kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۸۰۰۱
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۵

دلایل افزایش قیمت گوشت گوسفندی اعلام شد

رئیس‌ اتحادیه گوشت گوسفندی، امتناع دامداران از عرضه را دلیل اصلی افزایش قیمت گوشت اعلام کرد و افزود: هم اکنون قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفندی به ۱۰۵ تا ۱۰۶ هزار تومان رسیده است.




علی اصغر ملکی در گفت‌و‌گو با  باشگاه خبرنگاران جوان، با‌اشاره به افزایش قیمت گوشت گوسفندی در بازار، ادامه داد: هم اکنون هر کیلوگرم شقه گوسفندی بدون دنبه با افزایش یک تا دو هزار تومانی نسبت به ایام بعد از عید قربان با نرخ ۹۶ تا ۹۷ هزار تومان به مغازه دار و ۱۰۵ تا ۱۰۶ هزار تومان به مشتری عرضه می‌شود.
وی ذبح فراوان دام در عید قربان و کاهش عرضه دام به بازار را از دلائل اصلی افزایش قیمت گوشت برشمرد و افزود: بسیاری از دامداران با انگیزه بازگشت حجاج در روز‌های آتی و ایام محرم از عرضه گوسفند، امتناع می‌کنند تا بتوانند دام خود را با نرخ‌های بهتری در بازار بفروشند.
رئیس‌اتحادیه گوشت گوسفندی با‌اشاره به اینکه دامداران مدعی هستند که با مازاد انباشت دام در واحد‌ها روبرو هستند، ادامه داد: با توجه به وضعیت مساعد بارندگی و مراتع، دامداران تصور می‌کردند که شرایط امسال همانند سال گذشته خواهد بود و هم اکنون که با رکود بازار مواجه شده‌اند، می‌گویند چه کنیم.
ملکی با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم دام زنده در عید قربان حدود ۴۶ تا ۴۷ هزار تومان بود، گفت: این در حالی است که هم اکنون قیمت هر کیلوگرم دام زنده به سبب کمبود عرضه به ۴۹ تا ۵۰ هزار تومان افزایش یافته و همین مسئله موجب شده تا قیمت گوشت قرمز در بازار با نوساناتی روبرو شود.
وی افزایش قیمت گوشت وارداتی را یکی دیگر از دلایل نوسان قیمت گوشت داخلی دانست و افزود: قیمت هر کیلوگرم گوشت وارداتی از ۷۵ به ۸۰ هزار تومان افزایش یافته و از آنجا که قیمت ارز نوسانی نداشته است، معلوم نیست به چه علت قیمت گوشت وارداتی در بازار افزایش یافته است؟
رئیس‌اتحادیه گوشت گوسفندی ادامه داد: با وجود کاهش تقاضا در شهریورماه به سبب بازگشایی مدارس و افزایش هزینه خانوار و رکود حاکم بر بازار باید منتظر ماند و دید که قیمت گوشت در بازار به کدام سمت و سو
می‌رود.
رئیس‌اتحادیه گوشت گوسفندی در پایان قیمت دام در عید قربان را مناسب دانست و گفت: بعداز عید قربان، دام زنده به بازار عرضه نشد و همین مسئله بر نوسان قیمت دامن زد، از این رو قیمت گوشت در روز‌های آینده به عرضه و تقاضا بستگی دارد به طوریکه با ازدیاد عرضه، قیمت‌ها شکسته می‌شود.