مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران:
نهضت ساخت داخل درحال شکل گیری است
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران بااشاره به افزایش ظرفیتهای تولیدی پس از تحریم گفت: نهضت ساخت داخل در کشور در حال شکلگیری است.
سرویس اقتصادی-
به گزارش خبرنگاراقتصادی کیهان، صابر پرنیان در نشستی به مناسبت بزرگداشت روز صنعت و معدن، اظهار داشت: پیشبینی این بود که از نیمه دوم 97 و نیمه نخست سال 98 دومینوی تعطیلی کارخانهها اتفاق بیفتد اما نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه شاهد افزایش ظرفیت کارخانهها، درخواست توسعه و سرمایهگذاریهای جدید
نیز هستیم.
وی با بیان اینکه تحریمها نقطه شروعی برای استقلال بودجه از نفت میباشد، گفت: نهضت ساخت داخل در کشور دارد شکل میگیرد، شاه کلید مشکل کشور ما در حوزه تولید فضای نامناسب کسب و کار است؛ موانعی که شامل قوانین یک شبه و متناقض میشود.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران بااشاره به اینکه بیشتر وقت تولیدکننده در ادارات دولتی برای کسب مجوز میگذرد، ادامه داد: ما در شهرکهای صنعتی 400 هزار شاغل داریم که با تکمیل طرحهای نیمه تمام و افزایش ظرفیتهای واحدهای مصرفی، امکان ایجاداشتغال تا یک میلیون نفر هم وجود دارد.
پرنیان با ابراز اینکه چرخه مالیات بر ارزش افزوده باید از تولیدکننده به مصرفکننده منتقل شود، اضافه کرد: قرار بود 35 درصد از مالیات بر ارزش افزوده از سهم شهرداریها به شهرکهای صنعتی اختصاص بیابد اما یک ریال هم پرداخت
نشده است.
گفتنی است، رهبر معظم انقلاب چند روز پیش در دیدار با ائمه جمعه فرمودند: حرکتی در زمینه رونق تولید در کشور شروع شده که لازم است مصادیق این جریان امیدبخش در خطبهها بیان شود.
ایشان افزایش مراجعه دستگاههای دولتی به جوانان مبتکر، فعال و خوشفکر را از جمله نتایج
دل بریدن از بیگانگان دانستند و تأکید کردند: استمرار جوشش درونی به فضل الهی به استغنای واقعی ایران عزیز از بیگانگان منجر خواهد شد.
صنعتگران حربه تحریم را ناکارآمد کردند
از سوی دیگر یدا... صادقی، رئیسسازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در نشست فوق، بیان کرد: تمهیداتی که از سوی تحریم کنندگان برای توقف صنایع کشور پیشبینی شده بود، موفق نبوده و صنایع ما متوقف نشده و حتی تقاضاهایی برای افزایش تولید و طرحهای صنعتی هم اضافه شده است.
وی افزود: ادعا نمیکنیم که همه چیز خوب است با وجود سختترین تحریمها خود صنعتگران با عشق، کار خود را ادامه میدهند و نه تنها فعالیت خود را تعطیل نکردهاند بلکه به دنبال توسعه آن نیز هستند؛ به عبارت دیگر، در حالیکه تحریم به مشکلات قبلی کسب و کار اضافه شده، صنعتگران حربه تحریم را ناکارآمد کردهاند.
رئیسسازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران ادامه داد: ما سه طرح را دنبال میکنیم، اول تکمیل طرحهای عمرانی با 60 درصد پیشرفت، دوم نوسازی ماشین آلات صنعتی و سوم تامین نقدینگی برای سرمایه در گردش. مهمترین مسئلهای که صاحبان صنایع با آن مواجه هستند در درجه اول تامین نقدینگی است.
صادقی بااشاره به اینکه برای رفع مشکلات کسب و کار ستاد تسهیل رفع موانع کسب و کار تشکیل شده است، اضافه کرد: براساس مباحثی که در ستاد تسهیل مورد بررسی قرار گرفته، 50 درصد مشکلات از جهت تامین نقدینگی، 22 درصد مربوط به سازمان امور مالیاتی و حدود 18 درصد هم مباحثی است که مربوط به سازمان تامین اجتماعی
میشود.
وی بااشاره به اینکه مطالبه صنعتگران در زمینه تسهیلات بانکی 40 درصد است، گفت: در حال حاضر 27 درصد از منابع برای بخش صنعت تجهیز میشود که 13 درصد با رقم مذکور فاصله دارد.
حضور کمرنگ نمایندگان مجلس در شورای گفتوگو
همچنین، محمدرضا مرتضوی، رئیسخانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران اظهار داشت: خط اعتباری واحدهای تولیدی باید 2.5 تا سه برابر شود تا تولید واحدهای صنعتی در سطح سال گذشته حفظ شود. هنوز ما همتی را در این زمینه از طرف بانکها ندیدیم، البته بانکها بررسی را شروع کردهاند اما زمان دارد طولانی میشود.
وی افزود: باید روشهای جدیدی برای ترمیم قدرت خرید مردم پیدا کنیم، من ابداع خاصی برای تقویت قدرت خرید مردم از سوی دولت ندیدم؛ سالهای قبل کارت اعتباری مطرح شد اما امسال همان هم مطرح نشد!
رئیسخانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران ادامه داد: یکی از ابزارهای مهم برای رفع مشکلات تولیدی شورای گفتوگو است که استفاده خوبی از آن کردیم که البته نمایندگان مجلس استان تهران هیچ نقشی در آن ندارند و حضورشان کمرنگ است. متاسفانه صندلی نمایندگان همیشه در جلسات خالی است. مرتضوی اضافه کرد: مالیات باید صرف توسعه زیرساختها شود اما متاسفانه در کشور ما صرف هزینههای جاری میشود! فشار بار مالیاتی بر روی بخش شناسنامه دار و تولیدی کشور است، در حالی که بخشهای واسطهای و غیر مولد هیچ مالیاتی نمیدهند.