kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۹۷۹
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۴

تولید سالانه 4 تن عسل با کارآفرینی زنبوردار لرستانی

یک کارآفرین لرستانی با پرورش زنبور و‌اشتغال‌زایی برای هفت نفر موفق به تولید سالانه چهار تن عسل شده است.



سید محمد سیدی، روشی منحصر به فرد را برای زنبورداری انتخاب کرده و بدون اینکه سرمایه‌ای برای فراهم آوردن زمین اختصاص بدهد، در دل کوه‌های "تنگه شیرز" بساط ۲۳۰ کندوی عسل را برپا کرده و سالانه چهار تن عسل تولید می‌کند.
وی درباره علت روی آوردنش به شغل زنبورداری گفت: سال‌های زیادی را به عنوان لوله کش برای اداره عشایر کوهدشت کار می‌کردم. به روستاها آبرسانی می‌کردم و تعمیرات تاسیساتِ زیرنظر اداره عشایر را انجام می‌دادم. اما این شغل معایب زیادی داشت. از جمله اینکه بیمه ام نمی‌کردند. کارشان هم دائمی نبود، گاهی یک فصل را به بیکاری می‌گذراندم.
این کارآفرین ادامه داد: یک روز گفتم دیگر نمی‌شود این طور ادامه داد. از طرف فنی و حرفه‌ای دوره‌هایی در روستای ما برگزار شد که در آن زنبورداری را آموزش می‌دادند. شرکت کردم و دیدم خیلی این کار را دوست دارم و تصمیمم را گرفتم و با سرمایه ۱۰ میلیون تومانی شروع کردم.
سیدی اضافه کرد: ایده‌ای که به نظرم رسید این بود که کندوها را در زمین‌های ملی و در دل طبیعت بکر کوهدشت برپا کنم. به نظرم رسید که به این ترتیب هم سرمایه کمتری مصرف می‌شود و هم زنبورها از گیاهان بهتری تغذیه می‌کنند و در نتیجه کیفیت عسل فوق‌العاده می‌شود.
به گفته وی، کیفیت عسلی که در تنگه شیرز تولید می‌شود، به گونه‌ای است که به محض باز کردن کندو، همانجا به فروش می‌رسد. ظرف این سال‌ها حتی یک بار هم نشده که برای فروش عسل به بازار بروم. همان سر کندو و به سرعت عسل‌ها فروخته
و تمام می‌شوند.
این کارآفرین لرستانی علاوه‌بر این، یک کارگاه تولید کندو هم راه‌اندازی کرده و در مجموع هفت نفر را مشغول به کار کرده است. همسر آقای سیدی با اینکه خود دهیار روستاست اما در کارگاه کندوسازی هم فعال است.
سیدی ادامه داد: برنامه‌ریزی من این است که تا پنج سال آینده، به ظرفیت 5000 کندو برسیم و ان شاءا... برای ۳۰ نفر‌اشتغالزایی کنیم. از درآمد زنبورداری بسیار راضی هستم چرا که دست کم ۶۰ درصد عواید فروش عسل، سود خالص است. مخصوصا که ما در زمین‌های ملی کار می‌کنیم و هزینه خاصی نداریم.