kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۹۹۰
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۲

32 هزار یمنی طی 3 سال گذشته فقط بر اثر محاصره فرودگاه صنعا جان باخته‌اند

براساس گزارش‌های بین‌المللی، فقط محاصره فرودگاه «صنعا» به تنهایی توسط ائتلاف سعودی تاکنون باعث مرگ بیش از 32 هزار یمنی شده است.


سرویس خارجی-

ائتلاف سعودی در 52 ماه گذشته نه تنها با حملات وحشیانه خود بیش از 6 هزار غیر نظامی را به شهادت رسانده بلکه پیامدهای ناگوار دیگری نیز بر زندگی مردم یمن گذاشته است. مثلا 85 هزار کودک یمنی به دلیل تبعات و پیامدهای حملات به کام مرگ رفته‌اند. علاوه‌بر این محاصره فرودگاه صنعا که از سال 2016 توسط ائتلاف سعودی اعمال شده باعث جان باختن شمار زیادی از بیماران یمنی شده که نیاز به ادامه درمان در خارج از کشور داشته و به دلیل محاصره امکان خروج از یمن را نداشته‌اند.
در همین راستا پایگاه خبری «الشرق» قطر اعلام کرده که شورای آوارگان نروژ و مؤسسه بین‌المللی «کِیِ ر» روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای مشترک، ائتلاف متجاوز به یمن به‌سرپرستی عربستان را مسبب کشتار بالغ بر 32 هزار یمنی طی سه سال گذشته دانست و از ریاض خواست تا محدودیت‌های اعمال‌شده در زمینه حریم هوایی یمن را برطرف کرده و اجازه واردات مواد پزشکی و مداوای بیماران در خارج از این کشور از طریق فرودگاه صنعا را بدهد.
به گزارش تسنیم، در این بیانه آمده: «3 سال از مسدود شدن فرودگاه صنعا در برابر پروازهای تجاری گذشته و این اقدام که در اوت (مرداد) سال 2016 رخ داد باعث کشته شدن حدود 32 هزار نفر شده است که به‌نظر می‌رسد در نتیجه ناتوانی از سفر به خارج برای مداوا جان خود را از دست داده‌اند.» محمد عبدی مدیر شورای آوارگان نروژ در یمن هم گفته که مسدود بودن فرودگاه صنعا باعث مرگ زودهنگام هزاران نفر از شهروندان یمنی شده، علاوه‌بر این‌که گلوله‌باران و بمب‌ها و موشک‌ها و بیماری وبا نیز تعداد قابل توجهی از آنها را کشته است، لذا هیچ توجیهی برای جلوگیری از خروج بیماران غیرنظامی از کشور برای دستیابی به مداوای لازم و نجات جانشان وجود ندارد.
این بیانیه در ادامه تأکید کرده که محدودیت‌های اعمال‌شده بر حریم هوایی یمن مشکلات و مصیبت‌های بیماران مزمن در دستیابی به معالجات لازم را افزایش داده و جان آنها را به خطر انداخته است. بنابراین گزارش، مسدود شدن فرودگاه صنعا تنها گزینه شهروندان در پایتخت و شمال این کشور را که به مداوا نیازمند هستند سفر زمینی و رفتن به عدن در جنوب کشور قرار داده تا بتوانند از فرودگاه‌های این منطقه استفاده کنند، این در حالی است که این سفر نیز 15 تا 24 ساعت طول می‌کشد و عموماً افراد باید از مسیرهای صعب‌العبور و نقاط ایست و بازرسی و جبهه‌های درگیری‌ها عبور کنند. نکته مهم این است که بسیاری از این بیماران نیز به‌علت اینکه از بازداشت یا مجازات می‌ترسند، از انجام چنین سفرهایی خودداری می‌کنند.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس به‌تازگی در بررسی آمار و تلفات جنایات عربستان در یمن اعلام کرد که پروژه گردآوری اطلاعات مکانی و رخدادهای درگیری‌های مسلحانه (ACLED) در آمار جدید خود، که پس از تکمیل گزارش نخستین ماه‌های جنگ یمن در سال 2015 ارائه کرد، اعلام کرده است تاکنون در جنگ داخلی یمن دست‌کم 91 هزار و 600 نفر کشته شده‌اند. این مؤسسه غیردولتی، در گزارش خود اعلام کرده است طی سال جاری میلادی(2019) بیش از 11 هزار و 900 نفر در یمن کشته شده‌اند. این رقم در سال 2018، 30 هزار و 800 نفر بود که بالاترین رقم تلفات تاکنون محسوب می‌شود. این رقم شامل افرادی که بر اثر فجایع انسانی ناشی از جنگ، به‌ویژه قحطی، جانشان را از دست داده‌اند، نمی‌شود.