ربیعی: با سوءاستفادهکنندگان از ارز دولتی مانند قاچاقچیان برخورد خواهد شد
سخنگوی دولت گفت: کمیتهای تک تک افراد و شرکتهایی که ارز دولتی دریافت کردهاند را بررسی خواهد کرد و اگر کوتاهی در کار انجام شده باشد، آن را به مقامات قضایی ارجاع میدهد و تصمیم گرفته شده که مانند قاچاقچیان با این افراد برخورد شود.
علی ربیعی سخنگوی دولت روز گذشته (یکشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره شرکتها و افرادی که ارز دولتی دریافت کردهاند، به تشکیل یک کمیته اشاره کرد و گفت: این کمیته فرایندی که تک تک افراد و شرکتهایی که ارز دریافت کردهاند را بررسی خواهد کرد و اگر کوتاهی در کار انجام شده باشد را به مقامات قضایی ارجاع میدهد تا با آنها برخورد شود و تصمیم گرفته شده است که مانند قاچاقچیان با این افراد برخورد شود.
ربیعی همچنین به جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و واردات زیورآلات به کشور اشاره کرد گفت: واردات زیورآلات به کشور بسیار زیاد است و بهصورت قاچاق هم وارد میشود، تصمیم گرفته شد برای واردات طلا و نقره تسهیلاتی ایجاد کنیم و ارزش افزودهای که بهخصوص در شهرهای مذهبی صورت میگیرد در همین جا انجام شود.
دیپلماسی دولت
در دو هفته گذشته بسیار فعال بوده است
ربیعی همچنین در ادامه با اشاره به سفر هفته گذشته محمدجواد ظریف به نیویورک و کشورهای آمریکای لاتین گفت: سفر ظریف به ۶ کشور (از آمریکا تا منطقه آمریکای لاتین و آفریقا) و مذاکرات سنگین او طی دو هفته و حرکات رسانهای بسیار مهم وی در نیویورک، نکات حائز اهمیتی بود که هفته گذشته انجام شد.
وی افزود: خوشبختانه گفتوگوهای ظریف با رسانههای پربیننده، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا را مجبور کرد که درخواست کند در رسانههای ایران با مردم گفت وگو کند.
سخنگوی دولت در پاسخ به ادعای وزیر امور خارجه آمریکا که «قصد دارد واقعیت را به مردم ایران بگوید»، گفت: خبرنگار ما خانم «مرضیههاشمی» میتواند برود با او مصاحبه کند و چیزی را که میخواهد بیان کند.
ربیعی تصریح کرد: ما از شنیدن حرفها گریزان نیستیم، کاری که آنها با خبرنگاران ما کردند و رفتاری که با خبرنگاران ایرانی در آنجا انجام میدهند نوعی بیاحترامی به فضای رسانه و گفتوگو هم بوده است.
ارائه گزارش عملکرد سالانه
باعث ایجاد تشتت میشود
سخنگوی دولت در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «آیا درخواست مجلس برای ارائه گزارش عملکرد سالانه منجر به تضعیف اصل ۵۷ قانون اساسی مبنی بر تفکیک قوا نمیشود؟» گفت: ما در دولت با تمام توان به قوانین احترام میگذاریم و به آن عمل میکنیم زیرا هر زمان به آن عمل نکردیم متضرر شدیم.
ربیعی با بیان اینکه فرصت سؤال، استیضاح و تذکر نمایندگان مجلس به دولت در قانون پیشبینی شده است، گفت: اینکه سالانه گزارش عملکرد دهیم و پس از آن یک سری رفتارهای دیگر ساماندهی شوند را مفید نمیدانیم زیرا معتقدیم این کار نه تنها منجر به شفافیت نمیشود، بلکه شفافیت را از بین میبرد و تشتت ایجاد میکند.
وی توضیح داد: آقای امیری این موضوع را در دولت مطرح کرد و نامهای براساس همخوان نبودن موضوع با قانون اساسی، خدمت رهبری ارسال شد که رهبری آن را به حکمیت حلاختلاف قوا ارجاع دادند که آقای ابوترابی مسئولیت آن را برعهده دارند. هر آنچه حاصل ارجاع رهبری به حکمیت حل اختلاف قوا باشد میپذیریم و به آن عمل خواهیم کرد.
ربیعی با تأکید بر اینکه سازوکارهای موجود برای پاسخگویی را کافی میدانیم، گفت: بخش اعظمی از وقت وزرای دولت صرف پاسخگویی میشود.
حضور ناوگان اروپایی در خلیج فارس
پیام خصمانه دارد
ربیعی همچنین در ادامه به ماجرای نفتکشها و تنش میان انگلیس و تهران اشاره کرد و گفت: مواضع ایران در زمینه کشتی ایرانی به سرقت رفته از سوی دولت انگلستان مشخص است و براساس یک چارچوب حقوقی اقدام کردهایم که آنها باید دست از سرقت بردارند و کشتی را آزاد کنند قطعا ما هم براساس حسننیت تصمیم میگیریم و این چیزی نیست که ابتدا ما بخواهیم آزاد کنیم و یا آنها بخواهند آزاد کنند.
ربیعی عنوان کرد: به ما گفته شده که اعلام کنید که تضمین میکنید این کشتی نفت برای سوریه نخواهد برد البته ما قبلا این را اعلام کردهایم که اصلا مقصدی اعلام نکردهایم که برای سوریه بوده و یا نبوده و اساساً ما این حق را برای یک کشور مجاز نمیدانیم تحریمیکه یک گروه اعمال کرده و سایر کشورها را وادار کند که از آن کشور تبعیت کنند.
وی بیان کرد:چندی پیش هم ما شنیدیم که میخواهند ناوگان اروپایی به خلیج فارس بیاورند. اعتقاد بر این است این قبیل اقدامات در شرایط کنونی تهدیدکننده است و پیام خصمانه دارد و به تنشها دامن خواهد زد. جمهوری اسلامیایران از همه کشورها دعوت کرده و میکند که از حمایت این رفتارهای تحریکآمیز خودداری کنند.
ربیعی گفت: ما کماکان معتقد هستیم که امنیت منطقه توسط کشورهای منطقه تأمین شود و ایران بزرگترین مدافع تأمین امنیت کشتیرانی در منطقه خواهد بود.
نشستهای سخنگویی دولت
و ضرورت حفظ شأن خبرنگاران
نشست سخنگویی دولت با اصحاب رسانه روز گذشته در حالی برگزار شد که بسیاری از خبرنگاران نسبت به نحوه برگزاری این نشستها اعتراض جدی داشتند.
اصحاب رسانه پس از یک سال انتظار برای انتخاب سخنگو از سوی دولت، حداقل توقعشان برگزاری بهتر و با کیفیتتر نشستهای سخنگویی بود، حال آنکه طی هفته گذشته ابتدا کوچکتر شدن فضا و پس از آن تاخیر در برگزاری نشستها و نگاه خاص به رسانههای همسو موجب آزردهخاطر شدن خبرنگاران شده است.
در همین رابطه تسنیم نوشت: دکتر ربیعی اسامیخبرنگاران و محور سؤالات آنان را قبل از شروع نشست در دست دارد اما با گلچینی که اعمال میکند عملاً رسانههای معدودی که بیشتر موافق دولت هستند موفق به طرح سؤال از او میشوند. به گونهای که خبرگزاریهای ایلنا، ایرنا، روزنامههای ایران و اعتماد تقریبا هر هفته فرصت طرح سؤال پیدا میکنند.
اینکه سخنگوی دولت بهعنوان سخنگوی هیئت دولت دوازدهم تا چه حد معتقد به احترام به رسانههای منتقد است را باید از خود ایشان سؤال کرد اما رئیسجمهور رویه دولت را احترام به همه رسانهها عنوان کرده و گفته بود: رسانهها در بیان نقد خود آزاد هستند.
سؤال اساسی از سخنگوی دولت این است که آیا ایشان نیز خود را مقید به احترام به رسانههای منتقد میداند؟ علت اینکه خبرگزاری تسنیم و بسیاری از رسانههای منتقد دیگر از جمله خبرگزاری فارس... که مجال حضور در این نشستها را دارند اما با این حال نه یک بار، بلکه چهار نشست متوالی! موفق به سؤال از سخنگوی دولت نمیشوند، چیست؟