کیلوگرم رتبه نهم داده شد و چهار امتیاز به او دادند. گفتند سیستم جدول است و در 7،8 دقیقه این اتفاق افتاد. این هم برای ما تجربه‌ای بود اما من قطعاً این موضوع را از طریق تیمی که گذاشتم بررسی می‌کنم. نکته جالب توجه این است که برای اولین مرتبه قرعه‌های انجام شده روی سایت جهانی کشتی نبود.
 دبیر ضمن انتقاد از مدیران سابق کشتی گفت: به ما گفته شد سیستم جدول مکانیزه است اما با روحیاتی که من دارم به سادگی این مسئله را قبول نخواهم کرد و من یک تیم برای آنالیز جدول گذاشته‌‌ام تا آن را بررسی کنند. به هر حال آنهایی که کرسی اتحادیه جهانی ما را به راحتی از دست دادند حالا باید پاسخگو باشند. ما کشتی‌گیران خوبی مثل حسن یزدانی، عبد‌ولی، نجاتی، یونسی داریم. این کشتی‌گیران هم ممکن است در برخی از کشتی‌هایشان 50-50 یا 60 به 40 باشند. اگر کرسی داشتیم این اتفاقات رخ نمی‌داد. ما نمی‌خواهیم حق کسی را به ما بدهند فقط می‌گوییم حق‌ ما خورده نشود. هر دو تیم آزاد و فرنگی ما می‌توانستند در دنیا دوم شوند. ما با روس‌ها فاصله داریم این وضعیت واقعی کشتی ما است و مردم باید این را بدانند.
 حق ایران چگونه خورده شد؟
اما اصل ماجرا چه بوده است؟ اتفاق عجیب در وزن ۸۶ کیلوگرم رقم خورده بود؛ جایی که پت داونی کشتی‌گیر آمریکایی در مرحله یک‌هشتم نهایی با شکست سنگین برابر رقیب آلمانی خود از دور مسابقات حذف شده بود چون رقیب او هم در دور بعد شکست خورد. در پایان رقابت‌ها اما برخلاف تصور همگان به این کشتی گیر آمریکایی هم ۴ امتیاز تعلق گرفت!
معمولا به کشتی گیران که تا یک چهارم نهایی می‌رسند، امتیاز تعلق می‌گیرد، همانطور که یدالله محبی با صعود به این مرحله توانست ۶ امتیاز برای ایران به ارمغان بیاورد.
حتی علی شعبانی کشتی‌گیر وزن ۹۷ کیلوگرم ایران دقیقا شرایطی شبیه پت داونی کشتی‌گیر وزن ۸۶ کیلوی آمریکا داشت و فقط ۲ امتیاز به او تعلق گرفت. حتی می‌توان گفت شرایط شعبانی بهتر بود چون رقیبش به عنوان پنجمی مسابقات رسید، اما رقیب کشتی‌گیر آمریکایی حذف شد.
بعد از این محاسبات عجیب از سوی اتحادیه جهانی که به نظر می‌رسد با شیطنت همراه بوده و ایران را از رسیدن روی سکوی جهانی محروم کرده، علیرضا دبیر و حمید سوریان نزد نناد لالوویچ رفته و به او معترض شدند. مسئولان برگزاری مسابقات و اتحادیه جهانی هم با توضیح‌های عجیب و گفتن این نکته که امتیاز فنی بیشتر کشتی‌گیر آمریکایی باعث شده امتیاز بیشتری بگیرد، سعی کردند اقدام خود را توجیه کنند.