kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۳۶۶
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۱
همزمان با سفر رئیس‌جمهور صورت می‌گیرد

بهره‌برداری از طرح‌های توسعه منابع آب و خاک آذربایجان شرقی

مدیرکل دفتر فنی و مهندسی حوضه‌های آبریز دریای خزر و دریاچه ارومیه از توسعه منابع آب و خاک در نواحی مرزی استان آذربایجان شرقی با سرمایه‌گذاری بیش از 800 میلیارد تومان همزمان با سفر رئیس‌جمهور به این استان خبر داد.




امید زارعی منش با‌اشاره به سفر رئیس‌جمهور و وزیر نیرو به استان آذربایجان شرقی و بازدید از طرح‌های آبی منطقه اظهار کرد: از 21 طرح اجرایی استان آذربایجان شرقی، سه طرح توسعه منابع آب و خاک، در نواحی مرزی می‌باشد.
وی درباره به سد حاجیلرچای در شهرستان ورزقان گفت: سد حاجیلرچای از نوع خاکی با هسته‌ رسی است که با هدف تأمین آب شرب و صنایع منطقه ورزقان به ویژه مس سونگون و تأمین آب اراضی پایاب با تلاش خستگی‌ناپذیر نیروهای متعهد و متخصص صنعت آب کشور احداث شده است. برای احداث ساختمان سد حاجیلرچای بالغ بر 156میلیارد تومان هزینه شده است و بازده اقتصادی و ایجاد ظرفیت‌های جدید برای‌اشتغال در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و شرب از مهم‌ترین ویژگی‌های این پروژه است.
 این مسئول ادامه داد: طرح توسعه‌ بهره‌برداری از ارس یکی از مهم‌ترین پروژه‌های وزارت نیرو در استان آذربایجان‌شرقی با هدف بهره‌مندی از حقابه جمهوری اسلامی ایران از رودخانه مرزی ارس برای آبیاری حدود 16 هزار هکتار از اراضی منطقه و تأمین آب شرب و صنعت شهرهای تبریز، جلفا، مرند، هشترود و... و روستاهای مسیر می‌باشد.
زارعی منش افزود: در این طرح تاکنون عملیات اجرایی حدود پنج هزار هکتار به اتمام رسیده و با افتتاح بخش آقبلاغ در سطح 700 هکتار با هزینه کرد حدود 350 میلیارد تومان، حدود سه هزار و 800 هکتار باقی خواهد ماند که تا پایان سال جاری امکان‌پذیر خواهد شد.
وی عنوان کرد: طرح سد خداآفرین و قیزقلعه سی و شبکه‌های آبیاری و زهکشی به عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های آبیاری و زهکشی کشور در محدوده‌ استان‌های آذربایجان شرقی و اردبیل در منطقه دره رود تا بيله سوار در حال اجراست.
این طرح شامل بیش از142 کیلومتر کانال اصلی (52 کیلومتر در استان آذربایجان شرقی و 90 کیلومتر در استان اردبیل) با ظرفیت حدود 72 مترمکعب در ثانیه، 42 هزار هکتار شبکه اصلی تحت فشار در دو استان (پنج هزار و 290 هکتار در استان آذربایجان شرقی و 36 هزار و 700 هکتار در استان اردبیل) و 56 ایستگاه پمپاژ ثانویه می‌باشد.
در این مقطع زمانی هزار و 962 هکتار از شبکه آبیاری و زهکشی اصلی در محدوده اراضی شش روستا در بخش گرمادوز شهرستان خداآفرین در استان آذربایجان شرقی با استفاده از شش ایستگاه پمپاژ با هزینه‌ای بالغ بر 300 میلیارد تومان، آماده‌ بهره‌برداری است.