باند جعل مدارک دانشگاهی متلاشی شد
به نام دانشگاه به کام سودجویان!
شاید برای همه مخاطبان رسانهها بهخصوص فضای مجازی پیگرد و کشف کانالها و رسانههای سودجو، امری قابل اتفاق به نظر بیاید اما چند روز پیش خبری روی خروجی رسانهها قرار گرفت که جامعه دانشگاهی را در بر میگرفت؛ «معرفی یک سایت و کانال جعلی با عنوان دانشگاه آزاد»!
طی روزهای گذشته یک کانال تلگرامی مدعی شد که با اخذ وجه به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان بهصورت نقد، متقاضیان رشتههای پزشکی را بدون کنکور و بیواسطه در دانشگاه آزاد اسلامی ثبتنام میکند!
پس از آن نیز یک سایت مدعی شد که برای داوطلبان، مدرک دانشگاه آزاد اسلامی را ارائه میدهد که این مسئله این نیز سؤالات بسیاری را در اذهان عمومی ایجاد کرد.
این افراد برای انجام مقاصد شوم خود لینکهای ارتباطی نیز در کانالها قرار دادهاند تا از احساسات داوطلبان سوءاستفاده کرده و آنها را در دام شیادانه خود گرفتار کنند.
این فرد که خود را مسئول کانال ثبتنام و پذیرش دانشجویان و به عبارتی مسئول این شبکه مینامد؛ بهسختی پاسخ متقاضیان را میدهد تا از مراتب امنیتی خود اطمینان حاصل کند. پس از مطمئن شدن پاسخ متقاضی را بهصورت تلگرافی داده و از او مطالبه میکند.
باید توجه داشت که در تمام مراحل پاسخدهی وی، کلاهبرداری کاملاً واضح و مبرهن است چراکه باید این نکته را در نظر داشت که ثبتنام و تحویل مدارک مراحل ویژهای دارد که طی آن ثبت و تکمیل فرمهای ثبتنامی، بررسی اصل مدارک با تصویر آن، انجام امور معافیت تحصیلی، استعلام و تأییدیه مدارک انجام میگیرد و بهصراحت میتوان گفت حضور و انجام این موارد در دانشگاه الزامی است. با این حال فرد مذکور ادعا دارد که تنها ارسال اسکن مدارک مربوطه برای وی کفایت میکند.
در بخشی از مکالمه خبرنگار ما با این شیادان، این فرد مدعی شده است که متقاضی باید چاپ گردش مالی و موجودی حساب خود را برای وی ارسال کند تا او از موجودی ۲۵۰ میلیون تومان اطمینان کامل داشته باشد این در حالی است که هیچگاه در دانشگاه آزاد اسلامی چنین اتفاقی نیفتاده و در این قسمت کاملاً نقاب از روی این حرکت شیادانه برداشته میشود.
این فرد که آیدی تلگرامی خود را «پیشرفت تضمینی» نامگذاری کرده و هیچگونه مشخصاتی از خود به مخاطب ارائه نمیدهد، در پاسخ به سؤال کاربر مبنی بر اینکه آیا باید به دانشگاه مراجعه شود؛ پاسخی نداد و مدعی شد که اسکن مدارک تحصیلی و شخصی باید از طریق فضای مجازی به وی ارسال شده و بیعانهای بیش از ۵۰۰ هزار تومان به حساب او واریز شود.
پس از پیگیریهای انجام شده، این شخص نظر خود را عوض کرده و اعلام کرد در هنگام ثبتنام باید کل مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان به حساب وی واریز شود و این در حالی است که به گفته همین شخص شیاد، حواله قطعی ثبتنام در شهریورماه به متقاضی تعلق خواهد گرفت!
به نقل از آنا؛ با کنار هم قرار دادن این پازل و نحوه پرسش و پاسخدهی مدیر این کانال تلگرامی، بهراحتی میتوان به شیادی و کلاهبرداری این افراد سودجو پی برد.
در مدت زمان کوتاهی پاسخ این سودجویان از طرف روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی داده شد. روابط عمومی این دانشگاه رسماً اعلام کرد که هرگونه اعلام پذیرش و ثبت مدرک توسط سایتها و کانالهای مطروحه غیرقانونی بوده و در حال پیگیری است.
روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در پیام خود اعلام کرد: به اطلاع دانشجویان و داوطلبان گرامی میرساند پایگاه اینترنتی به آدرس iau.onp.ac.ir و کانال تلگرامی «پذیرش دانشجو دانشگاه آزاد تهران» جعلی و غیرقانونی است.
این اطلاعیه در ادامه افزوده است: پذیرش و ثبتنام دانشجو از طریقهای تلگرامی، غیرقانونی، جعلی و مصداق بارز کلاهبرداری محسوب میشود و دانشگاه آزاد اسلامی از طریق مراجع ذیصلاح و پلیس فتا پیگیر این اقدام شیادانه است.
افزون بر این و در همین رابطه، اخیراً یک باند بزرگ جعل مدارک دانشگاهی در سطح کشور با تلاش حراست دانشگاه آزاد و مراجع امنیتی و قضایی کشف و متلاشی شد.
به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، حراست دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری سازمان اطلاعات سپاه و ناجا و قوه قضائیه یک باند جعل مدارک دانشگاهی و پایه در سطح کشور را کشف و خنثی کرد.
این فعالیت در پی رویکرد جدید دانشگاه در دوره جدید در پی تاکید رئیس هیئت امنا و رئیس دانشگاه برای صیانت از حیثیت دانشگاه و اعتبار مدارک دانشگاهی است، که حراست دانشگاه موظف به رسیدگی و شناسایی باندهای جعل مدارک دانشگاهی شد.
در پی اقدامات پیگیر حراست یک باند بزرگ جعل شناسایی و با همکاری مراجع نامبرده خصوصاً دستگاه قضایی کل شبکه عاملین و مرتبطین شناسایی و تعدادی از متهمین به همراه کلیه ادوات مجرمانه دستگیر و دفاتر متخلف پلمب شد.
جاعلین از سال ۱۳۸۵ به صورت حرفهای و شبکهای در سطح کشور فعالیت داشته و با راهاندازی دفاتر متعدد در استانهای مختلف و راهاندازی سایتهای جعلی استعلام مدارک دانشگاهی نسبت به صدور مدارک جعلی مهم و بسیار زیاد در مقاطع تحصیلی مختلف در قبال دریافت هزینه تا ۱۰۰ میلیون تومان (برای هر مدرک) اعم از مدارک تحصیلی جعلی و دیگر مدارک مختلف و متعدد جعلی مربوط به ادارات و مراکز و بانکها و سازمانها برای استفاده در داخل و خارج کشور اقدام نمودهاند و از این طریق نسبت به تحصیل اموال نامشروع بسیار هنگفت اقدام و با اموال بادآورده در کشورهای خارجی سرمایهگذاری داشتهاند.
دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع کنونی و همزمان با برگزاری آزمون سراسری به داوطلبان و خانوادهها توصیه میکند تا با حفظ هوشیاری در دام سودجویان نیفتاده و فریب تبلیغات دروغین و وعدههای پوشالی موسسات و سایتهای جعلی و افراد متخلف را نخورده و در صورت مشاهده موارد مشکوک برای بررسی و پیگیری با فوریت به مراجع ذیصلاح اعلام شود.