kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۵۰۰۰
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲

سیلی سخت به انگلستان چگونه نواخته خواهد شد؟(نگاه)



علی اکبری
 جمهوری اسلامی در راهبرد خود اعلام کرده «دوران بزن و در رو» تمام شده است و اگر تعرضی به ایران اسلامی صورت پذیرد، متجاوز حتماً با پاسخ سخت و کوبنده ایران مواجه خواهد شد و این ایران است که محدوده زمانی، مکانی و نوع اقدام و به‌عبارت ‌دیگر چگونگی پاسخ به متجاوز را تعیین خواهد کرد. عملکرد جمهوری اسلامی ایران نیز این امر را اثبات نموده است. به‌عنوان نمونه ۱۷ خردادماه سال ۱۳۹۶ تروریست‌های داعشی به ساختمان مراجعات مردمی مجلس شورای اسلامی و مرقد مطهر حضرت امام خمینی (رحمه‌الله علیه) حمله کردند. پس از اتمام عملیات تروریستی و در همان روز، سپاه پاسداران با صدور بیانیه‌ای، وعده انتقام از این عملیات تروریستی را داد و در تاریخ ۲۸ خردادماه ۱۳۹۶ در عملیاتی که به نام «لیله‌القدر» نام‌گذاری شد، در حمله به مقر تروریست‌های تکفیری در دیرالزور سوریه به وسیله شش فروند موشک بالستیک، به وعده داده شده عمل کرد.
بار دیگر در پاسخ به حمله تروریستی 31 شهریور 1397 در اهواز که توسط عناصر وابسته به گروهک‌های تکفیری صورت گرفت و منجر به شهادت تعدادی از هموطنان و ازجمله یک کودک خردسال گردید، جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر همین راهبرد، در نهم مهرماه 1397، طی عملیاتی با نام «ضربت محرم» با شلیک شش فروند موشک بالستیک زمین به زمین از کرمانشاه، مقر سرکردگان تروریست‌ها در کشور سوریه را هدف قرار داد.
در آخرین نمونه نیز می‌توان به گلوله‌باران مقرهای گروهک‌های تروریستی در منطقه اقلیم کردستان توسط سپاه پاسداران در اواخر هفته گذشته در پاسخ به انجام عملیات تروریستی این گروهک‌ها در داخل خاک کشورمان که منجر به شهادت تعدادی از هموطنان گردید ‌اشاره کرد. در این عملیات علاوه‌بر استفاده از توپخانه، پهپادهای رزمی نیز مشارکت داشته و اهداف مورد‌نظر را منهدم نمودند.
اکنون و پس از راهزنی دریایی انگلستان، مسئولین سیاسی و نظامی کشورمان به انگلستان هشدار داده‌اند بدون قید و شرط و به سرعت، نفتکش توقیف‌شده را رها کنند و فارغ از این‌که انگلستان در این خصوص چگونه رفتار نماید، اعلام ‌شده که پاسخ مناسب توسط ایران به این راهزنی دریایی داده خواهد شد. جناب آقای روحانی رئیس‌جمهور محترم کشور با بیان اینکه اقدام انگلیسی‌ها کاری بسیار سخیف، غلط و ‌اشتباه بود و به زیان آنها است، تصریح کرد: همه باید تلاش کنیم که در سطح جهان، خطوط کشتیرانی از امنیت کامل برخوردار باشد و به انگلیسی‌ها گوشزد می‌کنم که شما آغازگر ناامنی هستید و تبعات آن را بعداً درک خواهید کرد.
سرلشکر باقری رئیس‌ ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان نیز درخصوص توقیف یک فروند نفتکش حامل نفت ایران از سوی انگلیس به اتهامات واهی در آب‌های بین‌المللی تأکید کرد: این اقدام بدون پاسخ نخواهد ماند و به صورت مقتضی، در زمان و مکانی مناسب، پاسخ این اقدام ذلت‌بار مدنظر قرار خواهد گرفت. ایشان اعلام داشت: وجوه برجسته ملت و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران امروز با امتیازات دشمن قابل مقایسه نیست و ما دست برتر را داریم.
با توجه به معتبر بودن این تهدید و باور قطعی طرف مقابل مبنی بر صحت داشتن گزاره اقدام متقابل توسط ایران، شاهد ترس و واهمه در طرف انگلیسی هستیم. توقف یک نفتکش انگلستانی در منطقه خلیج‌فارس و عدم خروج از تنگه هرمز از ترس اقدام متقابل ایران و در نهایت همپایی [اسکورت] این نفتکش توسط کشتی نظامی انگلستان برای خروج از منطقه، این امر را اثبات می‌نماید که گزینه اقدام متقابل ایران، در فضای ادراکی و شناختی نظامیان و سیاسیون انگلستانی، به یک گزینه معتبر، باورپذیر و حتمی‌الوقوع، تبدیل شده است.
 با این وصف هرچند انگلستان با اقدامات سخیف تلاش می‌نماید مانع از اقدام متقابل ایران شود لیکن ایجاد این ترس و واهمه، خود یکی از راهبردهای جمهوری اسلامی ایران برای تحقیر بیشتر انگلستان است. نیرویی که در آماده‌باش قرار دارد، بیش از نیروهایی که یک درگیری را تجربه کرده‌اند در فشار روانی به سر می‌برد. این فضای وهم‌آلود، روحیه و ذهن نیروی نظامی را تخریب می‌نماید به‌ویژه آن‌که نیرویی که هم‌اکنون در آماده‌باش قرار دارد، سمت و کیفیت حمله را نمی‌داند. نیروهای نظامی انگلستان در منطقه و تمام کشتی‌های این کشور اعم از نفتکش و غیر آن می‌توانند سمت و سیبل هدف ایران باشند. انتشار برخی اخبار مجعول مبنی بر این‌که قایق‌های سپاه در توقیف یک نفتکش انگلستانی ناکام بوده‌اند را باید در راستای تقویت روحیه نیروی‌های انگلیسی مستقر در منطقه ارزیابی کرد. سپاه پاسداران همواره در منطقه خلیج‌فارس به منظور صیانت از مرزهای خود و حفظ امنیت منطقه، حضور فعال دارد و قرار نیست عملکرد عادی خود را با نظر و رأی دیگران، تغییر دهد. اگر ایرانیان قصد توقف نفتکش انگلستان را داشتند، این امر صورت می‌پذیرفت و کشتی نظامی انگلستان نیز هیچ غلطی نمی‌توانست انجام
دهد.
ایرانیان نشان داده‌اند که شطرنج‌بازان خوبی هستند و در موقعیت مناسب از مهره‌های در اختیار خود استفاده می‌کنند ضمن این‌که در ادبیات سیاسی به هنر قالی‌بافی ایرانیان نیز ‌اشاره می‌شود. ایرانیان با صبر و طمأنینه، گره‌ها را می‌زنند و در پایان، از ترکیب این گره‌ها، یک قالی نفیس تولید و رونمایی می‌شود. ایران به این دزدی دریایی انگلستان، پاسخ شایسته که علاوه‌بر پشیمان‌کننده بودن، تحقیرکننده نیز باشد خواهد داد و در این اصل، هیچ شک و شبهه‌ای وجود ندارد. تنها اقدامی که انگلستان می‌تواند انجام دهد این است که با رها کردن کشتی توقیف‌شده و عذرخواهی رسمی از ایران، خسارات وارده را نیز جبران نماید تا شاید بتواند به این وسیله از شدت اقدام متقابل ایران، بکاهد. هر مؤلفه و متغیر دیگری از سوی انگلستان با تصور ممانعت از اقدام متقابل ایران صورت پذیرد، تنها باعث آسیب‌پذیری و خسارت بیشتر برای طرف انگلستانی خواهد شد.