kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۷۲۷۱
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۸
معاون وزارت کار:

مشکلات اجرای قانون سخت و زیان‌آور بودن شغل خبرنگاری رفع می‌شود

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مشکلات اجرای قانون سخت و زیان‌آور بودن شغل خبرنگاری در یک کمیته تخصصی یا از طریق مجلس پیگیری و رفع می‌شود.




حاتم شاکرمی در جمع خبرنگاران، درباره سخت و زیان‌آور بودن شغل خبرنگاری،‌ تصریح کرد: بر اساس مصوبه هیئت دولت در سال 91 خبرنگاری جزء گروه «ب»‌ و از مصادیق مشاغل سخت و زیان‌آور است که به صراحت در ‌آئین‌نامه دولت ذکر شده است.  البته مشکلاتی در اجرای سخت و زیان‌آور بودن شغل خبرنگاری، وجود دارد که بخشی از آن مرتفع شده و یک بخش نیز باید رفع شود.
وی ادامه داد:‌ خبرنگارانی که کارفرما دارند و عنوان شغلی‌شان هم خبرنگاری است، در سخت و زیان‌آ‌ور بودن شغل خود مشکلی ندارند، اما بخشی از خبرنگاران این مشکل را دارند که از بیمه مشاغل آزاد یا بیمه اختیاری استفاده می‌کنند و کارفرمایی ندارند. معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: قانون تأمین اجتماعی در بند 4 تبصره 2 ماده 76 قانون می‌گوید، کارفرما چهار درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور را واریز کند و در مصوبه سال 91 دولت در مورد شغل خبرنگاری این مسئله ذکر شده است. البته برای خبرنگارانی که کارفرما ندارند باید در قالب یک ماده‌ واحده به صورت لایحه یا طرحی به مجلس ارسال کنیم که این مشکل حل شود و کار خبرنگاری بدون کارفرماهم جز کارهای سخت و زیان‌آور قرار گیرد.
شاکرمی با بیان اینکه قانون سخت و زیان‌آور شامل خبرنگاران، گزارشگران، تصویربرداران خبری و عکاسان خبری می‌شود، ادامه داد: تعیین مصادیق شغل خبرنگاری بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد است.
وی درباره مشکل بیمه خبرنگاران گفت: با رئیس‌سازمان تأمین اجتماعی صحبت کردم و در جلسه آینده که با آقای سالاری؛ مدیر تأمین اجتماعی جلسه‌ای داریم، اگر مشکل مغایرت آئین‌نامه دولت با قانون تامین اجتماعی رفع نشود، در قالب یک ماده واحده از طریق لایحه یا طرحی در مجلس مشکل سخت و زیان‌آور بودن شغل خبرنگاری را رفع می‌کنیم. به گزارش فارس، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد:‌ برخی از خبرنگاران سوابقی دارند که لیست بیمه آنها نشان نمی‌دهد که خبرنگار بوده‌اند، چون بیمه آنها در گذشته به صورت کارگری حساب شده است و باید قانون اصلاح شود، در این زمینه کمیته تخصصی بین سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار و رفاه اجتماعی برگزار می‌شود، تا مشکل خبرنگاران حل شود.
شاکرمی با‌اشاره به دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به معاونان و سازمان‌های زیرمجموعه‌اش گفت: برخی دستگاه‌هایی از خبرنگاران و رسانه‌ها شکایت داشته‌اند که به دستور وزیر قرار شد شکایت‌شان را پس بگیرند.
وی درباره سوابق شغلی خبرنگاران تاکید کرد: اعمال ماده 148 اگر صورت نگیرد، در بحث سوابق و بازنشستگی خبرنگاران مشکل ایجاد می‌شود و گاهی خبرنگاران در جاهایی کار می‌کنند که قراردادشان شفاهی یا توافق شفاهی با کارفرما است که کارفرما آن قرارداد را اعمال نمی‌کند، اما ضوابط می‌گوید قرارداد چه کتبی یا شفاهی باشد، باید ملاک عمل قرار گیرد.