kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۷۴۲۱
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۵
جهانگیری در مجمع اقتصادی خزر:

ثبات و امنیت سواحل شمال و جنوب و تنگه هرمز خط قرمز ایران است

معاون اول رئیس جمهور در نخستین مجمع اقتصادی خزر گفت: دخالت و حضور قدرت‌های فرامنطقه‌ای تحت هر نام و ائتلافی را خطری بزرگ برای صلح، ثبات و امنیت منطقه می‌دانیم.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور روز دوشنبه در نخستین مجمع اقتصادی خزر که در ترکمنستان برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: پس از امضای کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر، اولین اولویت ما باید توسعه همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی به‌ویژه از طریق برقراری ارتباط موثر میان بخش‌های خصوصی و دولتی در حوزه خزر باشد.
وی افزود: اولویت مهم دیگری که نیازمند همکاری مشترک و تلاش جمعی کشورهای حوزه خزر است، حفاظت از محیط زیست این دریا، به‌عنوان میراث مشترک است. معتقدیم هرگونه برنامه توسعه‌ای باید همراه با سرعت بخشیدن به اجرایی شدن کنوانسیون تهران و پروتکل‌های آن باشد.
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه «اگرچه حجم مبادلات تجاری بین کشورهای ساحلی دریای خزر روندی رو به رشد دارد اما متناسب با روابط سیاسی ما نیست»، تأکید کرد: اهتمام دولت‌ها در بسترسازی و فعال کردن بخش‌های خصوصی، تسهیل روادید تجاری و کاهش و به صفر رساندن تعرفه‌های تجارت ‌ترجیحی در قالب دو یا پنج جانبه می‌تواند باعث افزایش حجم روابط اقتصادی حوزه خزر شود.
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در این اجلاس تصریح کرد: ثبات و امنیت آبراه‌های بین‌المللی و سواحل شمال و جنوب و تنگه هرمز دغدغه اصلی و خط قرمز ایران است و برای آن سال‌ها تلاش و هزینه کرده است. ما حضور نیروهای خارجی در خلیج ‌فارس را عامل بی‌ثباتی و افزایش تنش می‌دانیم و معتقدیم امنیت منطقه را تنها و تنها کشورهای منطقه می‌توانند و باید برقرار کنند و دخالت و حضور قدرت‌های فرامنطقه‌ای تحت هر نام و ائتلافی را خطری بزرگ برای صلح، ثبات و امنیت منطقه می‌دانیم.
دیدار با دیمیتری مدودف نخست‌وزیر روسیه، بویکو بوریسف نخست‌وزیر بلغارستان، نوروز ممدوف نخست‌وزیر آذربایجان، عبدالله عارف‌اف نخست‌وزیر ازبکستان، عسکر مامین نخست‌وزیر قزاقستان و همچنین بازدید از نمایشگاه فناوری‌های نوین با محور آخرین ظرفیت‌ها و دستاوردهای فناورانه کشورهای ساحلی خزر در حاشیه این اجلاس، از دیگر برنامه‌های سفر 2 روزه معاون اول رئیس‌جمهور به ‌ترکمنستان بود.