kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۷۱۸۲
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۳

عراق: به دنبال حذف دلار در تجارت با ایران هستیم

سفیر عراق در تهران با بیان اینکه موضعی کاملا شفاف در قبال ایران و تحریم‌های آمریکا علیه تهران داریم، از مذاکره با ایران برای جایگزینی «دینار» با «دلار» در تجارت دو کشور خبر داد.

به گزارش  بازار سرمایه، سعد جواد قندیل با تاکید بر ادامه همکاری‌های اقتصادی با ایران اظهار داشت: تحریم‌های یک‌طرفه آمریکا هیچ تاثیری بر روابط تجاری دو کشور نداشته و تجارت بین ما مانند همیشه ادامه خواهد داشت. دولت عراق تحریم‌های آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد، چراکه این تحریم‌ها خلاف عرف بین‌الملل و در تضاد با قوانین حقوقی جهانی است.
وی افزود: حدود یک سال است که آمریکا به‌طور یک‌جانبه از برجام خارج شده و رئیس‌جمهور آن کشور اعلام کرده که با هدف صفر کردن صادرات نفت ایران تحریم‌های سنگینی بر تهران وارد خواهد کرد. گرچه وعده تحریم‌ها عملی شده، اما ایران همچنان از طرق مختلف بخشی از نفت خام تولیدی خود را به فروش می‌رساند.
به گفته سفیر عراق، برای عبور از تحریم‌های آمریکا مذاکراتی بین ایران و عراق انجام شده تا شاید بتوان دلار آمریکا را از مبادلات تجاری دو کشور حذف کرد. در این گفت‌وگوها عنوان شده که دینار عراق جایگزین دلار آمریکا در تجارت دو طرف شود.
قندیل ادامه داد: مقامات تجاری و اقتصادی هر دو طرف در تلاش هستند تا اهداف تعیین شده هر چه زودتر محقق شوند. به همین منظور، قراردادهای جدیدی نیز بین دو کشور در حال شکل‌گیری است که یکی از آنها قرارداد مالی است.
گفتنی است، هفتم مردادماه، در مراسمی که با حضور رئیس‌سازمان بورس و اوراق بهادار ایران،  معاونین و اعضای هیئت مدیره این سازمان و همچنین  رئیس‌کمیسیون اوراق بهادار عراق ، سفیر  و هیئت همراه برگزار شد،  دو طرف درخصوص تاسیس صندوق سرمایه‌گذاری مشترک بر اساس مدل Master-Feeder Fund
توافق کردند.
قندیل در این خصوص ابراز داشت: قرارداد مالی اخیر می‌تواند قدمی بزرگ برای عمق بخشیدن به روابط تجاری و مالی دو همسایه باشد.
تداوم خرید نفت از ایران
با وجود شدیدترین تحریم‌ها
از سوی دیگر ، خبرگزاری فارس به نقل از رویترز گزارش داد؛ براساس تحقیقات انجام شده توسط سه شرکت آماری، چین حتی در ماه جولای تنها با گذشت دو ماه از پایان معافیت تحریمی ارائه شده از سوی آمریکا همچنان به واردات نفت ایران ادامه داده است.
براساس اطلاعات ارائه شده از سوی این سه شرکت که در زمینه رهگیری خطوط نفتکش‌ها فعالیت می‌کنند ماه گذشته میلادی بین 4.4 میلیون تا 11 میلیون بشکه معادل 142 تا 360 هزار بشکه در روز نفت از ایران به چین ارسال شده است. این آمار نشان می‌‌دهد که علیرغم تحریم‌ها چین معادل نصف مدت مشابه سال گذشته از ایران نفت وارد کرده است. چین درحالی به واردات نفت ایران ادامه می‌دهد که روابط پکن با واشنگتن در شرایط بسیار شکننده و حساسی قرار دارد. در حالی که آمریکا در تلاش است تا با اعمال تحریم‌ها صادرات نفت ایران را به حداقل برساند. چین با توجه به تشدید تنش‌های تجاری با این کشور همچنان از ایران نفت وارد می‌کند.
براساس ارزیابی مقامات آمریکایی بیش از 50 درصد صادرات نفت ایران به مقصد چین است. چین بزرگترین واردکننده نفت ایران در جهان است و درواقع در ادامه خرید نفت ایران در حال نقض تحریم‌های آمریکا است.
براساس آمارهای گمرک چین این کشور در ماه ژوئن هم به طور متوسط روزانه 210هزار بشکه نفت از  ایران وارد کرده است. البته برخی پالایشگاه‌های چینی از ترس تحریم‌های آ‌مریکا از خرید نفت ایران خودداری می‌کنند. سازمان کل گمرک چین قرار است در هفته ‌آخر ماه جاری جزئیات واردات نفت در ماه جولای را ارائه دهد.