بررسی عملکرد آزادکاران ایران در مسابقات قهرمانی جهان 2019
عملکرد مناسب در کسب مدال نسبت به 3 دوره گذشته گرفتن 4 سهمیه المپیک دغدغه تیم ملی کشتی آزاد است
تیم کشتی آزاد ایران در مسابقات قهرمانی جهانی 2019 موفق به کسب تنها دو سهمیه المپیک شد. با شرایط موجود حالا آزادکاران باید در مسابقات گزینشی به دنبال کسب سهمیه در اوزان 65، 74، 97 و 125 کیلوگرم باشند.
سرویس ورزشی-
رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی جهان ۲۰۱۹ در قزاقستان به پایان رسید و روسیه بار دیگر با نمایشی خیرهکننده مقتدرانه بر سکوی نخست جهان ایستاد تا بار دیگر نشان دهد قدرت اول کشتی جهان است. از ۱۰ مدال طلای توزیع شده در این رقابتها، ۵ طلا به روسیه رسید، آمریکا و گرجستان هر کدام ۲ طلا گرفتند و ایران نیز فقط به یک مدال طلا رسید.
در مجموع توزیع مدالها، روسیه در ۱۰ وزن صاحب ۹ مدال شامل ۵ طلا، یک نقره و ۳ برنز شد تا با فاصله زیاد نسبت به رقبا در صدر قرار گیرد. قزاقستان میزبان ۲ نقره و ۲ برنز گرفت، آمریکا ۲ طلا و ۲ برنز را از آن خود کرد، ایران یک طلا، یک نقره و ۲ برنز گرفت و گرجستان نیز ۲ طلا و ۲ برنز را بدست آورد.
ترکیه دیگر کشوری بود که صاحب ۲ نقره شد، هند یک نقره و ۳ برنز گرفت، آذربایجان ۲ نقره را از آن خود کرد وایتالیا نیز یک نقره گرفت.کشورهای مجارستان، لهستان، مقدونیه، فرانسه، اوکراین، اسلواکی، سوییس و ازبکستان نیز هر کدام به یک مدال برنز رسیدند.
هر چند به لحاظ کسب مدال، کشتی آزاد ایران نسبت به دوره قبل که ۳ برنز گرفت، عملکرد بهتری داشت اما در جایگاه یک کشور صاحب جایگاه در دنیا، فاصله زیادی با کشوری چون روسیه دارد.
عملکرد ضعیف در کسب سهمیه
بر اساس قانون اتحادیه جهانی کشتی به نفرات اول، دوم، سوم مشترک و پنجم مشترک در این رقابتها سهمیه المپیک اختصاص داده شد. از میان ۱۰ وزن رقابتهای کشتی آزاد، اوزان ۵۷، ۶۵، ۷۴، ۸۶، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم جزو اوزان المپیکی محسوب میشوند و کشتیگیران در این ۶ وزن در رقابتهای المپیک به روی تشک میروند.
در این میان تنها رضا اطری در ۵۷ کیلوگرم با کسب عنوان پنجمی و حسن یزدانی با مدال طلای وزن ۸۶ کیلوگرم موفق به کسب ۲ سهمیه از ۶ سهمیه برای کشتی آزاد ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو شدند اما امیر محمد یزدانی در ۶۵، رضا افضلی در ۷۴، علی شعبانی در ۹۷ و یدالله محبی در سنگین وزن با حذف از رقابتهای جهانی قزاقستان، سهمیه المپیک را از دست دادند.
با این اوصاف کسب ۲ سهمیه از ۶ سهمیه نمیتواند عملکرد چندان مناسبی باشد، خصوصا اینکه با تصمیم اتحادیه جهانی کشتی یک مرحله از رقابتهای گزینشی برای المپیک ۲۰۲۰ نسبت به دوره قبل و همچنین تعداد کشتیگیران حاضر در المپیک کمتر شده و کشورهای بازمانده کار بسیار سختی برای کسب سهمیههای باقیمانده در پیش دارند.
کشتی آزاد ایران برای کسب ۴ سهمیه باقی مانده باید در رقابتهای گزینشی قارهای و جهانی که اوایل سال آینده برگزار میشود، شرکت کند و قرار است به نفرات فینالیست سهمیه المپیک اختصاص داده شود که با توجه به برنامه کشورهای جهان برای کسب سهمیه و حضور چهرههای مطرح، کار برای کسب سهمیههای باقیمانده بیش از پیش سخت و دشوار خواهد بود.
ذکر این نکته ضروری است که در سال 2011 و پیش از المپیک لندن در مسابقات جهانی استانبول ترکیه تیم ملی کشتی آزاد در 4 وزن از 7 وزن موجود موفق به کسب سهمیه المپیک شد. در مسابقات جهانی 2015 لاس وگاس که پیش از المپیک 2016 ریو برگزار شد تیم ایران در اوزان 57، 65، 74، 86 و 97 کیلوگرم موفق به کسب سهمیه شد و تنها در سنگینوزن دست ایران از سهمیه کوتاه ماند.
تلاش برای کسب سهمیه المپیک
جهانی پیش از المپیک که همیشه سختترین و سنگینترین مسابقه جهانی محسوب میشود برای ایران با تنها دو سهمیه المپیک به اتمام رسید و حالا باید در مسابقات گزینشی به دنبال کسب سهمیه در اوزان 65، 74، 97 و 125 کیلوگرم باشیم و امیدوار به اینکه با سهمیه کامل در المپیک توکیو شرکت کنیم. هرچند کار در برخی اوزان برای کسب سهمیه هم سخت به نظر میرسد. البته ما تیم خوبی در اختیار داریم که با رفع ضعفهای فنیاش و آنالیز حریفان سنتی، میتوانیم به المپیک هم امیدوار باشیم.
ظواهر امر نشان میدهد در اوزان پایین شاید شانس زیادی برای کسب مدال المپیک نداشته باشیم اما با اضافه شدن پرویز هادی به تیم ملی، قطعا در دو وزن 86 و 125 کیلوگرم المپیک حرفهای زیادی برای گفتن داریم. ضمن اینکه در مورد هیچ وزنی به قطعیت نمیشود گفت توان کسب مدال نداریم.
حالا باید بدون وقفه، کار آغاز شود. علاوهبر المپیک، باید به فکر کسب سهمیه باشیم و قطعا تدبیر فنی که برای این تیم لحاظ میشود به نوعی خواهد بود که اتفاق تلخ المپیک 2016 ریو درخصوص حمید سوریان، برای هیچ کشتی گیر دیگری خصوصا در سبک وزن تکرار نشود. حمید سوریان در هر سه میدان گزینشی خودش به میدان رفت و دقیقه نودی سهمیه المپیک گرفت درحالیکه کشتی گیر سبک وزن بود و باید در هر میدان کلی وزن کم میکرد، به همین دلیل دیگر رمقی برای المپیک ریو نداشت و خیلی زود از دور رقابتها حذف شد.