kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۴۵۲۱
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۲

۷ هزار هکتار از اراضی نهال‌‌کاری شده خوزستان از بین رفت



رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از نزدیک به ۲۰ هزار هکتار نهال‌کاری  در خوزستان حدود ۶۵ درصد آن یعنی   نزدیک به ۷ هزار هکتار آن  بر اثر سیل از بین رفت.
 عیسی کلانتری در حاشیه بازدید از کانون  گرد و غبار فوق بحرانی جنوب شرق اهواز در جمع خبرنگاران به عملیات نهال‌کاری در کانون‌های گرد و غبار اشاره و اظهار داشت: مهم‌تر از اصل نهال‌کاری، نگهداری از آن است که اگر مورد توجه قرار نگیرد در چند ماه از بین می‌رود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به قرق به عنوان مسئله اصلی در اهواز و جنوب شرق آن، افزود: منابع طبیعی آبیاری نهال‌کاری را برعهده دارد ولی در حدود 112 هزار هکتار از مساحت قرق، سیل جاری شده که رسوبات ناشی از تبخیر آب سیل را به همراه داشته است.
وی با اشاره به اختصاص نزدیک به 100 میلیون دلار برای مقابله یا گرد و غبار از سوی دولت از استان سیستان و بلوچستان تا خوزستان، خاطرنشان کرد: سهم خوزستان برای امسال احتمالا نزدیک به 250 میلیارد تومان است.
کلانتری اظهار داشت: با توجه به اعتبار امسال توسعه زیادی برای استان نداریم و برای کار مالچ‌پاشی در مناطق با شن‌های ریز سازمان جنگل‌ها اعتباری را در نظر گرفته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به عدم تکمیل مطالعات برای اقدامات مقابله با گرد و غبار در خوزستان، ادامه داد: سازمان تحقیقات جنگل‌ها و مراتع با وجود تعهد برای ارائه نتایج مطالعات تا آبان ماه سال گذشته اما تاکنون ارائه نداده است.
کلانتری منشاء گرد و غبارهای شش ماه نخست و دوم را به ترتیب خارجی و داخلی برشمرد و بیان کرد: باید منتظر ماند که در شش ماهه دوم سال چه اتفاقاتی رخ می‌‌دهد. در مناطق سیل‌خیز باید قرق و نگهداری و در دیگر مناطق نهال‌کاری انجام شود.