«بدون توقف» برنامهای حیاتی برای تلویزیون
مسعود بهرامیزاده
رسانه و درراس آن تلویزیون و رادیو هر کشور جایگاه ویژهای در اطلاع رسانی و افزایش سطح آگاهی عموم مردم و یک ملت دارد که از آن جمله میتوان به نقش حائز اهمیت رسانه در بالابردن سطح اطلاعات سیاسی و یا تصحیح آن و همچنین گسترش بینش دینی مردم نسبت به مسائل روز یک جامعه اشاره کرد.
در خصوص صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به ماهیت آن که قرار است در کنار انواع برنامهها در شاخههای گوناگون محتوای اصیل انقلاب اسلامی ترویج شود و ابعاد اخلاقی و معرفتی جامعه گسترش یابد و یا تصحیح شود، این نقش پررنگتر است.
از ابتدای انقلاب تا کنون برنامه و نشستهای متفاوتی برای بررسی و تبیین شرایط سیاسی ،اقتصادی و فرهنگی جامعه از طریق تلویزیون برای مردم به نمایش در آمده است و هریک به نوبه خود نقشی در روشن شدن مسائل و گرههای فکری هر دوره از بازههای زمانهای پساانقلاب ایفا کرده است.
به تازگی برنامهای از شبکه سه سیما در حال پخش است که با حفظ بستر برنامه گفتگو محور بودن و با لحاظ کردن نسبی ویژگیهای جذاب بصری مناسب برای یک برنامه تلویزونی، مخاطبین مناسبی را برای خودش دست و پا کرده است.
البته این برنامه پیش از این با همین عنوان و در قالب برنامهای عموماً مهمان محور برگزار میشد که در آن کارشناسان با گرایشهای متفاوت سؤالات خود را از مهمان برنامه که غالباً چهرهای سیاسی بود میپرسیدند و مهمان برنامه هم پاسخگو بود که عمده تغییر این برنامه نسبت به گذشته تغییر موضوعات گفتگو است.
این برنامه که تحت عنوان «بدون توقف» در حال پخش از تلویزیون است درروندی تغییر یافته و با دکوری جدید و نسبتاً مناسبتر و در حضور افراد با تفکرات و سلایق متفاوت با بررسی موضوعی مسائل مبتلا به جامعه در حال پاسخگویی به شبهات مطرح شده میباشد.
در این میزگرد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و گاهاً اقتصادی، کارشناس مربوطه که فردی مطلع و با آگاهی است با شنیدن سؤالات و صحبتهای افراد با زاویههای مختلف نسبت به مسئله مطرح شده ، با جملات کوتاه و کاملا مستدل جوابهای قانعکنندهای را ارائه میدهد.
از جمله موضوعاتی که در این برنامه تاکنون مطرح شده میتوان به دلایل لزوم اجرای قانون توسط مردم و مسئولین مثلاًدر باب حجاب و یا چرایی و چگونگی کوتاهی برخی مسئولین در اجرای قانون و عدم پیشبرد اهداف عالیه نظام و... اشاره کرد ،که انصافاً هم در عموم برنامهها به نتایج خوبی رسیده است.
لزوم وجود برنامههایی اینچنین با این سبک ومعیار در
صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بسیار احساس میشود چرا که در برهه کنونی مشکلات فکری و عقیدتی نسبت به نظام و انقلاب و حتی مسائل دینی و شخصی ذهن بسیاری از جوانان را به خود در گیر کرده است وبسیاری از افراد دچار اشکالات اساسی در بنیان فکری شدهاند.
از ویژگیهای و مولفههای اینچنین برنامههایی که در تبیین مواضع انقلاب اسلامی و لزوم بازگشت به ارزشها و اجرای احکام دینی در جامعه قدم برمی دارد، میتوان به مطرح کردن مشکلات و معضلات فکری امروز جوانان، بررسی ابعاد مختلف آن توسط جوانان تحصیل کرده با سلایق مختلف به صورت رو درو ودر نهایت پاسخهای جامع و قانعکننده و جذاب توسط کارشناس مرجع در این دست برنامهها اشاره کرد که در کناری ویژگیها و جذابیتهای بصری که مخاطب را به تماشای آن ترغیب میکند نقش مهمی در ادامه حرکت «بدون توقف» قطار انقلاب خواهد داشت.
از مدیران صدا و سیما به خصوص مدیران شبکههایی مانند شبکه سه که مخاطب جوان آن بیشتر است نیز انتظار میرود در کنار حفظ مخاطبین خود با برنامههای سرگرمکننده مانند عصر جدید و... -که البته بهتر است موازین و چارچوب انقلابی و اسلامی در آنها بیشتر لحاظ شود-از منظر محتوایی نیز -همچنان که این روند در این شبکه مشاهده میشود- به فکر تامین خوراک فکری جوانان این مرز و بوم و افزایش سطح بینش و آگاهی آنها نسبت به خطرات فکری و سیاسی و ... که آنها را هدف قرار گرفته، بیشتر و هدفمندتر تلاش کنند.